Καλύτερη Σχολή Νότιας Ευρώπης 2019 η Σχολή Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του Intercollege

Νικητές στις 2 μεγάλες κατηγορίες με τρόπαιο

  • Καλύτερος νεαρός Σεφ Νότιας Ευρώπης 2019

  • Καλύτερη Σχολή Νότιας Ευρώπης 2019

Η Σχολή επίσης τιμήθηκε από τους διοργανωτές για την διαχρονική τους στήριξη στον διαγωνισμό

Φοιτητές που διαγωνίστηκαν και τα αποτελέσματα ανά κατηγορία.

  • Καλύτερη σχολή Νότιας Ευρώπης 2019 – Χρυσό μετάλλιο και τρόπαιο
    Βραβεύτηκαν
    – Ανδρέας Παναγιώτου
    – Κυριάκος Καρασάββας
    – Αλέξης Ποποβίδης
  • Αλέξης Καλλάς: Χρυσό μετάλλιο και τρόπαιο βραβεύτηκε ως Νικητής στην κατηγορία Καλύτερος νεαρός Σεφ Νότιας Ευρώπης 2019
  • Νάταλυ Φουσάνη: Βραβεύτηκε με Αργυρό Μετάλλιο στην κατηγορία Καλύτερος νεαρός Σεφ Νότιας Ευρώπης 2019
  • Αλέξης Καλλάς και Νάταλυ Φουσάνη: Βραβεύτηκαν με Χάλκινο Μετάλλιο στην κατηγορία Two to Tango με την ψηλότερη βαθμολογία.
  • Αλέξης Ποποβίδης: Βραβεύτηκε με Αργυρό Μετάλλιο και 2η θέση στην κατηγορία Καλύτερος νεαρός Ζαχαροπλάστης Νότιας Ευρώπης 2019
  • Κυριάκος Καρασάββας: Βραβεύτηκε με Χρυσό Μετάλλιο στην κατηγορία Ψάρια και Θαλασσινά
  • Ανδρέας Παναγιώτου: Βραβεύτηκε με Χρυσό Μετάλλιο στην κατηγορία Χοιρινό

Σύνολο μεταλλίων

  • 6 Χρυσά
  • 2 Αργυρά
  • 2 Χάλκινα

Την αποστολή συνόδευσαν σαν υπεύθυνοι καθηγητές ο κ. Γιώργος Γεωργίου και ο κ. Νικόλας Κωνσταντίνου.

Επίσης στην αποστολή για την στελέχωση του περιπτέρου μας συμμετείχαν οι φοιτήτριες: Αντιγόνη Γεωργίου και Σοφία Τσαγγαρίδου.

– O διαγωνισμός διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη και είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός Γαστρονομίας στην Ελλάδα
– Διοργανωτής η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας
– Ο διαγωνισμός ήταν κάτω από την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας των Σεφ


 

Σας καλωσορίζουμε στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 28ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας, Detrop, από τη 1 έως τις 4 Μαρτίου, στο Περίπτερο 16 των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) – HELEXPO.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τη HELEXPO –ΔΕΘ και την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies, WACS). Η διοργάνωση του 2017 συγκέντρωσε περισσότερες από 450 συμμετοχές διακεκριμένων Αρχιμαγείρων και σχολών μαγειρικής, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε 34 κατηγορίες και αξιολογήθηκαν από 23 διεθνείς κριτές, η συμμετοχή των οποίων προσέδωσε στη διοργάνωση το κύρος ενός διεθνούς διαγωνισμού, θέτοντας ψηλά τον πήχη για μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες. Επίσης, στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό παρευρέθηκε o Thomas A. Gugler, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies).

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης συνιστά τη μεγάλη γιορτή των επαγγελματιών του κλάδου και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, προσφέροντας συγχρόνως μια εκπαιδευτική και δημιουργική πλατφόρμα σε Αρχιμάγειρες από όλο τον κόσμο. Για εμάς είναι κάτι παραπάνω από διαγωνισμός… Είναι ένα σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες του κλάδου και μια ιδιαίτερη εμπειρία γεύσευων και αρωμάτων!

Welcome to the 11th International Culinary Competition of Southern Europe that will take place within the 28th International Exhibition for Food, Beverages, Machinery Equipment and Packaging, Detrop, from March 1 to March 4, 2019, at Pavillion 16 of Thessaloniki International Exhibition and Conrgress Centre, HELEXPO.

The Culinary Competition of Southern Europe is organised every two years from the Chefs Association of Northern Greece in collaboration with Thessaloniki International Exhibition and Conrgress Centre, HELEXPO and is supported by the World Association of Chefs Societies (WACS). The 2017 competition has gathered more than 450 participants, outstanding Chefs and Culinary Schools, that competed on 34 categories and were evaluated by 23 international jury members, all well known professionals in gastronomic arts. On the 1oth Culinary Competition of Southern Europe we also had the pleasure to host Mr. Thomas A. Gugler, President of the World Association of Chefs Societies (WACS).

The International Culinary Competition of Southern Europe is a unique opportunity to improve competitiveness, while, at the same time, it offers an educational and creative platform to Chefs from around the World. For us it more than a competition… It is a meeting point for the culinary professionals and a chance for a special tasting experience!