«Μαγείρεψε υγιεινά, ζήσε καλύτερα» Ένας πρωτότυπος Διαγωνισμός Μαγειρικής από τον ΠΑΣΥΚΑΦ και την Universal Life. Με την υποστήριξη του Intercollege

Σε διάσκεψη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις των υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ στην Ακρόπολη, η Universal Life και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) ανακοίνωσαν από κοινού την έναρξη του διαδικτυακού διαγωνισμού μαγειρικής «Μαγείρεψε υγιεινά, ζήσε καλύτερα» που έχει ως απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού γύρω από τους γαστρεντερικούς καρκίνους.  

Η διαδικασία συμμετοχής στο πρωτοποριακό και ταυτόχρονα ενημερωτικό αυτό «ταξίδι μαγειρικής» είναι ιδιαίτερα απλή. Αρκεί να μπει κανείς στην ιστοσελίδα www.cookyourhealth.com.cy  να ακολουθήσει τις οδηγίες που δίνονται για να λάβει μέρος στο διαγωνισμό και να έχει την ευκαιρία να κερδίσει πλούσια δώρα. Όλες οι συνταγές που θα υποβληθούν, θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή την οποία απαρτίζουν επιλεγμένοι μάγειρες και διατροφολόγοι. Οι 8 φιναλίστ θα προσκληθούν να μαγειρέψουν τα πιάτα τους για την επόμενη φάση του διαγωνισμού, στην οποία θα μπορεί να ψηφίσει και το ευρύ κοινό, επιλέγοντας μαζί με την κριτική επιτροπή τις 3 καλύτερες υγιεινές συνταγές.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ Δρ. Άννα Αχιλλεούδη ευχαρίστησε θερμά την Universal Life για την αμέριστη στήριξη στη διοργάνωση ενός τόσο πρωτοποριακού διαγωνισμού. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ομάδα Αντιμετώπισης Γαστρεντερικών Καρκίνων «αλθέα», αποστολή της οποίας είναι η μείωση των νέων περιστατικών των συγκεκριμένων μορφών καρκίνου στην Κύπρο, τονίζοντας παράλληλα ότι η υγιεινή διατροφή ανήκει στους σημαντικούς παράγοντες πρόληψης των γαστρεντερικών καρκίνων. Ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν σκληρά για τη δημιουργία της εκστρατείας, προσκάλεσε όλους να συμμετέχουν στο “cook your health” και ευχήθηκε όπως δούμε όσο το δυνατό περισσότερες μοναδικές υγιεινές συνταγές μέσα από το διαγωνισμό.

Εκ μέρους της Universal Life η κ. Αιμιλία Ορφανίδου εξέφρασε την χαρά και την περηφάνια της Εταιρείας που είχε την ευκαιρία να συμβάλει στη διοργάνωση του πρωτότυπου αυτού διαγωνισμού υγιεινής μαγειρικής. Όπως δήλωσε η κ. Ορφανίδου, η Universal Life, ως διαχρονικός χορηγός του ΠΑΣΥΚΑΦ, αγκάλιασε αμέσως την προσπάθεια αυτή αφού η υγεία αποτελεί διαχρονικά το επίκεντρο των δράσεων της Universal Life σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.  Η κ. Ορφανίδου ανέφερε ότι η Universal Life παραμένει πιστή στη δέσμευση πού ανέλαβε να ενισχύσει τις προσπάθειες της «αλθέα» και του ΠΑΣΥΚΑΦ γενικότερα στην ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τα θέματα πρόληψης γι’ αυτό αποδέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη τη χορηγία του διαγωνισμού «Μαγείρεψε υγιεινά, Ζήσε καλύτερα» ως μια έμπρακτη προσπάθεια προβολής της υιοθέτησης ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

Το διαγωνισμό μαγειρικής «Μαγείρεψε υγιεινά, ζήσε καλύτερα», στηρίζουν επίσης ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑ ΜΕΓΑ, η TOP KINISIS, το ξενοδοχείο Aphrodite Hills Atlantica και το Intercollege.