Πρόγραμμα Αισθητικής

Δρ. Μάριος Στυλιανού – Συντονιστής Προγράμματος Σπουδών
Ο Δρ. Μάριος Στυλιανού είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Intercollege και κατέχει τη θέση του Συντονιστή του Προγράμματος Σπουδών Αισθητικής από το Σεπτέμβριο του 2019. Ολοκλήρωσε τη Διδακτορική του Διατριβή το 2007, από το Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Χημείας, στον τομέα της Συνθετικής Ανόργανης και Βιοανόργανης Χημείας. Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Κύπρου ως Μεταδιδακτορικός Συνεργάτης σε Ερευνητικά Προγράμματα Χημείας και ως επισκέπτης Λέκτορας στη διδασκαλία μαθημάτων Χημείας. Από το 2009 έως σήμερα διδάσκει επίσης, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μαθήματα Χημείας τα οποία εντάσσονται στη Σχολή Επιστημών και Μηχανικής, στα Προγράμματα Σπουδών Βιολογίας του Ανθρώπου, Νοσηλευτική και Φαρμακευτική.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη σύνθεση, το δομικό χαρακτηρισμό και τη μελέτη μοριακών μοντέλων, τα οποία αναφέρονται σε αλληλεπιδράσεις μεταλλοενζύμων/πρωτεϊνών, τα οποία περιέχουν φαινολικά παράγωγα ως οργανικά υποστρώματα και που εμπλέκονται σε μηχανισμούς μεταφοράς ηλεκτρονίων.

Έχει στο ενεργητικό του δημοσιεύσεις άρθρων σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συγγραφή κεφαλαίων που αφορούν τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σε επιστημονικά βιβλία Χημείας, συμμετοχή του με προφορικές παρουσιάσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια Χημείας και έχει διατελέσει επιβλέποντας καθηγητής σε αρκετές εκπονήσεις πτυχιακών εργασιών σπουδαστών στον τομέα της Βιολογικής και Συνθετικής Χημείας.

Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κοσμετολογίας.

 

Κα Γεωργία Μηνά – Βοηθός Συντονίστρια 
Η κα. Γεωργία Μηνά είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Αισθητική (2019), με εξειδίκευση στον τομέα αισθητικής φροντίδας και άσκησης για την προαγωγή υγείας και τη διαχείριση του στρες. Τα Πτυχία της εστιάζονται στην Αισθητική και την Επιχειρησιακή Ανάπτυξη Μονάδων Αισθητικής (2015), καθώς και στη Διοίκηση Μονάδων Ευεξίας/SPA (2006).

Επιπλέον, είναι κάτοχος Διπλωμάτων στην Αισθητική (CIDESCO–Ελβετίας, ITEC–Ηνωμένο Βασίλειο), σε Εξειδικευμένες Θεραπείες για Πρόσωπο-Μακιγιάζ-Ονυχοκομία, Θεραπείες Μάλαξης, Ηλεκτρικές Θεραπείες Σώματος/ Προσώπου, Ριζική Αποτρίχωση, Ινδικό Μασάζ Κεφαλής, Αρωματοθεραπεία & Ρεφλεξολογία.

Από το 2015 έως σήμερα είναι Λέκτορας του προγράμματος Αισθητικής στο Intercollege. Έχει στο ενεργητικό της συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια και συναντήσεις που αφορούν τον τομέα Αισθητικής, και είναι επίσημο εγγεγραμμένο μέλος του Συλλόγου Αισθητικών Κύπρου.

 

Κα Σοφία-Ελισσάβετ Θεοδωρίδου
Η κα. Σοφία–Ελισσάβετ Θεοδωρίδου είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Αισθητική από το 2018, με εξειδίκευση στον τομέα Οργάνωσης, Διοίκησης και Θεραπευτικών Πρακτικών Μονάδων Ευεξίας και SPA, από το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Το Πτυχίο της στην Αισθητική από το ίδιο ίδρυμα αναφέρεται στον κύριο τομέα Αισθητικής και Κοσμετολογίας. Επιπλέον, έχει εξειδικευτεί στο Μακιγιάζ στην Ακαδημία Ομορφιάς στο Μιλάνο της Ιταλίας (2014) και έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια Κοσμετολογίας, τα οποία αφορούν την παρασκευή καλλυντικών προϊόντων και σαπουνιών, στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ στη Φαρμακευτική σχολή. Έχει εξειδικευτεί σε όλες τις θεραπείες προσώπου, στο μακιγιάζ και στην τεχνική προσθετικών υλικών, στις μη μόνιμες μεθόδους αποτρίχωσης και στη ριζική αποτρίχωση.

Έχει εργαστεί σε Ινστιτούτο Αισθητικής στη Μπολόνια της Ιταλίας και τη Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης και ως Σύμβουλος Ομορφιάς στο φαρμακευτικό χώρο. Από το Σεπτέμβριο 2019 διδάσκει στο πρόγραμμα  Αισθητικής του Intercollege.

 

Κα Άντρη Δημητρίου
Η κα. Άντρη Δημητρίου είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Τεχνολογία της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση (2015) και το Πτυχίο της αφορά τον τομέα της Αισθητικής και Κοσμετολογίας. Το Μεταπτυχιακό της, όπως και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα, εστιάζονται σε εναλλακτική διδασκαλία στο μάθημα της αντιμετώπισης παθολογικών καταστάσεων, όπως η ακμή. Είναι επίσης, υποψήφια κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Έχει διδάξει ως εκπαιδεύτρια μερικής απασχόλησης στο Πρόγραμμα Σπουδών Αισθητικής του Ιδρύματος Cyprus College (2018). Είναι εγγεγραμμένο μέλος στο Μητρώο Αισθητικών του Υπουργείου Υγείας, καθώς και στο Σύλλογο Αισθητικών Κύπρου. Από τον Οκτώβριο του 2019 διδάσκει στο πρόγραμμα  Αισθητικής του Intercollege.

 

Δρ. Αντρέας Αποστολίδης
Ο Δρ. Ανδρέας Αποστολίδης είναι κάτοχος Πτυχίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας (2008) και Μεταπτυχιακού τίτλου στον τομέα Αθλητικής Βιομηχανικής του Πανεπιστημίου Loughborough, στο Ηνωμένο Βασίλειο (2009). Ολοκλήρωσε τη Διδακτορική του Διατριβή το 2018 στον τομέα Αθλητικής Φυσιολογίας, στη Σχολή Επιστημών και Μηχανικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Ο Δρ. Αποστολίδης διδάσκει από το 2010 έως σήμερα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μαθήματα Φυσικής Αγωγής και Αθλήσεων, στο τμήμα Αθλήσεως και Φυσικής Αγωγής, ενώ παράλληλα διδάσκει και στο πρόγραμμα Αισθητικής του Intercollege. Επίσης, από το 2012 είναι ο βασικός προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου στο άθλημα κολύμβησης.

Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε ερευνητικά προγράμματα στον τομέα Βιοχημείας και Φυσικής Αγωγής. Έχει στο ενεργητικό του δημοσιεύσεις σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και συμμετοχή του σε επιστημονικά συνέδρια που αφορούν τον τομέα φυσικής αγωγής.

 

Δρ. Έλενα Θωμαΐδου
Η Δρ. Έλενα Θωμαΐδου ολοκλήρωσε τις πτυχιακές της σπουδές το 2012, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Δουβλίνου, στον τομέα Ιατρικής Χειρουργικής και Μαιευτικής. Ακολούθως ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές το 2017 στο εξειδικευμένο θέμα Γήρανσης του Δέρματος και Αισθητικής Ιατρικής, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Manchester και το 2018 ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή της στη Δερματολογία και Αφροδισιολογία σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρωτόκολλο ιατρικών εξειδικεύσεων UEMS (European Union Medical Specialists). Έχει εξειδικευτεί στον τομέα Δερματολογίας και Αφροδισιολογία στο Ιατρικό κέντρο Hadassah του Εβραϊκού Πανεπιστημίου Ιεροσολύμων.

Εργάζεται σε κλινικό κέντρο Δερματολογίας και παράλληλα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μαθήματα Δερματολογίας ως Επισκέπτρια Λέκτορας. Έχει στο ενεργητικό της δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συμμετοχή της σε επιστημονικά ιατρικά συνέδρια στον τομέα της Δερματολογίας.

 

Δρ. Γρηγόρης Λαμπρόπουλος
Ο Δρ. Γρηγόρης Λαμπρόπουλος ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2003 στην Ιατρική Σχολή της Siena στην Ιταλία, στον τομέα της Πλαστικής Χειρουργικής με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Το 2015 ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στην Πλαστική Χειρουργική και Χειρουργική Αναδόμηση στο Τμήμα Χειρουργικής του Ογκολογικού-Παθολογικού Νοσηλευτικού Κέντρου Μεταξά, στην Αθήνα.

Εργάστηκε με την ειδικότητα του Πλαστικού Χειρούργου σε διάφορα νοσοκομεία, ενώ από το 2016 μέχρι σήμερα διδάσκει μαθήματα Πλαστικής Χειρουργικής ως Επισκέπτης Λέκτορας στο Intercollege. Εργάζεται σε μόνιμη βάση ως πλαστικός χειρουργός στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Έχει συμμετάσχει σε ιατρικά επιστημονικά συνέδρια και ιατρικά σεμινάρια που αφορούν την ειδικότητά του στον τομέα πλαστικής χειρουργικής.

 

Δρ. Μαρία Μιχαηλίδου
Η Δρ. Μαρία Μιχαηλίδου ολοκλήρωσε τις σπουδές το 2008 στη Σχολή Επιστημών Υγείας και Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Debrecen στην Ουγγαρία,  στον τομέα της παθολογίας–γενικής χειρουργικής.

Εργάστηκε ως ιατρός στις Χειρουργικές μονάδες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και Λάρνακας αντίστοιχα. Από το 2016 έως σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μαθήματα ανατομίας, φυσιολογίας και παθολογίας στην Ιατρική Σχολή ως επισκέπτρια Λέκτορας και παράλληλα εργάζεται στη χειρουργική μονάδα του Απολλώνιου Ιδιωτικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Έχει συμμετάσχει σε ιατρικά επιστημονικά συνέδρια και ιατρικά σεμινάρια που αφορούν την ειδικότητά της στον τομέα παθολογίας και γενικής χειρουργικής.

 

Δρ. Παρασκευή Δεκούλου
Η Δρ. Παρασκευή Δεκούλου είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου (2012) στην Οργανωτική Μάθηση και Διαχείριση Γνώσης από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ είναι απόφοιτη από το ίδιο Πανεπιστήμιο του Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ (BA Hons – 2003). Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Επικοινωνιακών Οργανισμών (MSc Media Management – 2004) στο Πανεπιστήμιο Stirling, καθώς και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο Staffordshire (2012).

Η Δρ. Δεκούλου είναι λέκτορας στο Intercollege όπου διδάσκει μαθήματα στους τομείς Επιχειρηματικότητας και Μάρκετινγκ. Παράλληλα, διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν Εταιρική Επικοινωνία και Διοίκηση Επικοινωνιακών Οργανισμών, Μάρκετινγκ Επικοινωνιών, Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού και Διαχείριση Γνώσης. Ερευνητικές εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά και έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια.

 

Κος Ανδρόνικος Λειβαδιώτης
Ο κος Ανδρόνικος Λειβαδιώτης είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην  Νοσηλευτική με εξειδίκευση στην Πρόληψη και Θεραπεία Νόσων Πίεσης Έλκους, από το  Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (2018). Σήμερα είναι υποψήφιος για την απόκτηση Διδακτορικού τίτλου σπουδών, σε ανάλογο επιστημονικό πεδίο της Νοσηλευτικής.

Από τον Οκτώβριο 2019 εργάζεται ως εκπαιδευτής μερικής απασχόλησης, μαθημάτων Νοσηλευτικής στο Intercollege. Εργάζεται επίσης, στη χειρουργική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ως Νοσηλευτής, ενώ παλαιότερα έχει εργαστεί ως Νοσηλευτής στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εθνικής Φρουράς και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Έχει στο ενεργητικό του δημοσιεύσεις σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια που αφορούν το πεδίο της νοσηλευτικής, καθώς επίσης και ενεργή συμμετοχή σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και οργανώσεις.

 

Κα Φανή Παπαμιχαήλ
Η κα. Φανή Παπαμιχαήλ είναι κάτοχος πτυχίου «Κοινωνιολογίας με minor στην Πολιτική Επιστήμη» από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου «Master in Business Administration (MBA)» από το Cyprus Institute of Management. Είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου. Εργάζεται στο Intercollege και συγκεκριμένα στο τμήμα Κατάρτισης και Ανάπτυξης από το 2011. Κύρια καθήκοντα της είναι η οργάνωση, παρακολούθηση και αξιολόγηση προγραμμάτων κατάρτισης στο πλαίσιο ανάπτυξης και επιμόρφωσης του οργανισμού. Ασχολείται με τον προσδιορισμό των αναγκών κατάρτισης και τον εντοπισμό εξωτερικών συμβούλων, εκπαιδευτών και συνεργατών για τη συμμετοχή του Intercollege και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε ευρωπαϊκούς και τοπικούς διαγωνισμούς και προγράμματα κατάρτισης. Διενεργεί επαφές με τοπικούς φορείς και αρχές προκειμένου να διεξαχθούν οι κατάλληλες προσφορές και προγράμματα κατάρτισης με βάση τις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς. Μεταξύ άλλων έχει την ευθύνη των επιχορηγημένων προγραμμάτων και προτάσεων της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Επιπρόσθετα έχει κύριο ρόλο στην τοποθέτηση των φοιτητών του Κολεγίου για την πρακτική τους εξάσκηση στο εξωτερικό στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus.

Διδάσκει μαθήματα διοίκησης, επικοινωνίας και συμπεριφοράς στους κλάδους Επισιστιστικών Τεχνών και Αισθητικής στο Intercollege Λευκωσίας, στη Ναυτική Ακαδημία Κύπρου καθώς και στο τμήμα Φιλοξενίας, Τουρισμού και Αθλητικής Διοίκησης, της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Είναι μέλος στο συμβούλιο του Συνδέσμου Κοινωνιολόγων Κύπρου καθώς και στο Συμβούλιο Κατάταξης Κινηματογραφικών Ταινιών του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών, της Επικοινωνίας και του Branding.

 

Κα Φωτεινή Λάππα
Η κα. Φωτεινή Λάππα είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με ειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή. Κατέχει Πτυχίο Διατροφολογίας από το Πανεπιστήμιο του Surrey (2001) και είναι επίσης κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στον τομέα της «Διατροφής και Άσκησης» από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης (2002).

Εργάστηκε ως κλινική Διαιτολόγος στο νοσοκομείο «Υγεία» στην Αθήνα από το 2003 έως το 2005. Από το 2010 διδάσκει μαθήματα Διατροφής στο Intercollege και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Επιπρόσθετα διαχειρίζεται το δικό της γραφείο Διαιτολογίας στη Λευκωσία, με κύρια επαγγελματική κατεύθυνση συμβουλών σε αθλητές, ασθενείς με προβλήματα παχυσαρκίας, σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ και με καρδιοαγγειακά προβλήματα.

 

Κα Μαρία Θεοδώρου
Η κα. Μαρία Θεοδώρου είναι κάτοχος Πτυχίου Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας από το  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1998) και Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία από το Πανεπιστήμιο του Cardiff (1999).

Από το 2001 εργάζεται στο Intercollege Λευκωσίας ως Λέκτορας σε διδασκαλία μαθημάτων που αφορούν μαθήματα εκμάθησης Αγγλικής Γλώσσας και Ορολογίας σε όλα τα προγράμματα και κλάδους του ιδρύματος.

Έχει παρακολουθήσει ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν τη μεθοδολογία εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας και επικοινωνίας. Επιπλέον, έχει στο ενεργητικό της δημοσιεύσεις σε έγκυρες ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων, καθώς και συμμετοχές σε επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια ερευνητικών προγραμμάτων. σχετικά με το επιστημονικό της πεδίο.

 

Κος Άγγελος Ιακωβίδης
Ο κος Άγγελος Ιακωβίδης είναι διευθύνων σύμβουλος της Scenario Group, σπούδασε Επικοινωνιολογία στο Birmingham της Αγγλίας και εργάζεται ως καθηγητής στο Intercollege όπου διδάσκει Marketing και Δημόσιες Σχέσεις. Είναι επίσης υπεύθυνος Marketing και Επικοινωνίας του Intercollege και της Ναυτικής Ακαδημίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Είναι στον χώρο των media και του marketing για πάνω από 25 χρόνια ως ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού (MTV Cyprus), Ραδιοφωνικός παραγωγός (SUPER FM, ΚΛΙΚ FM), δημοσιογράφος (Το Περιοδικό, TV Star, Εφημερίδα Ελευθερία Λονδίνο), ιδιοκτήτης ιστοσελίδων (music.net.cy, skopies.net, mugmag.co.uk) τηλεοπτικός παραγωγός και παρουσιαστής (PIK, SIGMA, O ΛΟΓΟΣ, MTV CYPRUS).

 

Κος Χρίστος Ιωάννου
Ο κος Χρίστος Ιωάννου είναι κάτοχος Πτυχίου στη Λογιστική, κάτοχος Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με κατεύθυνση Χρηματοοικονομικά. Έχει εγκριθεί από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για το διδακτορικό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, όπου αναμένεται η αποπεράτωση του περί τα τέλη του 2018. Διδάσκει λογιστική στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Intercollege Λευκωσίας. Είναι ο συντονιστής και εκπαιδευτής του προγράμματος CERTIFIED EXECUTIVE MANAGER το οποίο προσφέρεται από την Ακαδημία Διοίκησης και Χρηματοοικονομικών Αυστραλίας.

 

Κος Αντρέας Κουρέας
Ο κος Ανδρέας Κουρέας είναι συνεργαζόμενος καθηγητής με το Intercollege από τον Φεβρουάριο του 2018. Κατέχει τους το Μεταπτυχιακό Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA) και πτυχίο στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Παράλληλα σπουδάζει εξ αποστάσεως Οικονομικά στο London School of Economics. Στο Intercollege διδάσκει μαθήματα που εμπίπτουν στους τομείς της διοίκησης και των οικονομικών. Ταυτόχρονα εργάζεται σε ιδιωτική επιχείρηση στον τομέα του μάρκετινγκ και της έρευνας αγοράς.

 

Κος Μιχάλης Χατζηρούσσος
Ο Μιχάλης Χατζηρούσσος είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Surrey του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ανώτερου Τεχνολογικού Ινστιτούτου Κύπρου στον τομέα της Ηλεκτρολογίας (Higher National Diploma) και Ασύρματων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEng in Electronic and RF Engineering) και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στον κλάδο Διοίκησης και Διαχείρισης Ολικής Ποιότητας (MSc in Total Quality Management) του Πανεπιστήμιου Warwick του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διευθύνει τον συμβουλευτικό οίκο “Centre of Business Excellence” στη Λευκωσία και παράλληλα διδάσκει μαθήματα Διαχείρισης και Διασφάλισης Ποιότητας, Διαχείρισης Αλλαγής και Ερευνητικής Μεθοδολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Intercollege. Είναι επικεφαλής επιθεωρητής για τα πρότυπα ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, ISO 45001 και ISO 17025, μέλος του Επιστημονικού Τεχνολογικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ), του Κυπριακού Συνδέσμου Ποιότητας και του Συνδέσμου Ασφάλειας και Υγείας Κύπρου. Παρέχει επίσης εθελοντικά τις υπηρεσίες του στον Οργανισμό Caritas Europa για την εκπόνηση ερευνών σχετικά με την ποιότητα ζωής ατόμων που αντιμετωπίζουν φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης.

Είναι ένθερμος υποστηρικτής της αποτελεσματικής ηγεσίας και της άμεσης προσέγγισης (hands-on approach) στον τομέα της διαχείρισης ποιότητας. Απώτερος σκοπός του είναι η ανάπτυξη της ποιότητας της κυπριακής βιομηχανίας μέσω παγκόσμιων και ευρωπαϊκών προτύπων. Είναι επίσης ερευνητής στον τομέα της Ολικής Διαχείρισης Ποιότητας και έχει εμπλακεί σε διάφορα ευρωπαϊκά και παγκόσμια ερευνητικά προγράμματα.