Dominic Scott
Chef de Cuisine

Ευγένιος Χαραλάμπους

Πόσο μακριά μπορεί να σε πάει το πάθος σου για το μαγείρεμα; Ο Ευγένιος Χαραλάμπους μας δείχνει πως μπορεί να μας οδηγήσει από τη Λευκωσία της Κύπρου στη Μόντενα της Ιταλίας. Από τις αίθουσες μαθημάτων και τα εργαστήρια μαγειρικής του Intercollege στο πρόγραμμα Erasmus+ στην κουζίνα της διάσημης Osteria Francescana. Με τρία αστέρια Michelin και δύο φορές ως το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, ο Ευγένιος ζει το όνειρό του, ανακαλύπτοντας τα μυστικά της υψηλής γαστρονομίας. Τώρα μαθαίνει από τον βραβευμένο σεφ Massimo Bottura, τον “Ποιητή της Ιταλικής Κουζίνας”.

Δίπλωμα Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 2020
ΑΛΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Dominic Scott

Πέτρος Πέτρου

Food and Beverage Manager
Amanti Hotel Ayia Napa

Σε όλη τη διάρκεια των σπουδών μου, οι καθηγητές ήταν δίπλα μου, πάντα πρόθυμοι να με βοηθήσουν. Το επίπεδο των μαθημάτων ήταν πολύ υψηλό. Το μεγαλύτερο εφόδιο που μου έδωσαν είναι η πειθαρχία. Στοιχείο αναγκαίο και εξαιρετικά σημαντικό για την κουζίνα.

Δεν θα ξεχάσω το ταξίδι μας στην Αυστρία, όπου γνωρίσαμε από άλλη σκοπιά τη γαστρονομία. Για ’μένα ήταν εμπειρία ζωής. Όπως και η συμμετοχή σε διαγωνισμούς και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Ό,τι έγινα το οφείλω στο Intercollege. Σε αυτό οφείλω όχι μόνο την επαγγελματική μου πορεία, αλλά και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μου. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Δίπλωμα Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 2008
Dominic Scott

Θεόδωρος Ελευθερίου

Executive Chef & ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ
Por Favor Mexican / Smoothie Factory

Στην αναζήτησή μου για ένα πρόγραμμα επισιτιστικών τεχνών, ζήτησα τη γνώμη επαγγελματιών και σεφ. Όλοι μου είπαν τα καλύτερα για το Intercollege, επομένως αποφάσισα να εγγραφώ εκεί.

Τα υψηλής ποιότητας μαθήματα του Intercollege, οι εμπεριστατωμένες διαλέξεις και η επαγγελματικότητα των καθηγητών του με εντυπωσίασαν από την πρώτη στιγμή. Η σημασία της χρήσης φρέσκων, ποιοτικών υλικών ήταν κάτι που πραγματικά ξεχώρισα, κάνοντας τα μαθήματα μαγειρικής μια εξαιρετική εμπειρία για μένα.

Κοιτάζοντας πίσω, μπορώ σίγουρα να πω ότι έμαθα από τους καλύτερους, και ότι το Intercollege μου έδωσε τις γνώσεις και τα εργαλεία τα οποία με βοήθησαν να γίνω ο σεφ που ονειρευόμουν!

Δίπλωμα Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 2014
Dominic Scott

Λία Μαγκή

Chef de Tournant
Mediterranean Hotel

Η αγάπη μου για τη μαγειρική με έσπρωξε να διακόψω τις σπουδές μου στην Αρχιτεκτονική στην Αγγλία και να εγγραφώ στο Intercollege, ξεκινώντας σε αυτό ένα υπέροχο ταξίδι!

Η πρακτική στην κουζίνα ήταν εξαιρετική εμπειρία. Το περιβάλλον στην τάξη ήταν πολύ θερμό και εγκάρδιο. Με τους καθηγητές μας ακόμα και μετά την αποφοίτησή μας παραμένουμε συνδεδεμένοι.

Ο διαγωνισμός στη Θεσσαλονίκη, όπου έπρεπε να παρουσιάσουμε όλα όσα μάθαμε τα προηγούμενα χρόνια, ήταν για μένα μοναδική εμπειρία!

Πτυχίο Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 2016
Dominic Scott

Ανδρέας Ανδρέου

Σύμβουλος
  • Chef της Χρονιάς για το 2017 (Περιοδικό Time Out)

  • Νέος Chef της Χρονιάς για το 2008 (Περιοδικό Time Out)

Θα μου μείνει αξέχαστη η πρώτη μου επαφή με την κουζίνα στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου και οι διαγωνισμοί στους οποίους συμμετείχα στην Κύπρο, τη Μάλτα, τη Σλοβενία και το Ντουμπάι. Σε έναν διαγωνισμό μάλιστα διακρίθηκα ως ο Καλύτερος Νεαρός Αρχιμάγειρας της Κύπρου το 2008, ενώ είχα την τιμή να βραβευθώ από το περιοδικό Time Out ως ο Καλύτερος Αρχιμάγειρας της Κύπρου το 2017!

Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών μου είχα την ευκαιρία να καλλιεργήσω την επαγγελματική μου εμπειρία, μέσα από την πρακτική άσκηση, αλλά και την παράλληλη εργασία μου στη βιομηχανία. Δούλεψα σε εστιατόρια με αστέρια Michelin και ως Επικεφαλής της κουζίνας στο εστιατόριο Skinny Fox, βραβευμένο ως Καλύτερο Εστιατόριο της Κύπρου το 2017. Υπήρξα επίσης μέλος της Εθνικής Ομάδας Μαγειρικής Κύπρου.

Αυτό που κουβαλώ ακόμα και σήμερα μαζί μου είναι οι γερές βάσεις που απέκτησα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, αλλά και η πειθαρχία που μου καλλιέργησαν οι καθηγητές, που με βοηθά να γίνομαι συνέχεια καλύτερος.

Δίπλωμα Επισιτιστικών τεχνών, Τάξη του 2008