Νέα,21 Νοεμβρίου, 2023,

Intercollege: Πολλαπλά Χρυσά Μετάλλια στην Έκθεση HO.RE.CA Gastronomia Expo 2023

Intercollege: Η Dream Team των Επισιτιστικών Τεχνών, χαρακτηρίζεται ως η «Ηγέτιδα» των μεταλλίων και με Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία «Καλύτερη Σχολή Μαγειρικής» της Κύπρου, στην έκθεση HO.RE.CA. Gastronomia Expo 2023

Η έκθεση HO.RE.CA. Gastronomia Expo 2023, διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου από τις 9 μέχρι τις 12 Νοέμβριου 2023. Οι φοιτητές των Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege, με σκληρή, ομαδική και συντονισμένη εργασία κατάφεραν να εξασφαλίσουν, τον τίτλο της «Kαλύτερης Σχολής Μαγειρικής» στην Κύπρο με χρυσό μετάλλιο.

Τα προγράμματα Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege, κατέχουν επάξια τα τελευταία χρόνια, την κορυφαία θέση στις σπουδές υψηλής γαστρονομίας στην Κύπρο, με πρεσβευτές τους εκατοντάδες Αρχιμάγειρες αποφοίτους τους, που διαπρέπουν στις κουζίνες τόσο της Κύπρου, όσο και του εξωτερικού.

Τα προγράμματα Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege, τα τελευταία επτά χρόνια έχουν κερδίσει πέντε συνεχόμενες φορές τον τίτλο: «Καλύτερη Σχολή Μαγειρικής». Επίσης, ο φοιτητής του Πτυχίου Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege Μίλτος Μιλτιάδους, βραβεύτηκε με το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία «Chef of the Year 2023».

Θερμά συγχαρητήρια στους φοιτητές μας αλλά και σε αρκετούς από τους απόφοιτους των προγραμμάτων Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege που διαγωνίστηκαν και διακρίθηκαν σε διάφορες άλλες κατηγορίες.

Κατηγορία Φοιτητές Μετάλλιο
SCHOOL TEAM –
Three-Course Menu – Cook and Serve
Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου
Μαρίνα Βουζούνη
Θεογνωσία Δημητρίου
Daniel Πασχάλη
GOLD
Chef of the Year Μίλτος Μιλτιάδους SILVER
TERTIARY EDUCATION –
Pasta Dish Appetizer and Fish/ Seafood Main Course
Ελένη Βακανά
Νεφέλη Κοριτσά
GOLD
Young Chef of The Year – “Skills Cyprus” Μαρία Μιχαήλ BRONZE
Young Pastry Chef of the Year Ευγενία Λοΐζου SILVER
Young Chef of The Year – “Skills Cyprus” Δημήτρης Λιπέρτης
Διαγωνίστηκε με την ομάδα του ξενοδοχείου Four Seasons
SILVER
Chocolate work (STATIC) Φοιτητές του Intercollege
Το έκθεμα ετοιμάστηκε στο μάθημα ICUL 304 από τους μαθητές Πτυχίου Διεύθυνσης Επισιτιστικών Τεχνών του 3ου έτους.
SILVER
Risotto appetizer/ Pork Main Course Θεογνωσία Δημητρίου
Διαγωνίστηκε με την ομάδα του ξενοδοχείου Four Seasons
GOLD
Fish Appetizer and Chicken Main Course Φλουρέντζος Πατσαλής
Διαγωνίστηκε με την ομάδα του ξενοδοχείου Nissi Beach Hotel
GOLD
Fish Appetizer and Chicken Main Course Μάριος Παπαχαραλάμπους
Διαγωνίστηκε με την ομάδα του ξενοδοχείου Four Seasons
SILVER
Risotto Appetizer and Pork Main Course Σίμος Στεφάνου
Διαγωνίστηκε με την ομάδα του ξενοδοχείου Alexander the Great – Kanika Hotels
SILVER
Finger Foods Αλέξης Καλλάς και Ντάνιελ Σπανός
Διαγωνίστηκαν με την ομάδα του ξενοδοχείου Atlantica Mare Village- Ayia Napa
GOLD
Young Chef of The Year – “Skills Cyprus Χριστίνα Ηροδότου
Διαγωνίστηκε με την ομάδα του ξενοδοχείου Amara
GOLD
Chocolate work Μιχάλης Μαυρομουστάκης
Διαγωνίστηκε με την ομάδα της εταιρείας Puratos
SILVER
Risotto Appetizer and Pork Main Course Στέλιος Παπαστυλιανού
Διαγωνίστηκε με την ομάδα του Βistrot 55
SILVER
Risotto Appetizer and Pork Main Course Ανδρέας Σιακκαλής
Διαγωνίστηκε με την ομάδα του ξενοδοχείου Amathus
SILVER
Fish Appetizer and Chicken Main Course Ανδρέας Pieroua
Διαγωνίστηκε με την ομάδα του εστιατορίου Τα Σπιτικά της Ζωής
SILVER
Risotto Appetizer and Pork Main Course Μάριος Καππελίδης
Διαγωνίστηκε με την ομάδα του ξενοδοχείου Kanika Olympic Ayia Napa
GOLD
Risotto Appetizer and Pork Main Course Γιώργος Αντωνίου και Βίκτωρας Ξενοφώντος
Διαγωνίστηκαν με την ομάδα του ξενοδοχείου Atlantica Mare Village- Ayia Napa
GOLD

Αρωγοί και συμπαραστάτες των φοιτητών μας για την προετοιμασία τους, οι καθηγητές/εκπαιδευτές τους, κυρία Μαρία Χαρίτου και κύριος Χρίστος Τεμερέα.

Οι διαγωνισμοί διεξήχθησαν με βάση τα διεθνή πρότυπα διαγωνισμών και με πιστοποιημένους κριτές από το World Association of Chefs’ Societies (worldchefs.org)