ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών
Ξεκινήστε ένα ταξίδι που θα εμπλουτίσει τις γνώσεις σας και θα σας ανταμείψει με το προπτυχιακό πρόγραμμα στη Διαχείριση Επισιτιστικών Τεχνών, σχεδιασμένο για όσους παθιάζονται με την τέχνη της μαγειρικής αριστείας αλλά και με την επιχειρηματική οξυδέρκεια που απαιτείται για να διαπρέψουν στις δυναμικές βιομηχανίες τροφίμων και φιλοξενίας. Αυτό το πρόγραμμα εμβαθύνει σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από μαγειρικές τεχνικές και παγκόσμια κουζίνα έως αρχές διαχείρισης, μάρκετινγκ και προγραμματισμό εκδηλώσεων.
Γιατί να επιλέξετε το Intercollege
ΓΙΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών
Το πρώτο ισότιμο πτυχίο με πτυχία πανεπιστημιακού επιπέδου σε Κύπρο και Ελλάδα
Βραβεύτηκε ως η Καλύτερη Σχολή Μαγειρικών Τεχνών της Νότιας Ευρώπης το 2017 και το 2019
Βραβευμένη Σχολή με Χρυσά Μετάλλια σε διεθνείς διαγωνισμούς
ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
- Διδασκαλία που συνδυάζει ιδανικά τη θεωρητική εκπαίδευση και την πρακτική επίδειξη σε άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια και γαστρονομικό αμφιθέατρο με σύγχρονο εξοπλισμό
- Εκπαίδευση στους τομείς της μαγειρικής, της ζαχαροπλαστικής, της αρτοποιίας και του σερβιρίσματος τροφίμων και ποτών
- Μαθήματα διαχείρισης κουζίνας και διοίκησης μιας γαστρονομικής επιχείρησης στο σύνολό της
- Ευκαιρίες πρακτικής άσκησης στην Κύπρο και στο εξωτερικό μέσω Ευρώπης
- Ευκαιρίες για απασχόληση ως Σεφ
- Εξαιρετικές προοπτικές εργασίας μέσω στρατηγικών συνεργασιών με τον κλάδο
- Διδακτική σταδιοδρομία στη Δευτεροβάθμια Τεχνική Εκπαίδευση
- Εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας
Ιστορίες Επιτυχίας
Λία Μαγκή
Chef de Tournant, Mediterranean Hotel
Η αγάπη μου για τη μαγειρική με έσπρωξε να διακόψω τις σπουδές μου στην Αρχιτεκτονική στην Αγγλία και να εγγραφώ στο Intercollege, ξεκινώντας σε αυτό ένα υπέροχο ταξίδι!
Η πρακτική στην κουζίνα ήταν εξαιρετική εμπειρία. Το περιβάλλον στην τάξη ήταν πολύ θερμό και εγκάρδιο. Με τους καθηγητές μας ακόμα και μετά την αποφοίτησή μας παραμένουμε συνδεδεμένοι.
Ο διαγωνισμός στη Θεσσαλονίκη, όπου έπρεπε να παρουσιάσουμε όλα όσα μάθαμε τα προηγούμενα χρόνια, ήταν για μένα μοναδική εμπειρία!
Πτυχίο Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 2016
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, ο απόφοιτος θα:
1
Εφαρμόζει δεξιότητες και να εκτελεί συνταγές και εργασίες κουζίνας, ζαχαροπλαστικής, τραπεζοκομίας και αρτοποιίας με υψηλό επαγγελματικό επίπεδο.
2
Αποκτήσει δεξιότητες στην εφαρμογή διακοσμητικών και ειδικευμένων πρακτικών επισιτιστικών τεχνών και καινοτόμων τεχνικών στον Ξενοδοχειακό τομέα.
3
Αναπτύξει επιχειρηματικό πνεύμα.
4
Βελτιώσει τον αναλυτικό και κριτικό τρόπο σκέψης.
5
Πλεονεκτεί με αποτελεσματικότητα στην επίλυση προβλημάτων και λήψη αποφάσεων.
6
Αποκτήσει αποτελεσματική επικοινωνία, τόσο προφορική όσο και γραπτή χρησιμοποιώντας μέσα και εργαλεία (και λογισμικά) που χρησιμοποιούνται στις σύγχρονες επιχειρήσεις.
7
Αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσα σε ένα ραγδαία τεχνολογικά αναπτυσσόμενο εργασιακό περιβάλλον.
Τι θα μάθετε
1.
Θεμέλια της Μαγειρικής Βιομηχανίας
Εισαγωγή στη Βιομηχανία Φιλοξενίας και Τουρισμού, Εισαγωγή στη Διοίκηση, Βασικές Αρχές Λογιστικής, Αρχές Οργάνωσης, Διαχείρισης και Έλεγχου Κόστους, Κοστολόγηση Τροφίμων και Ποτών, Σχεδιασμός Μονάδων Τροφίμων
2.
Μαγειρικές Τέχνες και Τεχνικές
Τέχνη Εστιατορίου– Εξυπηρέτησης, Κοπή και Επεξεργασία Κρέατος/Ψαριού, Διεθνής Κουζίνα, Οινολογία, Μπαρ και Ποτά, Οργάνωση και Διαχείριση Κουζίνας, Οργάνωση και Προετοιμασία Ψυχρής Κουζίνας – Λειτουργία Μπουφέ, Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή, Κυπριακή Κουζίνα και Γαστρονομική Κουλτούρα, Εξειδικευμένες κουζίνες , και τα λοιπά.
3.
Δεξιότητες Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας
Σχεδιασμός και Εφαρμογές Τροφίμων, Διακοσμητική Τέχνη στη Ζαχαροπλαστική και την Αρτοποιία
4
Σχεδιασμός και Διαχείριση Εκδηλώσεων
Οργάνωση και Διαχείριση Εκδηλώσεων
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
Το πρόγραμμά μας δίνει έμφαση στην πρακτική εμπειρία μέσω πρακτικής άσκησης σε όλους τους τομείς απασχόλησης, επιτρέποντας στους φοιτητές να ασχοληθούν με τον κόσμο της αισθητικής και της ευεξίας από το πρώτο κιόλας έτος σπουδών.
Δυνατότητες
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Οι απόφοιτοι μπορούν να εργοδοτηθούν ως:
- Αρχιμάγειρας- Σεφ
- Βοηθός Αρχιμάγειρα- Βοηθός Σεφ
- Υπεύθυνος Κουζίνας
- Αρχιζαχαροπλάστης
- Υπεύθυνος Εστιατορίου
- Υπεύθυνος Κέτερινγκ
- Διευθυντής Τροφίμων και Ποτών
- Υπεύθυνος Λειτουργίας Κουζίνας
Σπουδές και Εργασία
ΣΤΟ INTERCOLLEGE
Συνδυάστε τη μελέτη με την εργασιακή εμπειρία μέσω των στρατηγικών μας συνεργασιών:
- Πρόσβαση σε ευνοϊκές συνθήκες απασχόλησης.
- Συνεργαστείτε με καταξιωμένους οργανισμούς, εμπλουτίζοντας το βιογραφικό σας.
- Απολαύστε μερική απασχόληση κατά τη διάρκεια των σπουδών σας και πλήρη απασχόληση το καλοκαίρι.
- Βρείτε ευκαιρίες απασχόλησης τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ
* Το πιο πάνω πρόγραμμα ανά εξάμηνο είναι ενδεικτικό και υπάρχουν μαθήματα επιλογής.
Περιγραφή Προγράμματος
Το πτυχίο θα κατοχυρώσει στους απόφοιτους αξιόπιστη άποψη, εκτίμηση και γνώση σε θέματα μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας, τραπεζοκομίας και διεύθυνσης έτσι ώστε να καταστήσει ικανό τον απόφοιτο να συνεισφέρει επαγγελματικά στον τομέα της Διεύθυνσης Επισιτιστικών Τεχνών μέσα στο απαιτητικό Ξενοδοχειακό και Επισιτιστικό περιβάλλον.
Οι φοιτητές λαμβάνουν επιστημονική γνώση και αναπτύσσουν δεξιοτεχνίες απαραίτητες για την αυριανή τους καριέρα σε όλες τις προσφερόμενες υπηρεσίες στον Επισιτιστικό Τομέα, αυτών της Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής, Τραπεζοκομίας, Αρτοποιίας καθώς και Διεύθυνσης. Κρίνεται ως απαίτηση πλέον της σύγχρονης επισιτιστικής δεοντολογίας, η επιπλέον γνώση και ειδίκευση στις βασικές αρχές διεύθυνσης, έτσι που με συμπληρωματικό τρόπο να έρχονται και να προσδίδουν περισσότερο κύρος και ικανότητα στους αυριανούς τμηματάρχες των επισιτιστικών/ ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, προετοιμάζει τους σπουδαστές με την προσέγγιση της εξέτασης- έρευνας και πρακτικής εφαρμογής των απαραιτήτων κλάδων επισιτισμού (Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική, Τραπεζοκομία και Αρτοποιία). Τους εφοδιάζει επίσης, με τις αρμόζουσες γνώσεις μέσω των διευθυντικών μαθημάτων, έτσι ώστε να αποκτήσουν τις αναμενόμενες διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες να υπηρετήσουν επάξια τις μελλοντικές τους επαγγελματικές προκλήσεις.
Επιπρόσθετα, οι σπουδαστές ενθαρρύνονται και παρακινούνται να αναπτύξουν:
- Γνωστικές δεξιότητες κριτικής σκέψης, ανάλυσης και σύνθεσης.
- Αποτελεσματικότητα στην επίλυση προβλημάτων και στη λήψη αποφάσεων χρησιμοποιώντας κατάλληλες δεξιότητες.
- Αποτελεσματική επικοινωνία, τόσο γραπτή όσο και προφορική, χρησιμοποιώντας μια σειρά από μέσα τα οποία χρησιμοποιούνται ευρύτατα στις επιχειρήσεις.
- Ευαισθησία στο κοινωνικό, οικονομικό, ηθικό και τεχνολογικό περιβάλλον μέσα στο οποίο εταιρείες και οργανισμοί λειτουργούν και ανταγωνίζονται.
- Κατανόηση των σύγχρονων τάσεων της ξενοδοχειακής και επισιτιστικής βιομηχανίας.
- Διαπροσωπικές δεξιότητες τις οποίες οι σπουδαστές αξιολογούν την αξιοπιστία των πληροφοριών και αποφασίζουν μέσω συλλογισμών που γίνονται με βάση όλα τα δυνατά στοιχεία που μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους.
- Παράλληλα κτίζει επιχειρηματολογία και επικοινωνία ιδεών με βάση τη χρήση ποσοτικών εργαλείων, την ομαδική εργασία και δημιουργικότητα.