ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Wine & Spirit
Education Trust

Wine & Spirit
Education Trust

Το Τμήμα Κατάρτισης & Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Wine & Spirit Education Trust (WSET) του Λονδίνου, προσφέρει προγράμματα κατάρτισης στην οινική εκπαίδευση. Τα προσόντα που προσφέρει το Wine & Spirit Education Trust αναγνωρίζονται από την παγκόσμια κοινότητα των οργανισμών που ασχολούνται με τα αλκοολούχα ποτά και το κρασί ως κορυφαία προσόντα για εργασία και εκπαίδευση.

APPLY NOW

Γιατί να επιλέξετε το Intercollege

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ WSET

Το WSET London δραστηριοποιείται για σχεδόν 50 χρόνια στο σχεδιασμό και την παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων για κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά, με παρουσία σε 72 χώρες.

Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 85.000 μαθητές σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν στα προγράμματά τους, με συνολικά περισσότερους από 500.000 μαθητές από το 1969.

Τα προγράμματα είναι η πιο αξιόπιστη και έγκυρη επιλογή για επαγγελματική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου στις αγορές κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών.

Το WSET London είναι υπεύθυνο για την ακαδημαϊκή επίβλεψη των προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων των κριτηρίων εισόδου, του αναλυτικού προγράμματος, των εξετάσεων και της απονομής των τίτλων σπουδών του παγκοσμίως.

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  • Ολοκληρωμένη εκπαίδευση για όλα τα επίπεδα στη βιομηχανία κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών.
  • Διεθνώς αναγνωρισμένα προσόντα από το WSET.
  • Μείνετε ενημερωμένοι με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες του κλάδου.
  • Κατάλληλο για επαγγελματίες, στελέχη, εταιρείες και λάτρεις του κρασιού.

Σύνοψη προγράμματος

Χρόνος & Διάρκεια

Επίπεδο 1: 10 ώρες, συν εξέταση (θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης)

Επίπεδο 2: 25 ώρες, συν εξέταση (θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης)

Ημ/νίες & Ώρες

Επίπεδο 1: Σάββατο 08/06 (10:00-15:15) & Δευτέρα 10/06 (10:00-15:15)

Επίπεδο 2:
Πέμπτη 13/06 (15:00-20:15)
Παρασκευή 14/06 (10:00-15:15)
Τρίτη 18/06 (10:00-15:15)
Τετάρτη 19/06 (15:00-20:15)
Πέμπτη 27/06 (15:00-20:15)

Γλώσσα Διδασκαλίας

Ελληνικά

Εγγραφή

370 € (120 € επιδοτούμενη από την ΑνΑΔ, πληρωτέα από εργοδότη/εργαζόμενο 250 €)

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Η πλήρης σειρά προγραμμάτων αποτελείται από 4 Επίπεδα – Επίπεδο 1, Επίπεδο 2, Επίπεδο 3 και Επίπεδο 4 – Δίπλωμα WSET.

Χορηγείται ξεχωριστό πιστοποιητικό για κάθε επίπεδο με την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την εγγραφή και παρακολούθηση του αμέσως ανώτερου επιπέδου εκπαίδευσης.

Επίπεδα Προγράμματος

Επίπεδο 1

Εισάγει τους υποψηφίους στις κύριες κατηγορίες κρασιών και, ανάλογα με το σημείο πώλησης στο οποίο δραστηριοποιούνται – φιλοξενία, λιανικό ή/και χονδρικό εμπόριο – τους παρέχει την αντίστοιχη πρακτική εκπαίδευση. Το πρόγραμμα σπουδών του επιπέδου 1 εξετάζει τις βασικές αρχές της γευσιγνωσίας κρασιού και του συνδυασμού φαγητού.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι υποψήφιοι αποκτούν τις θεμελιώδεις γνώσεις των προϊόντων και τις δεξιότητες που απαιτούνται από όσους ασχολούνται άμεσα με την εξυπηρέτηση του κρασιού και την ικανοποίηση των πελατών.

Επίπεδο 2

Καλύπτει εμπορικά το ευρύ φάσμα κρασιών στην παγκόσμια οινοποιία, εξετάζοντας κάθε ποικιλία ανά χώρα. Το πρόγραμμα Επιπέδου 2, μέσω της Systematic Approach to Tasting (SAT), ενισχύει την πρακτική εκπαίδευση της αισθητηριακής αξιολόγησης διδάσκοντας την τυπικότητα των παγκόσμιων ποικιλιών σταφυλιού.

Είναι κατάλληλο όταν απαιτείται ένα εύλογο αλλά βασικό επίπεδο γνώσης προϊόντων, που συμπληρώνει τις δεξιότητες και τις ικανότητες μιας θέσης εργασίας, όπως τα τμήματα εξυπηρέτησης πελατών και πωλήσεων στους τομείς της φιλοξενίας, λιανικής και χονδρικής της βιομηχανίας κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών. Είναι επίσης χρήσιμο για όσους έχουν γενικό ενδιαφέρον για το θέμα.

Επίπεδο 3

Επιτρέπει στα άτομα να αξιολογήσουν τη σχέση ποιότητας-τιμής μέσω της τυφλής δοκιμής. Η μεθοδολογία SAT επικεντρώνεται στην τυφλή αξιολόγηση κρασιού για την προετοιμασία των ατόμων για την τελική εξέταση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την τυφλή ανάλυση δύο κρασιών.

Η γνώση της τυπικότητας της ποικιλίας σταφυλιών και η τυφλή αξιολόγηση της σχέσης ποιότητας-τιμής των κρασιών είναι απαραίτητη για όσους εργάζονται σε υψηλού επιπέδου θέσεις στον κλάδο του κρασιού (Διευθυντής F&B, Διευθυντής Εστιατορίου, Chief Sommelier, Brand Manager, Sales Manager, Import & Export Manager , Επικεφαλής Οινολόγος, Οινοπαραγωγός).

Programme Highlights

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΤΩΡΑ