Ναυτικά Προγράμματα

Κος Δημήτρης Κωνσταντινίδης
Ο κος Δημήτρης Κωνσταντινίδης προέρχεται από την Ναυτιλιακή Βιομηχανία και επί του παρόντος εργάζεται στην Lemissoler Shipmanagement Ltd ως Διαχειριστής Προμηθειών. Ο Δημήτρης εργάστηκε στο Τεχνικό Τμήμα του Lemissoler για αρκετά χρόνια ως Τεχνικός Συντονιστής. Έχει εμπειρία σε διάφορους τύπους φορτηγών πλοίων, τόσο για τη συντήρηση των πλοίων όσο και για τον σχεδιασμό των ξηρών αποβάθρων. Ο Δημήτρης είναι καθηγητής μερικής απασχόλησης στη Ναυτική Ακαδημία Κύπρου από τον Φεβρουάριο του 2017.

Κος Παναγιώτης Ταφανίδης
Ο Παναγιώτης Ταφανίδης γεννήθηκε στις 01 Ιανουαρίου 1971 στο Γιοχάνεσμπουργκ / Νότια Αφρική. Αποφοίτησε από την Σχολή Εμποροπλοιάρχων Νέα Μηχανιώνας το 1995. Ταξίδεψε με Bulkers και πετρελαιοφόρα. Το 1998 εργάστηκε ως Assistant Crewing Superintendent στην Intership Navigation. Το 1999 έγινε Crewing Superintendent και ήταν υπεύθυνος για 32 General cargo  πλοία. Το 2004 ανέλαβε την ευθύνη για 12 LR Oil / Chemical και 6 LPG. Το 2010 προήχθη σε Supervisor και τον Σεπτέμβριο του 2015 προήχθη σε Senior Supervisor Personnel, Training & Compliance. Τον Σεπτέμβριο του 2016 έγινε λέκτορας στη Ναυτική Ακαδημία Κύπρου. Είναι ενεργό μέλος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, είναι επίσης μέλος του Ναυτικού Ινστιτούτου Ανατολικής Μεσογείου και μέλος της Ακαδημαϊκής Συμβουλευτικής Επιτροπής της Ναυτικής Ακαδημίας Κύπρου.

Δρ. Στυλιανός Χοιροδόντης
O Δρ. Στυλιανός Χοιροδοντής απέκτησε το πρώτο πτυχίο του ως Ηλεκτρολόγος και Ηλεκτρονικός Μηχανικός, από το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ – UMIST, στην Αγγλία, το 2006. Αποφοίτησε ως ο καλύτερος της σχολής του και έλαβε μια σειρά από βραβεία για την απόδοσή του. Ακολούθως απέκτησε μεταπτυχιακό με αριστεία στον τομέα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Επιχειρήσεων από το πανεπιστήμιο του Στραθκλάιντ της Γλασκώβης, το 2008. Στην συνέχεια εκπόνησε το Διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ – UMIST, και αποφοίτησε το 2010.  Η ερεύνα που έκανε ήταν στον τομέα της Ηλεκτρολογικής Μηχανικής με τίτλο «Περικοπή Φορτίου για Αποσυνδεδεμένα Δίκτυα Διανομής». Στη συνέχεια επέστρεψε στην Κύπρο, όπου εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου ως μεταδιδακτορικός ερευνητής και διεξήγαγε μελέτες στον τομέα της κοστολόγησης μετασχηματιστών, και στην αξιολόγηση των μεθόδων κόστους για την τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας στη Κύπρο. Στο Intercollege εργάζεται από το 2014 ως μόνιμο προσωπικό και είναι υπεύθυνος των κλάδων «Τεχνικός Ηλεκτρολογίας», «Τεχνολογία Πληροφορικής», «Τεχνολογία Υπολογιστών» και «Ναυτική Ακαδημία». Διδάσκει τα μαθήματα: Βασικές Αρχές Ηλεκτρισμού, Τεχνικό Σχέδιο, Προγραμματιζόμενοι Λογικοί Ελεγκτές (PLC), Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΙΙ (Φωτοβολταϊκά Συστήματα) και Σχεδιασμός και Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων, Βασική Ηλεκτρολογία και Θεωρία Ηλεκτρικών Μηχανών. Ο Δρ. Στυλιανός Χοιροδοντής έχει εμπειρία στις επιβλέψεις ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και κατέχει άδεια από το ΗΜΥ και ΕΤΕΚ, Κύπρου.

Κος Περιστιάνης Βασιλείου
Ο κος Περιστιάνης Βασιλείου είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού MSc in Atmosphere, Ocean and Climate από το τμήμα Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου του Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς επίσης είναι κάτοχος Πτυχίου Φυσικής από το τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ελλάδα.

Δρ. Βασίλειος Δρακονάκης
Ο Δρ. Βασίλειος Δρακονάκης είναι κάτοχος Διπλώματος Μηχανολόγου και Αεροναυπηγού Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Πατρών στην Ελλάδα. Επίσης, πήρε το Διδακτωρικό του Δίπλωμα στη Βιομηχανική και Κατασκευαστική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Άρλινγκτον, στις ΗΠΑ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στις περιοχές της Προηγμένης Κατασκευαστικής, των Διεργασιών και Κατεργασιών Προηγμένων Υλικών, της Δομικής Ανάλυσης και Μηχανικής Προηγμένων Υλικών, της Τεχνολογίας Συμβατών Καυσίμων, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Επιχειρηματικότητας. Στον τομέα του είναι παραλήπτης διαφόρων βραβείων και διακρίσεων.  Η ερευνητική του δραστηριότητα μέχρι στιγμής έχει δημοσιευθεί σε πάνω από 15 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, 25 και πλέον εργασίες σε συνέδρια, 2 κεφάλαια επιστημονικών συγγραμμάτων, και μία πατέντα. Έχει δουλέψει σε πάνω από 4 διεθνούς φήμης ερευνητικά κέντρα όπως: το Polymeric Composites Laboratory in Seattle WA, USA | το NECST Laboratory at MIT in Cambridge MA, USA | το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Μηχανικής στην Πάτρα, Ελλάς | το Εργαστήριο Μοριακής Ηλεκτρονικής και Φωτονικής στη Λεμεσό, Κύπρος | και την Ερευνητική Μονάδα Νανοτεχνολογίας Ήφαιστος στο ΠΚ στη Λευκωσία, Κύπρος. Από το 2012, έχει προετοιμάσει και διδάξει πάνω από 10 διαφορετικά μαθήματα σε διάφορες σχολές όπως: η Ναυτική Ακαδημία Κύπρου, το τμήμα Μηχανικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, και το University of Nevada, Reno.

Κα Φανή Παπαμιχαήλ
Η Φανή Παπαμιχαήλ είναι κάτοχος πτυχίου «Κοινωνιολογίας με minor στην Πολιτική Επιστήμη» από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου «Master in Business Administration (MBA)» από το Cyprus Institute of Management. Είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου. Εργάζεται στο Intercollege και συγκεκριμένα στο τμήμα Κατάρτισης και Ανάπτυξης από το 2011. Κύρια καθήκοντα της είναι η οργάνωση, παρακολούθηση και αξιολόγηση προγραμμάτων κατάρτισης στο πλαίσιο ανάπτυξης και επιμόρφωσης του οργανισμού. Ασχολείται με τον προσδιορισμό των αναγκών κατάρτισης και τον εντοπισμό εξωτερικών συμβούλων, εκπαιδευτών και συνεργατών για τη συμμετοχή του Intercollege και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε ευρωπαϊκούς και τοπικούς διαγωνισμούς και προγράμματα κατάρτισης. Διενεργεί επαφές με τοπικούς φορείς και αρχές προκειμένου να διεξαχθούν οι κατάλληλες προσφορές και προγράμματα κατάρτισης με βάση τις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς. Μεταξύ άλλων έχει την ευθύνη των επιχορηγημένων προγραμμάτων και προτάσεων της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Επιπρόσθετα έχει κύριο ρόλο στην τοποθέτηση των φοιτητών του Κολεγίου για την πρακτική τους εξάσκηση στο εξωτερικό στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus. Διδάσκει μαθήματα διοίκησης, επικοινωνίας και συμπεριφοράς στους κλάδους Επισιστιστικών Τεχνών και Αισθητικής στο Intercollege Λευκωσίας, στη Ναυτική Ακαδημία Κύπρου καθώς και στο τμήμα Φιλοξενίας, Τουρισμού και Αθλητικής Διοίκησης, της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Είναι μέλος στο συμβούλιο του Συνδέσμου Κοινωνιολόγων Κύπρου καθώς και στο Συμβούλιο Κατάταξης Κινηματογραφικών Ταινιών του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών, της Επικοινωνίας και του Branding.

Κα Μαρία Θεοδώρου
Η κα. Μαρία Θεοδώρου είναι κάτοχος πτυχίου Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας από το  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακού τίτλου στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία, από το Πανεπιστήμιο του Cardiff  Ουαλίας. Έχει 17ετή πείρα σαν καθηγήτρια Αγγλικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και 20ετή πείρα στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.  Στο Intercollege Λευκωσίας εργάζεται από το 2001 και τα τελευταία 9 χρόνια εργάζεται υπό πλήρη απασχόληση σε όλους τους κλάδους επαγγελματικής  κατάρτισης του Κολεγίου. Έχει πείρα στα ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν στην αγγλική γλώσσα και επί του παρόντος, εκτός των καθηκόντων της στο Κολέγιο, έχει ολοκληρώσει τα τελευταία 6 χρόνια, δυο ευρωπαϊκά προγράμματα.  Το ένα έχει την ονομασία CLIL4U το οποίο είχε σαν στόχο την προώθηση διαφόρων μαθημάτων (content subjects)  δια μέσου των Αγγλικών.  Το πρόγραμμα άρχισε τον Ιανουάριο 2014 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2016.  Αμέσως μετά ακολούθησε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα  Safety4El το οποίο είχε σαν στόχο την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στον κλάδο των κατασκευών και την προώθηση της ασφαλούς εργασίας τους στην Ευρώπη και την εκμάθηση της Αγγλικής σαν γλώσσα επικοινωνίας και όχι μόνο.  Το δεύτερο πρόγραμμα άρχισε την 1η Σεπτεμβρίου  2016 και ολοκληρώθηκε την 30η Αυγούστου 2019.

Κα Μαρία Αθανασίου

Κα Παναγιώτα Αργυρού

Δρ. Ανδρέας Χρυσάνθου

Κος Robert Dunn

Δρ. Ανδρέας Φράγκος

Κος Ιωάννης Χατζής

Κος Κωνσταντίνος Αδαμίδης