Με την
Άφιξή σας

Όλοι οι διεθνείς φοιτητές, όταν φτάνουν στην Κύπρο, θα πρέπει να συμμορφώνονται με ορισμένους κανονισμούς του Intercollege και της αρμόδιας αρχής μετανάστευσης, ώστε να μπορέσουν να κάνουν εγγραφή στα μαθήματα και να υποβάλουν αίτηση για φοιτητική βίζα.

Πότε να επισκεφθείτε το Intercollege

Με το που θα φθάσετε στην Κύπρο, είναι σημαντικό να επισκεφθείτε το Γραφείο Εισδοχής (ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή, 8:30 πμ – 6:00 μμ) για να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας και να πάρετε όλες τις σχετικές πληροφορίες για τη διαδικασία στο Τμήμα Μετανάστευσης, τα προγράμματα προσανατολισμού του Πανεπιστημίου, προγραμματισμένες εκδρομές κ.ά.

Αισθανθείτε Σαν στο Σπίτι σας

Για τους περισσότερους από εσάς αυτή είναι η πρώτη φορά μακριά από τα σπίτια σας και τις οικογένειές σας. Μαζί με το συναίσθημα της ενθουσιασμού που συνοδεύει κάθε περιπέτεια και νέα αρχή, νιώθετε επίσης την αυξημένη ευθύνη που αναλάβατε. Μαζί με αυτές τις ανησυχίες υπάρχει επίσης το συναίσθημα της νοσταλγίας που χρειάζεται να αντιμετωπίσουν οι φοιτητές. Η νοσταλγία είναι κοινή και απολύτως φυσιολογική για όλους τους φοιτητές που επιλέγουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους μακριά από το σπίτι. Όλοι εμείς εδώ στο Intercollege, και το διδακτικό προσωπικό και το προσωπικό, κατανοούμε όλες τις δυσκολίες και τις ανησυχίες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές προσπάθεια προσαρμογής σε μια νέα κουλτούρα και τρόπο ζωής. Έτσι έχουμε λάβει μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι η μετάβασή σας στον νέο τρόπο ζωής θα γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Προσωπικές Έξοδα
και Δαπάνες Διαβίωσης

Οι εκτιμώμενες δαπάνες για το ακαδημαϊκό έτος είναι ως εξής:

Διαμονή (συγκατοίκηση) €3.000-€5.000
Διαμονή (ατομική) €5.000-€7.000

Διατροφή και Προσωπικές Δαπάνες €3.350-€5.000
Βιβλία και Γραφική Ύλη €400-€500

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι κατά την πρώτη σας εβδομάδα στο Κολλέγιο θα πρέπει να εγγραφείτε στο Κυπριακό Γραφείο Μετανάστευσης για να λάβετε τη φοιτητική σας βίζα. Είναι μέρος των κανονισμών της Μετανάστευσης να επαναληφθεί η αιματολογική εξέταση και η ακτινογραφία του θώρακα αφού φτάσετε στην Κύπρο. Το κόστος για την αιματολογική εξέταση είναι περίπου €35 και για την ακτινογραφία του θώρακα είναι περίπου €15. Το κόστος παράτασης της θεώρησης είναι €35.

Το Γραφείο Μετανάστευσης απαιτεί να φέρετε μαζί σας το ελάχιστο ποσό των €2.000 ($2.400). Είναι σημαντικό να φέρετε μαζί σας ικανοποιητικό ποσό χρημάτων για να καλύψετε όλες τις δαπάνες σας.