Εξέταση Αγγλικής Γλώσσας

Η εξέταση Αγγλικής Γλώσσας είναι υποχρεωτική για όλους τους υποψήφιους σπουδαστές του Intercollege. Σκοπός αυτής της εξέτασης είναι να καθορίσει το κατάλληλο επίπεδο της Αγγλικής Γλώσσας και να στηρίξει τις ακαδημαϊκές τους σπουδές στο Intercollege. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέταση αυτή δεν αποτελεί κριτήριο εισδοχής στο Κολέγιο, αλλά λειτουργεί συμπληρωματικά με τις υπόλοιπες προϋποθέσεις εισαγωγής λαμβάνοντας υπόψη προηγούμενες ακαδημαϊκές επιδόσεις (π.χ. Απολυτήριο Λυκείου) όσον αφορά τα κριτήρια εισδοχής.

Πιστοποιήσεις Επιπέδου Αγγλικής Γλώσσας

Οι φοιτητές που διαθέτουν συγκεκριμένα προσόντα μπορούν να λάβουν μέρος στο τεστ, διασφαλίζοντας ότι τοποθετούνται σε επίπεδο αγγλικής γλώσσας που ανταποκρίνεται με τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους.

Qualifications ENGL-101 ENGL-100
Paper Based TOEFL 550 + 513-547
Comp. Based TOEFL 213 + 183-210
TOEFL IBT 79 + 65-78
GCE “O”/IGCSE Level A or B C
IELTS 6.5 + 5.5 – 6.0
Cambridge English Exams CAE Grade A or B Proficiency A or B or C CAE Grade C First Certificate A or B

Οι φοιτητές μπορούν να παρακαθίσουν την εξέταση, αφού ολοκληρώσουν την επίσημη εγγραφή τους και πληρώσουν το τέλος της αίτησης που αντιστοιχεί σε 55 ευρώ. Οι φοιτητές που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα UNISCO (Δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας της Αγγλικής Γλώσσας) μπορούν να επαναλάβουν μια φορά την εξέταση κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Συνίσταται οι φοιτητές να παρακολουθήσουν το ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα UNISCO και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στη μελέτη και την προετοιμασία για να συμμετάσχουν στην επαναληπτική εξέταση. Αυτό θα βοηθήσει τους φοιτητές να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα και ίσως να τοποθετηθούν σε υψηλότερου επιπέδου μάθημα Αγγλικών χωρίς να ξοδέψουν περισσότερο χρόνο και χρήμα κατά τη διάρκεια των ακαδημαϊκών σπουδών τους.