Study at the Leading College in Cyprus

Request Information




Culinary Arts Management

Accredited by the Council of Educational Evaluation-Accreditation (S.E.K.A.P.)
Subsided by the Government of Cyprus

INTRODUCTION

The Bachelor of Culinary Arts provides you with the necessary knowledge and experience in the field of Culinary Arts and promotes your level of managerial in view of your employment as a Head Chef – Executive Chef (Colloquially «Chef»).
The bachelor course prepares you for a dynamic career through a high-level technical training and acquiring management capabilities of a kitchen or a catering company in its entirety.

Click here and visit our state-of-the-art facilities and labs!

Duration:Four (4) years for obtaining the Bachelor Degree.

Language:The programme is offered in Greek Language

Location: Intercollege Nicosia

AIM

The purpose of the program is to give the necessary incentives to cultivate your spirit and to help you achieve your academic and professional goals. Setting strong foundations, you are ready to take active and responsible roles in the workplace and apply in practice the knowledge offered by the program. The right combination of courses offered in B.A. (Bachelor Degree), is recognized for its high level and ensures a smooth transition from the role of the student to the role of the practitioner.

Career Prospects

Your practical training takes place during the summer months, in selected hotels, restaurants or patisseries and lasts four months each year, for the first two years of your studies. You are paid as a trainee cook-confectioner.

The internship is assessed, both by employers and by the visiting instructors and professors of the College. Therefore, you are offered an educational environment that prepares you for immediate employment by large Cypriot and foreign organizations. With integrated education, knowledge and skills in culinary Arts you can be employed as: Kitchen Manager, Executive Chef, Assistant Chef, Kitchen Supervisor, Restaurant Chef, Personal Chef, etc.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΞΑΜΗΝΟ Α’

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 IMGT-130 Εισαγωγή στη Βιομηχανία Φιλοξενίας και Τουρισμού 6
2 ICUL-101 Θεωρεία Μαγειρικής I 6
3 ICUL-113 Υγιεινή Τροφίμων και Ασφάλεια στο Χώρο Εργασίας 6
4 ICUL-115 Εισαγωγή στη Ζαχαροπλαστική & αρτοποιία 3
5 ICUL-121(L) Πρακτική Μαγειρικής I 3
6 BENG-122 Αγγλική γλώσσα Ι 6

ΕΞΑΜΗΝΟ B’

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 ICUL-102 Θεωρεία Μαγειρικής II 3
2 IACCT-110 Λογιστική 6
3 ICUL-116 Ζαχαροπλαστική και αρτοποιία Ι 3
4 ICUL-122(L) Πρακτική της Μαγειρικής II 3
5 BENG-123 Αγγλική Γλώσσα ΙΙ 6
6 ICUL-124 Εστιατορική Τέχνη – Τραπεζοκομία 3
7 ICUL-128 Τεμαχισμός και Επεξεργασία Κρεάτων/Ψαριών 3

Καλοκαιρινό Εξάμηνο

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 ICUL-193 Πρακτική εξάσκηση Ι 0

2ον ΕΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ Α’

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 IMATH-105 Άλγεβρα 6
2 ICOMP-150 Εφαρμογές Μικροϋπολογιστή & Χρήση στην Επισιτιστική Βιομηχανία 6
3 ICUL-212 Οινολογία, Μπαρ & Ποτά 6
4 ICUL-217 Κυπριακή Κουζίνα & Γαστρονομική Κουλτούρα 4
5 ICUL-216 Ζαχαροπλαστική & Αρτοποιία ΙΙ 4
6 IMGT-281 Εισαγωγή στη Διοίκηση 6

2ον ΕΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ Β’

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 ICUL-240 Σχεδιασμός και Εφαρμογές Εδεσματολογίου 3
2 ICUL-206 Οργάνωση & Προετοιμασία Κρύας Κουζίνας – Λειτουργία Μπουφέ 3
3 ICUL-214 Διεθνής Κουζίνα Ι 3
4 ICUL-220 Επιστήμη Τροφίμων & Διατροφής 6
5 IMGT-223 Αρχές Οργάνωσης, Διοίκησης & Λειτουργίας Εστιατορίου 3
6 ICUL-250 Κοστολόγηση Τροφίμων & Ποτών 6
7 FREN-101 Γαλλική Γλώσσα Ι 6
8 ICUL-293 Πρακτική εξάσκηση ΙΙ 0

3ον ΕΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ Α’

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 ICUL-304 Διακοσμητική  Τέχνη στη Ζαχαροπλαστική και Αρτοποιία

3

2 ICUL-310 Υγιεινή Διατροφή & Παθήσεις

3

3 IBADM-334 Οργανωτική Συμπεριφορά

6

4 IMKTG-391 Μάρκετινγκ

6

5 FREN-102 Γαλλική Γλώσσα IΙ

6

6 ICOMM-200 Επαγγελματική & Επιχειρηματική Επικοινωνία

6

3ον ΕΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ Β’

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 ICUL-303 Οργάνωση και Διοίκηση Εκδηλώσεων

4

2 ICUL-314 Διεθνής Κουζίνα ΙΙ

4

3 IMGT-320 Διαχείριση και Έλεγχος Δαπανών

6

4 ICUL-341 Εξειδικευμένη Κουζίνα

4

5 IBADM-350 Μεθοδολογία της Έρευνας

6

6 PENG-100 Επαγγελματικά Αγγλικά

6

4ον ΕΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ Α’

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 ICUL-405 Σχεδιασμός &  Διαρρύθμιση  Επισιτιστικών Μονάδων

6

2 IBADM-412 Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας

6

3 ICUL-413 Μάρκετινγκ Επισιτιστικών Επιχειρήσεων

6

4 IMGT-450 Διασφάλιση Ποιότητας της Διοίκησης

6

5 IMGT-481 Διοίκηση και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού

6

4ον ΕΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ Β’

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 ICUL-411 Διεύθυνση Επισιτιστικών Μονάδων Μέσω Συμβάσεων

6

2 ICUL-414 Διοίκηση Κουζίνας & Ανάπτυξη Εποπτικών Ικανοτήτων

6

3 ICUL-420 Αντιοξειδωτική Κουζίνα & Λειτουργικά Τρόφιμα

6

4 IBADM-430 Επιχειρηματικό Δίκαιο

6

5 IBADM-493 Πτυχιακή Εργασία

6

 

Apply Now!

Admissions Open. Submit Your Online Application Today!

Register today to start your online application and begin the admission process!
Apply Now!