Με την
Άφιξή σας

Όλοι οι διεθνείς φοιτητές, μόλις αφιχθούν στην Κύπρο, θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς του Κολεγίου και της αρμόδιας Αρχής Μετανάστευσης, ώστε να μπορέσουν να εγγραφούν στα μαθήματα και να υποβάλουν αίτηση για φοιτητική άδεια διαμονής (visa).

Πότε να επισκεφθείτε το Intercollege

Κατά την άφιξή σας στην Κύπρο, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε άμεσα με το Κολέγιο για να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας και να πάρετε όλες τις σχετικές πληροφορίες για τη διαδικασία του Τμήματος Μετανάστευσης για την αίτηση της φοιτητικής άδειας διαμονής σας (visa), η οποία ισχύει για ένα έτος και πρέπει να τυγχάνει ανανέωσης. Η εγγραφή σας στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης καθώς και η διαδικασία για τη φοιτητική άδεια διαμονής (visa) θα πρέπει να γίνει κατά την πρώτη εβδομάδα σας στην Κύπρο. Με βάση τους κανονισμούς του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, θα πρέπει όταν αφιχθείτε στην Κύπρο να επαναλάβετε τις ιατρικές εξετάσεις. Το Κολέγιο θα σας καθοδηγήσει σε αυτή τη διαδικασία.

Σημαντικό: όλοι οι φοιτητές εκτός της ΕΕ θα πρέπει να υπογράφουν επίσημη δήλωση η οποία θα αναφέρει κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην Κύπρο δεν θα προβούν, ούτε έχουν πρόθεση να προβούν σε καμία ενέργεια ή/και δεν θα υποβάλουν αίτηση για πολιτικό άσυλο στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:

Κα. Σώτια Παφίτη
Ανώτερη Λειτουργός
Email: [email protected]
Τηλ.: +00357 22 842 579
Κτίριο Έρευνας και Τεχνολογίας, 1ος όροφος, Γραφείο 114

Αισθανθείτε Σαν στο Σπίτι σας

Για τους περισσότερους από εσάς αυτή είναι ίσως η πρώτη φορά που βρίσκεστε μακριά από το σπίτια σας και τις οικογένειές σας. Πέραν από το συναίσθημα του ενθουσιασμού που συνοδεύει κάθε περιπέτεια και νέα αρχή, πιθανόν να νιώθετε επίσης την αυξημένη ευθύνη που έχετε αναλάβει. Γνωρίζουμε ότι μαζί με την ανησυχία που νιώθετε, υπάρχει παράλληλα το συναίσθημα της νοσταλγίας που χρειάζεται να αντιμετωπίσουν οι φοιτητές. Η νοσταλγία είναι ένα απολύτως φυσιολογικό συναίσθημα που νιώθουν οι περισσότεροι φοιτητές που επιλέγουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους μακριά από το σπίτι τους. Το διοικητικό αλλά και το διδακτικό προσωπικό του Κολεγίου, κατανοεί όλες τις δυσκολίες και ανησυχίες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, στην προσπάθεια προσαρμογής τους σε μια νέα κουλτούρα και τρόπο ζωής. Έτσι, όλοι εμείς εδώ στο Intercollege θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι η μετάβασή σας στον νέο τρόπο ζωής θα γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Απασχόληση για φοιτητές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σύμφωνα με τον περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Νόμο, πρόσβαση σε απασχόληση έχουν οι φοιτητές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι, έχουν γίνει δεκτοί σε αναγνωρισμένα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρακολουθούν πρόγραμμα σπουδών πλήρους φοίτησης σε αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών και βρίσκονταν στην Κυπριακή Δημοκρατία κατά την 31/10/2022.

Η απασχόληση επιτρέπεται σε συγκεκριμένους τομείς / επαγγέλματα και πρέπει να είναι εκτός του ωραρίου σπουδών. Συγκεκριμένα, οι ώρες απασχόλησης δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 20 ώρες εβδομαδιαίως ενώ τις περιόδους διακοπών μαθημάτων, τις 38 εβδομαδιαίως.

Ο φοιτητής θα πρέπει να εξασφαλίσει συμβόλαιο απασχόλησης σε συγκεκριμένο εργοδότη, το οποίο θα ελεγχθεί/σφραγισθεί από το Τμήμα Εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Εισδοχής του Κολεγίου.

Διαμονή

Οι φοιτητές του Intercollege μπορούν, μετά από αίτημα, να διευθετήσουν τη διαμονή τους στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Μπορείτε να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες και καθοδήγηση από το Τμήμα Εισδοχής του Κολεγίου.