Δρ Μάριος Στυλιανού

Συντονιστής Προγράμματος / Επίκουρος Καθηγητής

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

Ο Δρ. Μάριος Στυλιανού είναι Επίκουρος Καθηγητής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και από το 2019 κατέχει τη θέση του Συντονιστή του Προγράμματος Σπουδών Αισθητικής του Intercollege, το οποίο ανήκει στον εκπαιδευτικό όμιλο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Ολοκλήρωσε τη Διδακτορική του Διατριβή το 2007, από το Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Χημείας, στον τομέα της Συνθετικής Ανόργανης και Βιοανόργανης Χημείας. Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Κύπρου ως Μεταδιδακτορικός Συνεργάτης σε Ερευνητικά Προγράμματα Χημείας και ως επισκέπτης Λέκτορας στη διδασκαλία μαθημάτων Χημείας. Από το 2009 έως σήμερα διδάσκει επίσης, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μαθήματα Χημείας στα Προγράμματα Σπουδών Ιατρικής, Φαρμακευτικής και Βιολογίας του Ανθρώπου.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη σύνθεση, το δομικό χαρακτηρισμό και τη μελέτη μοριακών μοντέλων, τα οποία αναφέρονται σε αλληλεπιδράσεις μεταλλοενζύμων/πρωτεϊνών, τα οποία περιέχουν φαινολικά παράγωγα ως οργανικά υποστρώματα και που εμπλέκονται σε μηχανισμούς μεταφοράς ηλεκτρονίων. Έχει εξειδικευτεί στις μεθόδους δομικού χαρακτηρισμού των ουσιών με  Κρυσταλλογραφία ακτίνων-Χ, με Φασματοσκοπία Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού (NMR) και με Ηλεκτροχημικές μεθόδους.

Έχει στο ενεργητικό του σειρά από δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συγγραφή κεφαλαίων που αφορούν τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σε επιστημονικά βιβλία Χημείας, συμμετοχή του με προφορικές παρουσιάσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια Χημείας και έχει διατελέσει επιβλέποντας καθηγητής σε αρκετές εκπονήσεις πτυχιακών εργασιών σπουδαστών στον τομέα Βιολογικής και Συνθετικής Χημείας, όπως επίσης και στον τομέα Κοσμητολογίας.

Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κοσμητολογίας, της Αμερικανικής Επιστημονικής Κοινότητας Χημείας (American Chemical Society) και μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χημικών στον Τομέα της Κοσμητολογίας (International Federation of Societies of Cosmetic Chemists, IFSCC).