ΔΙΠΛΩΜΑ

Ομορφιά & Ευεξία

Εγγραφείτε στο Διετές Δίπλωμα Ομορφιάς και Ευεξίας του Intercollege και ξεκινήστε ένα ταξίδι γνώσεων στην εξελισσόμενη βιομηχανία της Ομορφιάς και Ευεξίας. Το εκτενές πρόγραμμα σπουδών θα σας εξοπλίσει με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για μια επιτυχημένη καριέρα στον παγκόσμια αναπτυσσόμενο χώρο της ομορφιάς και ευεξίας.

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • Αξιολογημένο – Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Σπουδών από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.)
 • 25 χρόνια διδακτική εμπειρία στον τομέα της Ομορφιάς και Ευεξίας
 • Εργαστήρια τελευταίας τεχνολογίας και συνεχής Πρακτική Εκπαίδευση
 • Ευκαιρίες απασχόλησης σε διάφορους τομείς ομορφιάς και ευεξίας
 • Πρακτική άσκηση καθ΄ όλη την διάρκεια των σπουδών
 • Συνεργασία με στρατηγικούς εταίρους για ευκαιρίες απασχόλησης φοιτητών
 • Συμμετοχή σε προγράμματα ERASMUS+ για εκπαίδευση και πρακτική άσκηση στο εξωτερικό

Γιατί να επιλέξετε το Intercollege

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ & ΕΥΕΞΙΑΣ

Απόφοιτοι με όλες τις απαραίτητες δεξιότητες για να ανταποκριθούν στις τρέχουσες επαγγελματικές τάσεις στον τομέα.

Μοναδικό πρόγραμμα διπλώματος σχεδιασμένο να παρέχει βασικές γνώσεις, δεξιότητες και τεχνογνωσία στον τομέα της Αισθητικής, της Ευεξίας και της στελέχωσης χώρων SPA.

Η αναπτυσσόμενη βιομηχανία της Ομορφιάς και Ευεξίας προσφέρει πλήθος ευκαιριών εργοδότησης για εκπαιδευμένους επαγγελματίες, ενώ το πρόγραμμά σπουδών σας προετοιμάζει για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Μαθησιακά Αποτελέσματα

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι φοιτητές θα είναι σε θέση να:

1

Γνωρίζουν τη δομή του προσώπου και του σώματος, κύριο γνωστικό πεδίο των σπουδών, έτσι ώστε οι φοιτητές να αποκτήσουν τις ικανότητες και τις δεξιότητες για να εφαρμόσουν τις καταλληλότερες και πιο αποτελεσματικές θεραπείες σε κέντρα Αισθητικής-Ευεξίας.

2

Γνωρίζουν τη χρήση και την εφαρμογή καλλυντικών και να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τις βασικές ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά τους και να ενισχύσουν το γνωστικό υπόβαθρο σε σχέση με θεραπείες που θα χρειαστεί να εφαρμόσουν σε ένα κέντρο Αισθητικής-Ευεξίας.

3

Εφαρμόζουν τεχνικές που σχετίζονται με την υγεία και την ευεξία του σώματος, με τη χρήση μέσων όπως νερό, θερμότητα, αφή και συγκεκριμένα προϊόντα θαλάσσιας προέλευσης.

4

Σχεδιάσουν, εξοπλίσουν και να διοικήσουν ένα κέντρο Αισθητικής-Ευεξίας με όλες τις απαιτούμενες σύγχρονες προδιαγραφές και σύμφωνα με τους απαιτούμενους κανόνες ασφαλείας και υγείας.

5

Αντιλαμβάνονται το γενικό γνωσιολογικό υπόβαθρο στα επιστημονικά πεδία της Υγείας. Τα συγκεκριμένα μαθήματα παρέχουν στους μαθητές τις θεμελιώδεις γνώσεις για να γνωρίσουν το ανθρώπινο σώμα/οργανισμό.

6

Αναπτύξουν επικοινωνιακές δεξιότητες και να μπορέσουν να προβάλουν και να προωθήσουν στην αγορά την εργασίας τους τις υπηρεσίες που θα παρέχουν.

ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Fine Practice experience

Βιώστε την εμπειρία της πρακτικής εκπαίδευσης σε σύγχρονα και άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια Αισθητικής και Κοσμετολογίας, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Σπουδών Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (UNIC).

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Το πρόγραμμά δίνει έμφαση στην πρακτική εμπειρία μέσω πρακτικής άσκησης σε όλους τους τομείς απασχόλησης, επιτρέποντας στους φοιτητές να ασχοληθούν με τον κόσμο της αισθητικής και της ευεξίας από το πρώτο κιόλας έτος σπουδών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ERASMUS+

Διευρύνετε τους ορίζοντές σας με περαιτέρω εκπαίδευση, εργασία και πρακτική άσκηση στο εξωτερικό μέσω των προγραμμάτων ERASMUS+.

Δυνατότητες

Απασχόλησης
 • Οργάνωση και εξοπλισμός κέντρου Αισθητικής-Ευεξίας σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές που διέπονται από την υγιεινή και ασφάλεια.
 • Βασικό προσωπικό στα κέντρα ομορφιάς και SPA για την εφαρμογή εξειδικευμένων θεραπειών που σχετίζονται με την ομορφιά και την ευεξία
 • Βασικοί συντελεστές σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και παραστάσεις για επίβλεψη μακιγιάζ ή/και εκτέλεση και επίβλεψη, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών

Εξέλιξη

καριέρας
 • Εργαζόμενος σε κέντρα αισθητικής και ευεξίας.
 • Εργαζόμενος σε κέντρα ομορφιάς και ευεξίας ξενοδοχείων και κρουαζιερόπλοιων.
 • Εργαζόμενος σε εταιρείες πώλησης προϊόντων και εξοπλισμού
 • Εργαζόμενος ως σύμβουλος σε εταιρείες παραγωγής, προώθησης και πωλήσεων καλλυντικών.

Πρόγραμμα Σπουδών

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών καλύπτει όλες τις πτυχές της ομορφιάς και της ευεξίας, συμπεριλαμβανομένων θεραπειών περιποίησης δέρματος, κοσμετολογίας, θεωρίας σπα, ολιστικού μασάζ, θεραπειών ευεξίας και πολλά άλλα.

Μαθήματα ανά Εξάμηνο

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS) 
1 BWD-111 Human Anatomy & Physiology 4
2 BWD-112 Applied Sciences in Beauty & Wellness 4
3 BWD-113 Dermatology 4
4 BWD-114 Manicure-Pedicure 3
5 BWD-115 Spa Theory & Practice 4
6 BWD-116 Epilation 3
7 BWD-117 English Language I 4
8 BWD-110 Internship I 4
A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 BWD-121 Skincare Treatments 4
2 BWD-122 Cosmetology 6
3 BWD-123 Make-up Essentials 4
4 BWD-124 Holistic Massage 4
5 BWD-125 Wellness & Complementary Therapies 2
6 BWD-126 Health & Safety 2
7 BWD-127 English Language II 4
8 BWD-120 Internship II 4
A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ECTS Credits
1 BWD-231 Facial Treatments 4
2 BWD-232 Complementary Treatments 4
3 BWD-233 Special Occasion Make-up 4
4 BWD-234 Aromatherapy 4
5 BWD-235 Beauty Salon & Spa Management 6
6 BWD-236 First Aid 4
7 BWD-230 Internship III 4
A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 BWD-241 Advanced Beauty Treatments 4
2 BWD-242 Nutrition & Wellness 4
3 BWD-243 Reflexology 3
4 BWD-244 Stress Management 3
5 BWD-245 Organizational and Consumer Behavior 4
6 BWD-246 Professional Ethics & Entrepreneurship 4
7 BWD-247 Hair Removal Methods 4
8 BWD-240 Internship IV 4

* Το πιο πάνω πρόγραμμα ανά εξάμηνο είναι ενδεικτικό και υπάρχουν μαθήματα επιλογής.

Περιγραφή Προγράμματος

Το Δίπλωμα έχει στόχο την παροχή βασικών ποιοτικών γνώσεων και δεξιοτήτων στον τομέα και την τεχνολογία των κέντρων Αισθητικής και Spa. Η βάση του προγράμματος σπουδών έχει συσταθεί σύμφωνα με προγράμματα που προσφέρονται στο εξωτερικό, μετά από διεξαγωγή ερευνητικής ανασκόπησης και με σεβασμό στις οδηγίες και τα κριτήρια που καθορίζονται από το Φορέα Διασφάλισης της Ποιότητας και Πιστοποίησης της Ανώτερης Εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Ο τομέας της Ομορφιάς και της Ευεξίας αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς και είναι ένας σημαντικός κλάδος παγκοσμίως. Συμβάλλει πολύ στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και σταδιακά γίνεται κορυφαίος εργοδότης — δημιουργώντας πολυάριθμες ευκαιρίες εργοδότησης. Ο λόγος για αυτήν την εκθετική ανάπτυξη είναι ο αυξανόμενος καταναλωτισμός, η παγκοσμιοποίηση και η αλλαγή του τρόπου ζωής των καταναλωτών. Η ραγδαία ανάπτυξη του κλάδου της ομορφιάς και της ευεξίας, μαζί με την είσοδο πολλών μικρών και μεγάλων εταιρειών, έχει διαμορφώσει την απαίτηση για την ανάγκη εκπαιδευόμενου προσωπικού και θεραπευτών ομορφιάς και ευεξίας. Ωστόσο, ο τομέας ομορφιάς και ευεξίας έχει παρουσιάσει αυξημένη ευαισθητοποίηση στην ανάπτυξη θεραπειών για την προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας.

Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις κύριες πτυχές που αναφέρθηκαν παραπάνω, η εκπαίδευση στον τομέα Ομορφιάς και Ευεξίας, σε συνδυασμό με τη συστηματική πρακτική εξάσκηση των φοιτητών, θα πρέπει να καλύπτει συγκεκριμένες-ουσιώδεις θεματικές ενότητες. Η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων από το πρόγραμμα, θα δώσει στο φοιτητή τα κατάλληλα-απαραίτητα εργαλεία ώστε να έχει τη δυνατότητα να είναι ανεξάρτητος επαγγελματίας Αισθητικής, να είναι σε θέση να εργαστεί και να προσφέρει με ασφάλεια τις κατάλληλες υπηρεσίες σε τομείς που σχετίζονται με την Αισθητική, Ομορφιά και Ευεξία.

Το διετές Δίπλωμα προσφέρει στους φοιτητές του εκπαίδευση σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, που βασίζεται σε θεματικές ενότητες ομορφιάς, ευεξίας, διαχείρισης μαζί με υποστηρικτικά θεωρητικά μαθήματα (με όλα τα μαθήματα υποχρεωτικά).

Το Πρόγραμμα στοχεύει επίσης στην ουσιαστική ενίσχυση της εμπειρίας του μαθητή μέσω της παροχής οργανωμένων και τακτικών περιόδων πρακτικής άσκησης τόσο σε κέντρα Αισθητικής-Ευεξίας όσο και σε επαγγελματικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ομορφιάς και της Ευεξίας.

Εισδοχή & Αξιολόγηση

Το ελάχιστο κριτήριο εισδοχής στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών είναι το αναγνωρισμένο Απολυτήριο Λυκείου ή άλλο διεθνώς αναγνωρισμένο ισοδύναμο προσόν. Οι φοιτητές/τριες με βαθμό απολυτηρίου χαμηλότερο από 5/10 ή 10/20 ή αντίστοιχο, ανάλογα με το σύστημα βαθμολόγησης της χώρας έκδοσης του απολυτηρίου, μπορούν να γίνουν αποδεκτοί υπό ορούς.

Οι ελάχιστες απαιτήσεις γνώσης της αγγλικής γλώσσας για εγγραφή στα προγράμματα σπουδών αναγράφονται πιο κάτω. Οι φοιτητές/τριες που δεν κατέχουν κάποιο από τα πιο κάτω πιστοποιητικά ή τους ελάχιστους βαθμούς και κατέχουν IELTS με 4.5 και άνω, θα πρέπει να παρακαθήσουν τις κατατακτήριες εξετάσεις αγγλικής γλώσσας του Intercollege (χωρίς χρέωση).

 • IGCSE level in English – D και άνω
 • Internet-based TOEFL – 70 και άνω
 • IELTS – 5 και άνω
 • Password Test 5.0
 • Anglia Examinations – Intermediate

Η αξιολόγηση του μαθήματος αποτελείται συνήθως από μια τελική εξέταση και συνεχή αξιολόγηση. Η συνεχής αξιολόγηση μπορεί να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ενδιάμεση εξέταση, μελέτες (και συμμετοχή στην τάξη).

Η βαθμολογία υπολογίζεται βάσει του βάρους της τελικής εξέτασης, της συνεχούς αξιολόγησης και της πραγματικής αριθμητικής βαθμολογίας που λήφθηκε σε αυτές τις δύο αξιολογήσεις. Με βάση την βαθμολογία των μαθημάτων υπολογίζεται ο μέσος βαθμός του εξάμηνου (GPA) ενός φοιτητή καθώς και ο γενικός μέσος όρος (CPA).

Ο φοιτητής πρέπει να συμπληρώσει 120 ECTS καθώς και όλες τις απαιτήσεις του προγράμματος.

Εγγραφείτε τώρα

ΣΥΝΟΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διάρκεια Σπουδών: 2 έτη / 120 ECTS

Τίτλος Σπουδών: Δίπλωμα Ομορφιάς και Ευεξίας

Επίπεδο Τίτλου Σπουδών: Δίπλωμα

Γλώσσα διδασκαλίας: Αγγλικά

Μέθοδος φοίτησης: Πλήρης