ΔΙΠΛΩΜΑ

Επισιτιστικές Τέχνες

Ξεκινήστε ένα ταξίδι θα σας ανταμείψειστον τομέα των Μαγειρικών Τεχνών με το Δύπλωμα Μαγειρικής Τέχνης του Intercollege. Αυτό το ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα πρακτικής μάθησης, θεωρητικής γνώσης και έκθεσης σε διαφορετικές μαγειρικές τεχνικές και παραδόσεις από όλο τον κόσμο. Οι απόφοιτοι θα αναδειχθούν ως ικανοί, ευέλικτοι και σίγουροι επαγγελματίες μαγειρικής, έτοιμοι να αφήσουν το στίγμα τους στον συναρπαστικό και δυναμικό κόσμο του φαγητού και της φιλοξενίας.

APPLY NOW

Γιατί να επιλέξετε το Intercollege

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ Επισιτιστικές Τέχνες ΣΑΣ

Βραβευμένη Σχολή με Χρυσά Μετάλλια σε διεθνείς διαγωνισμούς

Διδασκαλία που συνδυάζει ιδανικά τη θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική επίδειξη σε άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια και γαστρονομικό αμφιθέατρο με σύγχρονο εξοπλισμό

Χρήση σύγχρονων ακαδημαϊκών εγκαταστάσεων συμπεριλαμβανομένου του μοναδικού αποκλειστικού γαστρονομικού αμφιθεάτρου στο νησί

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • Πρακτική εφαρμογή της θεωρητικής μάθησης σε νέα επαγγελματικά εργαστήρια με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας
 • Εξασφάλιση αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε αναγνωρισμένους οργανισμούς τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του Erasmus
 • Οι μαθητές λαμβάνουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση στη Μαγειρική, τη Ζαχαροπλαστική, την Αρτοποιία και στο σερβίρισμα φαγητών και ποτών
 • Δυνατότητα συνέχισης σπουδών στο προπτυχιακό πρόγραμμα Πτυχίο Διεύθυνσης Επισιτιστικών Τεχνών
 • Άριστες και άμεσες ευκαιρίες απασχόλησης μέσω στρατηγικών συνεργασιών με τον κλάδο

Ιστορίες Επιτυχίας

Πέτρος Πέτρου

FOOD AND BEVERAGE MANAGER, AMANTI HOTEL AYIA NAPA

Σε όλη τη διάρκεια των σπουδών μου, οι καθηγητές ήταν δίπλα μου, πάντα πρόθυμοι να με βοηθήσουν. Το επίπεδο των μαθημάτων ήταν πολύ υψηλό. Το μεγαλύτερο εφόδιο που μου έδωσαν είναι η πειθαρχία. Στοιχείο αναγκαίο και εξαιρετικά σημαντικό για την κουζίνα.
Δεν θα ξεχάσω το ταξίδι μας στην Αθήνα, όπου γνωρίσαμε από άλλη σκοπιά τη γαστρονομία. Για ’μένα ήταν εμπειρία ζωής. Όπως και η συμμετοχή σε διαγωνισμούς και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Ό,τι έγινα το οφείλω στο Intercollege. Σε αυτό οφείλω όχι μόνο την επαγγελματική μου πορεία, αλλά και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μου. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Δίπλωμα Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 2008

Στόχοι Προγράμματος

1

Εφοδιασμός σπουδαστών με βασικές γαστρονομικές δεξιότητες, τεχνικές και γνώσεις, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διαπρέψουν σε διάφορους ρόλους κουζίνας στις βιομηχανίες τροφίμων και φιλοξενίας.

2

Ενίσχυση της τεχνογνωσίας σε αρχές και πρακτικές διοίκησης που αφορούν ειδικά τους τομείς της μαγειρικής και της φιλοξενίας, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης προσωπικού, του ελέγχου κόστους, του μάρκετινγκ και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, για να προετοιμαστούν οι σπουδαστές για ηγετικές θέσεις.

3

Καλλιέργεια βαθιάς εκτίμησης για διαφορετικές γαστρονομικές παραδόσεις και τεχνικές από όλο τον κόσμο, ενθαρρύνοντας τους σπουδαστές να διευρύνουν τους γαστρονομικούς τους ορίζοντες και να αναπτύξουν καινοτόμα πιάτα και μενού.

4

Προώθηση μιας ισχυρής βάσης στην επιστήμη των τροφίμων, τη διατροφή και την ασφάλεια, δίνοντας τη δυνατότητα στους φοιτητές να δημιουργήσουν ισορροπημένες, ασφαλείς και υψηλής ποιότητας γαστρονομικές εμπειρίες τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό περιβάλλον.

5

Ενίσχυση των ικανοτήτων των φοιτητών να σχεδιάζουν, να διοργανώνουν και να εκτελούν εκδηλώσεις, με έμφαση στην ικανοποίηση των πελατών, την αισθητική και την τήρηση των βιομηχανικών προτύπων στην εξυπηρέτηση και τη φιλοξενία.

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΣ

Πρόγραμμα Σπουδών

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 ICATR-101 Τεχνολογία Μαγειρικής I 6
2 ICATR-103 Υγιεινή Τροφίμων και Ασφάλεια στον Χώρο Εργασίας 6
3 ICATR-104 Ζαχαροπλαστική και Αρτοποιία Ι 3
4 ICATR-121(L) Εργαστήριο Μαγειρικής I 3
5 BENG-122Α ΑγγλικήΓλώσσα Ι 6
6 ICATR-105 Εισαγωγή στη Βιομηχανία Φιλοξενίας και Τουρισμού 6
A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
7 ICATR-102 Τεχνολογία Μαγειρικής IΙ 6
8 FREN-101C Γαλλική Γλώσσα Ι 6
9 ICATR-114 Ζαχαροπλαστική και Αρτοποιία ΙΙ 3
10 ICATR-122(L) Εργαστήριο Μαγειρικής II 3
11 BENG-123A Αγγλική Γλώσσα ΙΙ 6
12 ICATR-106 Τεχνολογία και Εργαστήρια Τραπεζοκομίας 3
13 ICATR-107 Τεμαχισμός και Επεξεργασία Πουλερικών/Κρεάτων/Ψαριών 3
A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
14 CATR-193 Πρακτική εξάσκηση Ι
A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
15 ICATR-213 Διεθνής Κουζίνα  3
16 ICATR-207 Οινολογία, Μπαρ και Ποτά  6
17 ICATR-208 Ζαχαροπλαστική και Αρτοποιία ΙΙΙ  3
18 ICOMP-150 Εφαρμογές Μικροϋπολογιστή και Χρήση στην Επισιτιστική Βιομηχανία  6
19 ICATR-211 Οργάνωση και Διοίκηση κουζίνας  6
20 IACCT 110 Βασικές αρχές Λογιστικής  6
A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
21 ICATR-211 Σχεδιασμός και Εφαρμογές Εδεσματολογίου  3
22 ICATR-212 Κρύα Κουζίνα και λειτουργία Μπουφέ  3
23 FREN-102 Γαλλική Γλώσσα ΙΙ  6
24 ICATR-214 Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφής  6
25 ICATR-215 Αρχές Οργάνωσης, Διοίκησης και Λειτουργίας  Εστιατορίου  3
26 ICATR-216 Κοστολόγηση Τροφίμων & Ποτών  6
27 ICATR-209 Κυπριακή Κουζίνα  3
A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
28 ICATR-293 Πρακτική εξάσκηση ΙΙ

* Το πιο πάνω πρόγραμμα ανά εξάμηνο είναι ενδεικτικό και υπάρχουν μαθήματα επιλογής.

ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Fine Practice experience

Η διδασκαλία συνδυάζει ιδανικά τη θεωρητική εκπαίδευση και την πρακτική επίδειξη, σε άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια, με σύγχρονο εξοπλισμό.

Τι θα μάθετε

1.

Βασικές Μαγειρικές Δεξιότητες και Τεχνικές

Βασικές και προηγμένες μαγειρικές τεχνικές, Κοπή και επεξεργασία κρέατος και ψαριού, Οργάνωση και προετοιμασία ζεστής και κρύας κουζίνας, Διεθνής και Κυπριακή κουζίνα, Σχεδιασμός και εφαρμογές τροφίμων, Λειτουργία μπουφέ και εξειδικευμένες κουζίνες

2.

Διοίκηση και Επιχειρηματικές Αρχές

Εισαγωγή στη βιομηχανία φιλοξενίας και τουρισμού, Εισαγωγή στη διαχείριση, Βασικές αρχές λογιστικής, Αρχές οργάνωσης, Διαχείριση και έλεγχος κόστους, Κοστολόγηση τροφίμων και ποτών, Σχεδιασμός μονάδων τροφίμων

3.

Γνώση ποτών και εξυπηρέτηση

Οινολογία, μπαρ και ποτά, τέχνη εστιατορίου και εξυπηρέτησης, Επιστήμη τροφίμων και διατροφή, Συνδυασμός τροφίμων και ποτών

4.

Οργάνωση και Εκτέλεση Εκδηλώσεων

Διακοσμητική τέχνη στη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία, Οργάνωση και διαχείριση εκδηλώσεων, Τεχνικές παρουσίασης φαγητού και τεχνικές επιμετάλλωσης, Εξυπηρέτηση πελατών και πελατειακή ικανοποίηση στη βιομηχανία τροφίμων και φιλοξενίας

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Το πρόγραμμά μας δίνει έμφαση στην πρακτική εμπειρία μέσω πρακτικής άσκησης σε όλους τους τομείς απασχόλησης, επιτρέποντας στους φοιτητές να ασχοληθούν με τον κόσμο της αισθητικής και της ευεξίας από το πρώτο κιόλας έτος σπουδών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ERASMUS+

Επεκτείνετε τους ορίζοντές σας με περαιτέρω εκπαίδευση, εργασία και πρακτική άσκηση στο εξωτερικό μέσω των προγραμμάτων ERASMUS+.

Απασχόληση

ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Οι απόφοιτοι μπορούν να εργοδοτηθούν ως:

 • Βοηθός Σεφ
 • Βοηθός ζαχαροπλάστης
 • Τραπεζοκόμος

Σπουδές και Εργασία

ΣΤΟ INTERCOLLEGE

Συνδυάστε τη μελέτη με την εργασιακή εμπειρία μέσω των στρατηγικών μας συνεργασιών:

 • Πρόσβαση σε ευνοϊκές συνθήκες απασχόλησης.
 • Συνεργαστείτε με καταξιωμένους οργανισμούς, εμπλουτίζοντας το βιογραφικό σας.
 • Απολαύστε μερική απασχόληση κατά τη διάρκεια των σπουδών σας και πλήρη απασχόληση το καλοκαίρι.
 • Βρείτε ευκαιρίες απασχόλησης τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Περιγραφή Προγράμματος

Ο στόχος του προγράμματος είναι να εξασφαλίσει ένα επαγγελματικό Δίπλωμα για τους σπουδαστές που φιλοδοξούν να εργαστούν στο φιλόδοξο χώρο της Ξενοδοχειακής και Επισιτιστικής Βιομηχανίας. Ενίσχυση της τεχνογνωσίας σε αρχές και πρακτικές διοίκησης που αφορούν ειδικά τους τομείς της μαγειρικής και της φιλοξενίας, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης προσωπικού, του ελέγχου κόστους, του μάρκετινγκ και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, για να προετοιμαστούν οι σπουδαστές για ηγετικές θέσεις. Καλλιέργεια διαφορετικών γαστρονομικών παραδόσεων και τεχνικές από όλο τον κόσμο, ενθαρρύνοντας τους σπουδαστές να διερευνήσουν τους γαστρονομικούς τους ορίζοντες και να αναπτύξουν καινοτόμα πιάτα και μενού.

Προώθηση μιας ισχυρής βάσης στην επιστήμη των τροφίμων, της διατροφής και της ασφάλειας, δίνοντας τη δυνατότητα στους φοιτητές να δημιουργήσουν ισορροπημένες, ασφαλείς και υψηλής ποιότητας γαστρονομικές εμπειρίες τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό περιβάλλον. Περαιτέρω με την ενίσχυση των ικανοτήτων των φοιτητών να σχεδιάζουν, να διοργανώνουν και να εκτελούν εκδηλώσεις, με έμφαση στην ικανοποίηση των πελατών, την αισθητική και την τήρηση των βιομηχανικών προτύπων στην εξυπηρέτηση και τη φιλοξενία.

ΕΙΣΔΟΧΗ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Το ελάχιστο κριτήριο εισδοχής στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών είναι το αναγνωρισμένο Απολυτήριο Λυκείου ή άλλο διεθνώς αναγνωρισμένο ισοδύναμο προσόν. Οι φοιτητές/τριες με βαθμό απολυτηρίου χαμηλότερο από 7.5/10 ή 15/20 ή αντίστοιχο, ανάλογα με το σύστημα βαθμολόγησης της χώρας έκδοσης του απολυτηρίου, μπορούν να γίνουν αποδεκτοί υπό ορούς

Η αξιολόγηση του μαθήματος αποτελείται συνήθως από μια τελική εξέταση και συνεχή αξιολόγηση. Η συνεχής αξιολόγηση μπορεί να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ενδιάμεση εξέταση, μελέτες (και συμμετοχή στην τάξη)

Η βαθμολογία υπολογίζεται βάσει του βάρους της τελικής εξέτασης, της συνεχούς αξιολόγησης και της πραγματικής αριθμητικής βαθμολογίας που λήφθηκε σε αυτές τις δύο αξιολογήσεις. Με βάση την βαθμολογία των μαθημάτων υπολογίζεται ο μέσος βαθμός του εξάμηνου (GPA) ενός φοιτητή καθώς και ο γενικός μέσος όρος (CPA).

Ο φοιτητής πρέπει να συμπληρώσει 120 ECTS καθώς και όλες τις απαιτήσεις του προγράμματος.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να γίνουν δεκτοί σε σπουδές πρώτου κύκλου (Προπτυχιακές Σπουδές)

Εγγραφείτε τώρα

ΣΥΝΟΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διάρκεια: 2 έτη / 120 ECT

Τίτλος Σπουδών: Δίπλωμα στις Επισιτιστικές Τέχνες

Επίπεδο Τίτλου Σπουδών: Δίπλωμα

Μέθοδος φοίτησης: Πλήρης

Γλώσσα διδασκαλίας: Ελληνικά / Αγγλικά