Εργαστήρια Αισθητικής

Το πρόγραμμα σπουδών διαθέτει τέσσερα ανέξαρτητα εργαστήρια: εργαστήριο μακιγιαζ, εργαστήριο θεραπειών προσώπου, εργαστήριο θεραπειών σώματος και εργαστήριο ονυχοκομίας. Επιπλέον, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Σπουδών Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας οι φοιτητές πραγματοποιούν τα εργαστηριακά-πρακτικά μαθήματα Χημείας και Κοσμητολογίας-παρασκευής καλλυντικών προϊόντων.

Spotlight των Προγραμμάτων Μας

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Καινοτόμες μεθόδοι διδασκαλίας που συνδέουν τη θεωρητική εκπαίδευση με συνεχή πρακτική άσκηση στην Αισθητική, την Ευεξία και την Κοσμητολογία, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Καλοκαιρινές περίοδοι πρακτικής άσκησης και άμεση επαφή με το εργασιακό περιβάλλον της ομορφιάς και ευεξίας, η οποία ενισχύει την εμπειρία και δεξιότητες.

Προσοδοφόρες ευκαιρίες εργασιακής καριέρας μέσω συνεργασιών με τη βιομηχανία στον τομέα ομορφιάς και ευεξίας.

1ο Βραβείο στον Εθνικό Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων στον τομέα Ομορφιάς – Euro Skills 2023.

State-of-the-Art Wellness Facilities

Εργαστήριο Μακιγιάζ

Παρέχονται στους φοιτητές όλα τα απαραίτητα καλλυντικά προϊόντα μακιγιάζ για να διεκπεραιώσουν όλες τις βασικές τεχνικές και εφαρμογές τεχνικών μακιγιαζ, όπως για παράδειγμα καλλιτεχνικό και θεατρικό μακιγιάζ, εξοικείωση με τη χρήση προσθετικών υλικών καθώς επίσης σύγχρονες εφαρμογές μόνιμου μακιγιαζ και δερματοστιξίας.

Loading...
Loading...

Εργαστήριο Θεραπειών Προσώπου

Άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο σε οργανολογία, η οποία υποστηρίζει την αναγνώριση-κλινική διάγνωση τύπων δέρματος και τις βασικές τεχνικές καθαρισμού και περιποίησης προσώπου. Οι φοιτητές εκπαιδεύονται σε σύγχρονα μηχανήματα, τα οποία εκτιμούν βασικές παραμέτρους ανάλυσης δέρματος (ενυδάτωση, πόροι επιδερμίδας, ρυτίδες, επίπεδα σμήγματος κλπ). Επιπλέον εργαστηριακός εξοπλισμός για την αντιμετώπιση ανεπιθύμητων κλινικών καταστάσεων του δέρματος με την εφαρμογή εξειδικευμένων θεραπειών προσώπου, όπως για παράδειγμα ακμή και γήρανση του δέρματος.

Loading...

Εργαστήριο Θεραπειών Σώματος

Σχεδιασμένο εργαστήριο για την εφαρμογή κλασσικών και εξειδικευμένων θεραπειών σώματος, όπως για παράδειγμα μεθόδοι προσωρινής αποτρίχωσης, ηλεκτροθεραπείες σώματος, χρήσεις και εφαρμογές τεχνικών LASER/IPL. Επιπλέον εργαστηριακός εξοπλισμός για την αντιμετώπιση ανεπιθύμητων κλινικών καταστάσεων του σώματος, όπως για παράδειγμα κυτταρίτιδα και παχυσαρκία. Επιπλέον, συμπεριλαμβάνονται εργαστηριακές-πρακτικές εφαρμογές που προάγουν την ψυχική υγεία και ευεξία: θεραπείες SPA, εναλλακτικές θεραπείες ευεξίας σώματος, αρωμαθεραπεία και ρεφλεξολογία.

Εργαστήριo Ονυχοκομίας

Εξειδικευμένο εργαστήριο με τον απαιτούμενο εξοπλισμό και τα καλλυντικά προϊόντα για την εφαρμογή μανικιουρ και πεντικιουρ, θεραπειών των άκρων και εξειδικευμένων θεραπειών νυχιών. Επιπλέον, οι φοιτητές έχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά για το σχεδιασμό και την καλλιτεχνική δημιουργία στα νύχια, όπως επίσης εκπαίδεύονται στις τεχνικές προσθετικής νυχιών.

Loading...
Loading...

Εργαστήρια Χημείας & Κοσμητολογίας

Οι φοιτητές εξοικειώνονται με όλες τις απαιτούμενες βασικές τεχνικές και την οργανολογία που διέπουν τις αρχές Χημείας για να κατανοήσουν στη συνέχεια τον τομέα σύνθεσης καλλυντικών προϊόντων. Οι φοιτητές εκπαιδεύονται σε πειραματικές διαδικασίες pH-μετρίας, ογκομετρικής ανάλυσης και μεθόδους διαχωρισμού συστατικών, όπως για παράδειγμα εκχύλιση και απόσταξη. Τα εργαστήρια Κοσμητολογίας παρέχουν την πρακτική εκπαίδευση για τη διαδικασία παρασκευής όλων των βασικών καλλυντικών καθαρισμού, περιποίησης και προστασίας, όπως επίσης και τη σύνθεση εξειδικευμένων καλλυντικών προϊόντων.