Πραγματοποιήθηκε σε εορταστική ατμόσφαιρα η Τελετή Αποφοίτησης του μοναδικού Προγράμματος Κατάρτισης Κρεοπωλών στην Κύπρο, που αποτελεί καινοτόμο πρωτοβουλία των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, των προγραμμάτων Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege και της Μονάδας Κατάρτισης και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Την τελετή προσφώνησαν η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΑΛΦΑΜΕΓΑ, κ. Νατάσα Κωνσταντινίδου,  και ο κ. Νικόλας Κυθρεώτης, Εκτελεστικός Διευθυντής του Intercollege και της Μονάδας Κατάρτισης και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ξενοφώντος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών, κ. Κώστας Λειβαδιώτης και ο Δρ. Ηλίας Μαρκάτζης, Διευθυντής Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

Στη τελετή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Υφυπουργείου Τουρισμού, του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου και άλλοι επίσημοι καθώς και φίλοι και συγγενείς των αποφοίτων.

Σε δηλώσεις της, η κ. Νατάσα Κωνσταντινίδου εξέφρασε την ικανοποίησή της που οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ συμβάλλουν, με αυτή την πρωτοβουλία, στην ενίσχυση της κοινωνίας, της αγοράς και της οικονομίας αφού το πρόγραμμα έχει ενταχθεί επίσημα πλέον στην πολιτική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ.

Με τη σειρά του, ο κύριος Νικόλας Κυθρεώτης ευχαρίστησε τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, για τη γενναιοδωρία, την πολύτιμη συνεργασία και τα χειροπιαστά αποτελέσματα της κοινής τους προσπάθειας που έχουν θετικό αντίκτυπο προς όλους τους εμπλεκόμενους αλλά και για όλη την κοινωνία. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης που προσφέρεται και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται αφού αυτό επιτρέπει όχι μόνο τη διατήρηση του επαγγέλματος του κρεοπώλη αλλά και την αναβάθμιση των υπηρεσιών και γνώσεων του κλάδου.

Ακολούθησε η απονομή βραβείων Καλύτερης Ακαδημαϊκής Επίδοσης, ενώ η Τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης από τους κκ. Νεόφυτος Νεοφύτου, Master Butcher των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, και Σεφ Πανίκος Θεοδοσίου, Εκπαιδευτής Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege, που ηγήθηκαν και της ομάδας των εκπαιδευτών του προγράμματος.

Σχετικά με το Πρόγραμμα Κατάρτισης Κρεοπωλών: 

Το ταχύρρυθμο και ολοκληρωμένο αυτό πρόγραμμα στηρίζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Κρεοπωλών  και διοργανώνεται από τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ σε συνεργασία με τα Προγράμματα Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege και τη Μονάδα Κατάρτισης και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.  Προσφέρει πλήρη επαγγελματική εκπαίδευση με θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, καθώς και πρακτική εξάσκηση σε κρεοπωλεία. Τα μαθήματα διδάσκουν και αξιολογούν έμπειροι καθηγητές και επαγγελματίες του επισιτιστικού κλάδου στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και εργαστήρια του Intercollege και των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ. Το πρόγραμμα επιχορηγείται πλήρως από τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ και δίνει άμεση πρόσβαση σε ένα περιζήτητο επάγγελμα με υψηλές απολαβές. Ταυτόχρονα, εμπλουτίζει την αγορά με ικανούς επαγγελματίες που προσφέρουν άρτιες υπηρεσίες και συμβάλλει στη διατήρηση του επαγγέλματος του κρεοπώλη.

Περισσότερα για το πρόγραμμα, εδώ: www.intercollege.ac.cy/el/butchery/