Νέα,24 Σεπτεμβρίου, 2025,

Παρουσίαση Κυπριακής Κουζίνας σε φοιτητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στο πλαίσιο του προγράμματος Global Semesters από chefs και εκπαιδευτές των προγραμμάτων Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege

Η πλούσια γαστρονομική παράδοση της Κύπρου παρουσιάστηκε σε ομάδα φοιτητών από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, οι οποίοι επισκέπτονται το νησί μέσω του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Global Semesters του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη μοναδικότητα και την αυθεντικότητα της κυπριακής κουζίνας, μέσα από ένα γευστικό ταξίδι που περιλάμβανε παραδοσιακά εδέσματα και τοπικές συνταγές. Την επιμέλεια των πιάτων ανέλαβαν οι καταξιωμένοι σεφ και εκπαιδευτές των προγραμμάτων Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege  Πανίκος Θεοδοσίου, Ανδρέας Κυριάκου και Ανδρέας Χαραλάμπους, οι οποίοι με μεράκι και δημιουργικότητα ανέδειξαν τις γεύσεις και τα αρώματα του τόπου μας.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μοναδική εμπειρία πολιτιστικής ανταλλαγής, δίνοντας στους φοιτητές την ευκαιρία να γνωρίσουν την κυπριακή παράδοση μέσα από τη γαστρονομία, έναν από τους σημαντικότερους πρεσβευτές της κυπριακής ταυτότητας διεθνώς.