Πρόγραμμα Επισιτιστικών Τεχνών

Κος Νικόλας Ορφανίδης – Συντονιστής προγραμμάτος
Ο κος Νικόλας Ορφανίδης είναι λέκτορας στο Κολέγιο, κατέχοντας τη θέση του Συντονιστή προγραμμάτων του «Πτυχίου Διεύθυνσης Επισιτιστικών Τεχνών» και του «Διπλώματος Επισιτιστικών Τεχνών». Κατέχει εκτεταμένη εμπειρία στο συντονισμό και διδασκαλία των προγραμμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ολοκληρωμένη τεχνογνωσία σε παρουσιάσεις, διαλέξεις και διδασκαλία τόσο στον ακαδημαϊκό χώρο όσο και τη βιομηχανία φιλοξενίας.

Κος Άγγελος Ιακωβίδης
Κατέχει Μεταπτυχιακό και Πτυχιακό Τίτλο στην Επικοινωνία. Έχει εργαστεί επί 25 χρόνια και έχει περάσει από όλες τις θέσεις των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ως ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός και παρουσιαστής και υπεύθυνος Marketing, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων. Από το 2002 διδάσκει στο ΙΝΤERCOLLEGE και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στον τομέα του ραδιοφώνου και της επικοινωνίας.

Κος Χρίστος Ιωάννου
Ο κος Χρίστος Ιωάννου είναι κάτοχος Πτυχίου στη Λογιστική, κάτοχος Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με κατεύθυνση Χρηματοοικονομικά. Έχει εγκριθεί από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για το διδακτορικό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, όπου αναμένεται η αποπεράτωση του περί τα τέλη του 2018. Διδάσκει λογιστική στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Intercollege Λευκωσίας. Είναι ο συντονιστής και εκπαιδευτής του προγράμματος CERTIFIED EXECUTIVE MANAGER το οποίο προσφέρεται από την Ακαδημία Διοίκησης και Χρηματοοικονομικών Αυστραλίας.

Κα Φανή Παπαμιχαήλ
Η Φανή Παπαμιχαήλ είναι κάτοχος πτυχίου «Κοινωνιολογίας με minor στην Πολιτική Επιστήμη» από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου «Master in Business Administration (MBA)» από το Cyprus Institute of Management. Είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου. Εργάζεται στο Intercollege και συγκεκριμένα στο τμήμα Κατάρτισης και Ανάπτυξης από το 2011. Κύρια καθήκοντα της είναι η οργάνωση, παρακολούθηση και αξιολόγηση προγραμμάτων κατάρτισης στο πλαίσιο ανάπτυξης και επιμόρφωσης του οργανισμού. Ασχολείται με τον προσδιορισμό των αναγκών κατάρτισης και τον εντοπισμό εξωτερικών συμβούλων, εκπαιδευτών και συνεργατών για τη συμμετοχή του Intercollege και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε ευρωπαϊκούς και τοπικούς διαγωνισμούς και προγράμματα κατάρτισης. Διενεργεί επαφές με τοπικούς φορείς και αρχές προκειμένου να διεξαχθούν οι κατάλληλες προσφορές και προγράμματα κατάρτισης με βάση τις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς. Μεταξύ άλλων έχει την ευθύνη των επιχορηγημένων προγραμμάτων και προτάσεων της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Επιπρόσθετα έχει κύριο ρόλο στην τοποθέτηση των φοιτητών του Κολεγίου για την πρακτική τους εξάσκηση στο εξωτερικό στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus.
Διδάσκει μαθήματα διοίκησης, επικοινωνίας και συμπεριφοράς στους κλάδους Επισιστιστικών Τεχνών και Αισθητικής στο Intercollege Λευκωσίας, στη Ναυτική Ακαδημία Κύπρου καθώς και στο τμήμα Φιλοξενίας, Τουρισμού και Αθλητικής Διοίκησης, της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Είναι μέλος στο συμβούλιο του Συνδέσμου Κοινωνιολόγων Κύπρου καθώς και στο Συμβούλιο Κατάταξης Κινηματογραφικών Ταινιών του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών, της Επικοινωνίας και του Branding.

Κα Φωτεινή Λάππα
Η κα. Φωτεινή Λάππα είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με ειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή. Κατέχει Πτυχίο Διατροφολογίας από το Πανεπιστήμιο του Surrey (2001) και είναι επίσης κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στον τομέα της «Διατροφής και Άσκησης» από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης (2002). Εργάστηκε ως κλινική Διαιτολόγος στο νοσοκομείο «Υγεία» στην Αθήνα από το 2003 έως το 2005. Από το 2010 διδάσκει μαθήματα Διατροφής στο Intercollege και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Επιπρόσθετα διαχειρίζεται το δικό της γραφείο Διαιτολογίας στη Λευκωσία, με κύρια επαγγελματική κατεύθυνση συμβουλών σε αθλητές, ασθενείς με προβλήματα παχυσαρκίας, σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ και με καρδιοαγγειακά προβλήματα.

Κος Γιώργος Γεωργίου
Ο κος Γιώργος Γεωργίου αποφοίτησε από το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ), όπου απέκτησε το ανώτερο δίπλωμα στη Μαγειρική- Ζαχαροπλαστική. Συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία όπου και απέκτησε το “Bachelor Honors in Culinary Arts combined with Event Management”. Είναι κάτοχος “Master degree of education in Culinary Arts’’ από το “Middlesex University” της Αγγλίας. Το 2013 εργοδοτήθηκε από το INTERCOLLEGE Λευκωσίας ως Λέκτορας Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας.

Κα Μαρία Χαραλάμπους – Χριστοδούλου
Η κα. Μαρία Χαραλάμπους – Χριστοδούλου είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με πτυχίο στα Μαθηματικά και μεταπτυχιακό στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά. Εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ως διδακτορική φοιτήτρια και βοηθός διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει περισσότερα από 12 χρόνια εμπειρίας ως λέκτορας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κος Γιάννης Κουής
Ο κος Γιάννης Κουής είναι κάτοχος πτυχίου στη Διοίκηση Ξενοδοχείων Εστιατορίων και Τουρισμού από το Πανεπιστήμιο της Νέας Ορλεάνης, ΗΠΑ και μεταπτυχιακού (Master’s) στην Διοίκηση Ξενοδοχείων από το Πανεπιστήμιο Cornell στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Από το 2014, εργάζεται στο Intercollege ως λέκτορας στο Πρόγραμμα Διοίκησης Επισιτιστικών Τεχνών.

Κος Πανίκος Θεοδοσίου
Ο κος Πανίκος Θεοδοσίου φοίτησε στο ΙΞΕΤ Κύπρου (σημερινό ΑΞΙΚ), Μαγειρική- Ζαχαροπλαστική. Από το 1986 ασχολήθηκε με την εκπαίδευση μαγειρικών τεχνών και κατά καιρούς συνεργάστηκε με το ΑΞΙΚ (Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου). Αναβάθμισε τους τίτλους σπουδών του, απόκτησε το Higher Diploma in Culinary Arts, καθώς και το Master in “Culinary Arts in Higher Education”. Από το 2010 εργάζεται στο Intercollege ως λέκτορας Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας.

Κος Νικόλας Κωνσταντίνου
Ο κος Νικόλας Κωνσταντίνου αποφοίτησε από το Πρόγραμμα Επισιτιστικών Tεχνών του Intercollege, με Διάκριση. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στον κλάδο του Hospitality and Tourist Management. Το 2016 αποφοίτησε με Διάκριση και πήρε το πτυχίο του, στον κλάδο της Διεύθυνσης Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege. Επίσης παρακολουθεί μαθήματα μεταπτυχιακού στο τομέα της εκπαίδευσης.

Κα Μαρία Θεοδώρου
Η κα. Μαρία Θεοδώρου είναι κάτοχος πτυχίου Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακού τίτλου στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία, από το Πανεπιστήμιο του Cardiff Ουαλίας. Έχει 17ετή πείρα σαν καθηγήτρια Αγγλικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και 15ετή πείρα στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στο Intercollege Λευκωσίας εργάζεται από το 2001.

Κα Χρυσάνθη Παπαϊωάννου
Η κα. Χρυσάνθη Παπαϊωάννου είναι κάτοχος πτυχίου Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και μεταπτυχιακού τίτλου στην Διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας σαν Ξένη Γλώσσα από το πανεπιστήμιο του Exeter στην Αγγλία. Στο Intercollege Λευκωσίας εργάζεται από το 2006 και ταυτόχρονα διδάσκει σε πολλά επίπεδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Κα Ελέν Φρανσουά-Ιωσηφίδη

Κος Γιώργος Κυπριανού

Κος Παναγιώτης Κυπριανού

Κος Αλέκος Κωνσταντίνου