Δρ Πηνελόπη Σταυρινού

Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Η Δρ. Πηνελόπη Σταυρινού κατέχει πτυχίο στην Επιστήμη της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού, μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Βιολογία της Άσκησης και Διδακτορικό δίπλωμα στην Επιστήμη της Άσκησης και της Φυσικής Αγωγής. Το πτυχίο και το μεταπτυχιακό της απονεμήθηκαν από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2005 και 2010 αντίστοιχα. Το διδακτορικό της αποκτήθηκε από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το 2018. Είναι πιστοποιημένη Φυσιολόγος της Άσκησης από την Ελληνική Εταιρεία Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει το ερευνητικό της έργο σε διάφορα διεθνή συνέδρια. Η Δρ. Σταυρινού έχει λάβει επιχορηγήσεις σε χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα ως η κύρια ερευνήτρια. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την υγιής γήρανση, τις φυσιολογικές προσαρμογές στη διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης, τις επιδράσεις της άσκησης και της ενυδάτωσης στην υγεία, και τα μαχητικά αθλήματα. Ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια εξέτασε την επίδραση της γήρανσης στην λειτουργική ικανότητα, γνωστική λειτουργία και ποιότητα ζωής.

Είναι ενεργό μέλος διεθνών φορέων που σχετίζονται με την αθλητική επιστήμη όπως του European College of Sport Science και της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης. Είναι μέλος της διαχειριστικής επιτροπής της δράσης COST «Network on evidence-based physical activity in old age». Επί του παρόντος, η Δρ. Σταυρινού είναι λέκτορας μερικής απασχόλησης στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, διδάσκοντας διάφορα μαθήματα σχετικά με την άσκηση και την υγεία, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο και επίσης διδάσκει μαθήματα συναφή με το αντικείμενο της στο Intercollege.