Παναγιώτης Θεοδοσίου
Λέκτορας
Ο Παναγιώτης Θεοδοσίου αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας, και ακολούθως εισάχθηκε μετά από εξετάσεις στο ΙΞΕΤ Κύπρου (σημερινό ΑΞΙΚ), όπου σπούδασε Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική.
Εργάστηκε για τριάντα χρόνια στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία ξεκινώντας από απλός μάγειρας και φτάνοντας στο βαθμό του Executive Chef σε ξενοδοχεία πέντε και τεσσάρων αστέρων στην Κύπρο, Ευρώπη και Ασία. Από το 1986 ασχολήθηκε με την εκπαίδευση μαγειρικών τεχνών και κατά καιρούς συνεργάστηκε τόσο με το ΑΞΙΚ (Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου) όσο και με την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΑνΑΔ) σε τακτικές εκπαιδεύσεις και επαγγελματικά σεμινάρια. Παράλληλα δίδαξε και με το Υπουργείο Παιδείας στα Επιμορφωτικά Προγράμματα Μαγειρικής- Ζαχαροπλαστικής και παρουσίασε επί σειρά ετών εκπομπές μαγειρικής σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Ο ζήλος για μεταλαμπάδευση της γνώσης και δεξιότητας, τον παρακίνησε να ασχοληθεί με την εκπαίδευση στις επισιτιστικές τέχνες. Αναβάθμισε τους τίτλους σπουδών του, απόκτησε το Higher Diploma in Culinary Arts, καθώς και το Master in “Culinary Arts in Higher Education”.
Από το 2010 εργάζεται στο INTERCOLLEGE Λευκωσίας ως καθηγητής Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας και Χασαπικής.