ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών

Ξεκινήστε ένα ταξίδι που θα εμπλουτίσει τις γνώσεις σας και θα σας ανταμείψει με το προπτυχιακό πρόγραμμα στη Διαχείριση Επισιτιστικών Τεχνών, σχεδιασμένο για όσους παθιάζονται με την τέχνη της μαγειρικής αριστείας αλλά και με την επιχειρηματική οξυδέρκεια που απαιτείται για να διαπρέψουν στις δυναμικές βιομηχανίες τροφίμων και φιλοξενίας. Αυτό το πρόγραμμα εμβαθύνει σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από μαγειρικές τεχνικές και παγκόσμια κουζίνα έως αρχές διαχείρισης, μάρκετινγκ και προγραμματισμό εκδηλώσεων.

APPLY NOW

Γιατί να επιλέξετε το Intercollege

ΓΙΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών

Το πρώτο ισότιμο πτυχίο με πτυχία πανεπιστημιακού επιπέδου σε Κύπρο και Ελλάδα

Βραβεύτηκε ως η Καλύτερη Σχολή Μαγειρικών Τεχνών της Νότιας Ευρώπης το 2017 και το 2019

Βραβευμένη Σχολή με Χρυσά Μετάλλια σε διεθνείς διαγωνισμούς

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  • Διδασκαλία που συνδυάζει ιδανικά τη θεωρητική εκπαίδευση και την πρακτική επίδειξη σε άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια και γαστρονομικό αμφιθέατρο με σύγχρονο εξοπλισμό
  • Εκπαίδευση στους τομείς της μαγειρικής, της ζαχαροπλαστικής, της αρτοποιίας και του σερβιρίσματος τροφίμων και ποτών
  • Μαθήματα διαχείρισης κουζίνας και διοίκησης μιας γαστρονομικής επιχείρησης στο σύνολό της
  • Ευκαιρίες πρακτικής άσκησης στην Κύπρο και στο εξωτερικό μέσω Ευρώπης
  • Ευκαιρίες για απασχόληση ως Σεφ
  • Εξαιρετικές προοπτικές εργασίας μέσω στρατηγικών συνεργασιών με τον κλάδο
  • Διδακτική σταδιοδρομία στη Δευτεροβάθμια Τεχνική Εκπαίδευση
  • Εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας

Ιστορίες Επιτυχίας

Λία Μαγκή

Chef de Tournant, Mediterranean Hotel

Η αγάπη μου για τη μαγειρική με έσπρωξε να διακόψω τις σπουδές μου στην Αρχιτεκτονική στην Αγγλία και να εγγραφώ στο Intercollege, ξεκινώντας σε αυτό ένα υπέροχο ταξίδι!

Η πρακτική στην κουζίνα ήταν εξαιρετική εμπειρία. Το περιβάλλον στην τάξη ήταν πολύ θερμό και εγκάρδιο. Με τους καθηγητές μας ακόμα και μετά την αποφοίτησή μας παραμένουμε συνδεδεμένοι.

Ο διαγωνισμός στη Θεσσαλονίκη, όπου έπρεπε να παρουσιάσουμε όλα όσα μάθαμε τα προηγούμενα χρόνια, ήταν για μένα μοναδική εμπειρία!

Πτυχίο Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 2016

Μαθησιακά Αποτελέσματα

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, ο απόφοιτος θα:

1

Εφαρμόζει δεξιότητες και να εκτελεί συνταγές και εργασίες κουζίνας, ζαχαροπλαστικής, τραπεζοκομίας και αρτοποιίας με υψηλό επαγγελματικό επίπεδο.

2

Αποκτήσει δεξιότητες στην εφαρμογή διακοσμητικών και ειδικευμένων πρακτικών επισιτιστικών τεχνών και καινοτόμων τεχνικών στον Ξενοδοχειακό τομέα.

3

Αναπτύξει επιχειρηματικό πνεύμα.

4

Βελτιώσει τον αναλυτικό και κριτικό τρόπο σκέψης.

5

Πλεονεκτεί με αποτελεσματικότητα στην επίλυση προβλημάτων και λήψη αποφάσεων.

6

Αποκτήσει αποτελεσματική επικοινωνία, τόσο προφορική όσο και γραπτή χρησιμοποιώντας μέσα και εργαλεία (και λογισμικά) που χρησιμοποιούνται στις σύγχρονες επιχειρήσεις.

7

Αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσα σε ένα ραγδαία τεχνολογικά αναπτυσσόμενο εργασιακό περιβάλλον.

ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Fine Practice experience

Η διδασκαλία συνδυάζει ιδανικά τη θεωρητική εκπαίδευση και την πρακτική επίδειξη, σε άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια, με σύγχρονο εξοπλισμό.

Τι θα μάθετε

1.

Θεμέλια της Μαγειρικής Βιομηχανίας

Εισαγωγή στη Βιομηχανία Φιλοξενίας και Τουρισμού, Εισαγωγή στη Διοίκηση, Βασικές Αρχές Λογιστικής, Αρχές Οργάνωσης, Διαχείρισης και Έλεγχου Κόστους, Κοστολόγηση Τροφίμων και Ποτών, Σχεδιασμός Μονάδων Τροφίμων

2.

Μαγειρικές Τέχνες και Τεχνικές

Τέχνη Εστιατορίου– Εξυπηρέτησης, Κοπή και Επεξεργασία Κρέατος/Ψαριού, Διεθνής Κουζίνα, Οινολογία, Μπαρ και Ποτά, Οργάνωση και Διαχείριση Κουζίνας, Οργάνωση και Προετοιμασία Ψυχρής Κουζίνας – Λειτουργία Μπουφέ, Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή, Κυπριακή Κουζίνα και Γαστρονομική Κουλτούρα, Εξειδικευμένες κουζίνες , και τα λοιπά.

3.

Δεξιότητες Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας

Σχεδιασμός και Εφαρμογές Τροφίμων, Διακοσμητική Τέχνη στη Ζαχαροπλαστική και την Αρτοποιία

4

Σχεδιασμός και Διαχείριση Εκδηλώσεων

Οργάνωση και Διαχείριση Εκδηλώσεων

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Το πρόγραμμά μας δίνει έμφαση στην πρακτική εμπειρία μέσω πρακτικής άσκησης σε όλους τους τομείς απασχόλησης, επιτρέποντας στους φοιτητές να ασχοληθούν με τον κόσμο της αισθητικής και της ευεξίας από το πρώτο κιόλας έτος σπουδών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ERASMUS+

Επεκτείνετε τους ορίζοντές σας με περαιτέρω εκπαίδευση, εργασία και πρακτική άσκηση στο εξωτερικό μέσω των προγραμμάτων ERASMUS+.

Δυνατότητες

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Οι απόφοιτοι μπορούν να εργοδοτηθούν ως:

  • Αρχιμάγειρας- Σεφ
  • Βοηθός Αρχιμάγειρα- Βοηθός Σεφ
  • Υπεύθυνος Κουζίνας
  • Αρχιζαχαροπλάστης
  • Υπεύθυνος Εστιατορίου
  • Υπεύθυνος Κέτερινγκ
  • Διευθυντής Τροφίμων και Ποτών
  • Υπεύθυνος Λειτουργίας Κουζίνας

Σπουδές και Εργασία

ΣΤΟ INTERCOLLEGE

Συνδυάστε τη μελέτη με την εργασιακή εμπειρία μέσω των στρατηγικών μας συνεργασιών:

  • Πρόσβαση σε ευνοϊκές συνθήκες απασχόλησης.
  • Συνεργαστείτε με καταξιωμένους οργανισμούς, εμπλουτίζοντας το βιογραφικό σας.
  • Απολαύστε μερική απασχόληση κατά τη διάρκεια των σπουδών σας και πλήρη απασχόληση το καλοκαίρι.
  • Βρείτε ευκαιρίες απασχόλησης τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.
ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΣ

Πρόγραμμα Σπουδών

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 IMGT-130 Εισαγωγή στη Βιομηχανία Φιλοξενίας και Τουρισμού 6
2 ICUL-101 Θεωρεία της Μαγειρικής I 6
3 ICUL-113 Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων 6
4 ICUL-115 Εισαγωγή στη Ζαχαροπλαστική & Αρτοποιία 3
5 ICUL-121(L) Πρακτική Μαγειρικής I 3
6 BENG-122A Αγγλική Γλώσσα Ι 6
A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ΕCTS)
1 ICUL-102 Θεωρεία της Μαγειρικής II 6
2 IACCT-110 Λογιστική Ι 6
3 ICUL-116 Ζαχαροπλαστική και Αρτοποιία Ι 3
4 ICUL-122(L) Πρακτική της Μαγειρικής II 3
5 BENG-123Α Αγγλική Γλώσσα ΙΙ 6
6 ICUL-124 Εστιατορική Τέχνη – Τραπεζοκομία 3
7 ICUL-128 Τεμαχισμός και Επεξεργασία Κρεάτων/Ψαριών 3
A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 ICUL-193 Πρακτική εξάσκηση Ι 0
A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 ΙΜATH-105 Εφαρμοσμένη Στατιστική 6
2 ICOMP-150Α Εφαρμογές Μικροϋπολογιστή & Χρήση στην Επισιτιστική 6
3 ICUL-212 Οινογνωσία Μπαρ και Ποτά 6
4 ICUL-217 Κυπριακή Κουζίνα & Γαστρονομική Κουλτούρα 3
5 ICUL-216 Ζαχαροπλαστική & Αρτοποιία ΙΙ 3
6 IMGT-281 Εισαγωγή στη Διοίκηση 6
A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 ICUL-240 Σχεδιασμός και Εφαρμογές Εδεσματολογίου 3
2 ICUL-206 Οργάνωση & Προετοιμασία Κρύας Κουζίνας – Λειτουργία Μπουφέ 3
3 ICUL-214 Διεθνής Κουζίνα Ι 3
4 ICUL-220 Εισαγωγή στην Επιστήμη Τροφίμων 6
5 IMGT-223 Αρχές Οργάνωσης, Διοίκησης & Λειτουργίας Εστιατορίου 3
6 ICUL-250 Κοστολόγηση Τροφίμων & Ποτών 6
7 FREN-101C Γαλλική Γλώσσα Ι 6
A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 ICUL-293 Πρακτική εξάσκηση ΙΙ 0
A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 ICUL-304 Διακοσμητική  Τέχνη στη Ζαχαροπλαστική και Αρτοποιία

3

2 ICUL-310 Υγιεινή Διατροφή & Παθήσεις

3

3 IBADM-334 Οργανωτική Συμπεριφορά

6

4 IMKTG-391 Μάρκετινγκ

6

5 FREN-102C Γαλλική Γλώσσα IΙ

6

6 ICOMM-200A Επαγγελματική & Επιχειρηματική Επικοινωνία

6

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 IBADM-350 Μεθοδολογία της Έρευνας

6

2 ICUL-303 Οργάνωση και Διοίκηση Εκδηλώσεων

4

3 ICUL-314 Διεθνής Κουζίνα ΙΙ

4

4 ICUL-341 Εξειδικευμένη Κουζίνα

4

5 IMGT-320 Διαχείριση και Έλεγχος Δαπανών

6

6 PENG-100A Επαγγελματικά Αγγλικά

6

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 ICUL-405 Σχεδιασμός &  Διαρρύθμιση  Επισιτιστικών Μονάδων

6

2 IBADM-412 Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας

6

3 ICUL-413 Μάρκετινγκ Επισιτιστικών Επιχειρήσεων

6

4 IMGT-450 Διαχείριση Ποιότητας

6

5 IMGT-481 Διοίκηση και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού

6

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 ICUL-411 Διεύθυνση Επισιτιστικών Μονάδων Μέσω Συμβάσεων

6

2 ICUL-414 Διοίκηση Κουζίνας & Ανάπτυξη Εποπτικών Ικανοτήτων

6

3 ICUL-420 Λειτουργικά Τρόφιμα

6

4 IBADM-430 Επιχειρηματικό Δίκαιο

6

5 IBADM-493A Πτυχιακή Εργασία

6

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 ICUL-493 Πρακτική Εξειδίκευση 0

* Το πιο πάνω πρόγραμμα ανά εξάμηνο είναι ενδεικτικό και υπάρχουν μαθήματα επιλογής.

Περιγραφή Προγράμματος

Το πτυχίο θα κατοχυρώσει στους απόφοιτους αξιόπιστη άποψη, εκτίμηση και γνώση σε θέματα μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας, τραπεζοκομίας και διεύθυνσης έτσι ώστε να καταστήσει ικανό τον απόφοιτο να συνεισφέρει επαγγελματικά στον τομέα της Διεύθυνσης Επισιτιστικών Τεχνών μέσα στο απαιτητικό Ξενοδοχειακό και Επισιτιστικό περιβάλλον.

Οι φοιτητές λαμβάνουν επιστημονική γνώση και αναπτύσσουν δεξιοτεχνίες απαραίτητες για την αυριανή τους καριέρα σε όλες τις προσφερόμενες υπηρεσίες στον Επισιτιστικό Τομέα, αυτών της Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής, Τραπεζοκομίας, Αρτοποιίας καθώς και Διεύθυνσης. Κρίνεται ως απαίτηση πλέον της σύγχρονης επισιτιστικής δεοντολογίας, η επιπλέον γνώση και ειδίκευση στις βασικές αρχές διεύθυνσης, έτσι που με συμπληρωματικό τρόπο να έρχονται και να προσδίδουν περισσότερο κύρος και ικανότητα στους αυριανούς τμηματάρχες των επισιτιστικών/ ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, προετοιμάζει τους σπουδαστές με την προσέγγιση της εξέτασης- έρευνας και πρακτικής εφαρμογής των απαραιτήτων κλάδων επισιτισμού (Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική, Τραπεζοκομία και Αρτοποιία). Τους εφοδιάζει επίσης, με τις αρμόζουσες γνώσεις μέσω των διευθυντικών μαθημάτων, έτσι ώστε να αποκτήσουν τις αναμενόμενες διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες να υπηρετήσουν επάξια τις μελλοντικές τους επαγγελματικές προκλήσεις.

Επιπρόσθετα, οι σπουδαστές ενθαρρύνονται και παρακινούνται να αναπτύξουν:

  • Γνωστικές δεξιότητες κριτικής σκέψης, ανάλυσης και σύνθεσης.
  • Αποτελεσματικότητα στην επίλυση προβλημάτων και στη λήψη αποφάσεων χρησιμοποιώντας κατάλληλες δεξιότητες.
  • Αποτελεσματική επικοινωνία, τόσο γραπτή όσο και προφορική, χρησιμοποιώντας μια σειρά από μέσα τα οποία χρησιμοποιούνται ευρύτατα στις επιχειρήσεις.
  • Ευαισθησία στο κοινωνικό, οικονομικό, ηθικό και τεχνολογικό περιβάλλον μέσα στο οποίο εταιρείες και οργανισμοί λειτουργούν και ανταγωνίζονται.
  • Κατανόηση των σύγχρονων τάσεων της ξενοδοχειακής και επισιτιστικής βιομηχανίας.
  • Διαπροσωπικές δεξιότητες τις οποίες οι σπουδαστές αξιολογούν την αξιοπιστία των πληροφοριών και αποφασίζουν μέσω συλλογισμών που γίνονται με βάση όλα τα δυνατά στοιχεία που μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους.
  • Παράλληλα κτίζει επιχειρηματολογία και επικοινωνία ιδεών με βάση τη χρήση ποσοτικών εργαλείων, την ομαδική εργασία και δημιουργικότητα.

ΕΙΣΔΟΧΗ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Το ελάχιστο κριτήριο εισδοχής στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών είναι το αναγνωρισμένο Απολυτήριο Λυκείου ή άλλο διεθνώς αναγνωρισμένο ισοδύναμο προσόν. Οι φοιτητές/τριες με βαθμό απολυτηρίου χαμηλότερο από 7.5/10 ή 15/20 ή αντίστοιχο, ανάλογα με το σύστημα βαθμολόγησης της χώρας έκδοσης του απολυτηρίου, μπορούν να γίνουν αποδεκτοί υπό ορούς.

Η αξιολόγηση του μαθήματος αποτελείται συνήθως από μια τελική εξέταση και συνεχή αξιολόγηση. Η συνεχής αξιολόγηση μπορεί να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ενδιάμεση εξέταση, μελέτες (και συμμετοχή στην τάξη)

Η βαθμολογία υπολογίζεται βάσει του βάρους της τελικής εξέτασης, της συνεχούς αξιολόγησης και της πραγματικής αριθμητικής βαθμολογίας που λήφθηκε σε αυτές τις δύο αξιολογήσεις. Με βάση τη βαθμολογία των μαθημάτων υπολογίζεται ο μέσος βαθμός του εξάμηνου (GPA) ενός φοιτητή καθώς και ο γενικός μέσος όρος (CPA).

Ο φοιτητής πρέπει να συμπληρώσει 240 ECTS καθώς και όλες τις απαιτήσεις του προγράμματος.

Ο ελάχιστος απαιτούμενος γενικός βαθμός (CPA) είναι 2.0. Παρά το γεγονός ότι με το βαθμό ‘D-‘ το μάθημα θεωρείται ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς, ο απαιτούμενος μέσος όρος είναι το ‘C’ για να επιτευχθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος γενικός βαθμός (CPA) 2.0.

Εγγραφείτε τώρα

ΣΥΝΟΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διάρκεια: 4 Έτη / 240 ECTS

Τίτλος Σπουδών: Πτυχίο στη Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών

Επίπεδο Τίτλου Σπουδών: Πτυχίο
(1ος Κύκλος Σπουδών)

Γλώσσα διδασκαλίας: Ελληνικά

Μέθοδος φοίτησης: Πλήρης