||Ιστορικό

Σύντομο Ιστορικό του Intercollege

Ξεκινώντας ως ένα μικρό εκπαιδευτικό ίδρυμα με σκοπό την προετοιμασία των Κυπρίων για επαγγελματικές εξετάσεις, το Intercollege είναι σήμερα το μεγαλύτερο ιδιωτικό Κολέγιο στην Κύπρο – ένα ζωντανό διεθνές Κολέγιο, όπου φοιτητές διαφόρων ηλικιών, εθνοτήτων και πολιτισμικών καταβολών μπορούν να κερδίσουν προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, καθώς και τα επαγγελματικά προσόντα με ένα σημαντικό πλεονέκτημα κόστους και για πολλούς από αυτούς  κοντά στο σπίτι.

Το ιστορικό του Intercollege χαρακτηρίζεται από στρατηγικές ανάπτυξης: τη συστηματική προσθήκη προγραμμάτων που οδηγούν στην απόκτηση πιστοποιητικών, διπλωμάτων, ανώτερων διπλωμάτων και πτυχίων, τη δημιουργία ακαδημαϊκών συνδέσμων με άλλα Πανεπιστήμια και επαγγελματικών συνδέσμων με άλλα επαγγελματικά σώματα, την επέκταση στις πόλεις της Λεμεσού και της Λάρνακας, την πρόσληψη και ενίσχυση προσοντούχου ακαδημαϊκού προσωπικού.

Σημαντικά Ορόσημα

2018

Το Πτυχίο Διεύθυνσης Επισιτιστικών Τεχνών (Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική) έχει αναγνωριστεί ως Ισότιμο και Αντίστοιχο Πανεπιστημιακού Επιπέδου από το ΚΥΣΑΤΣ.

Η αναγνώριση αυτή επιτρέπει στους απόφοιτους να διοριστούν ως καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης και αποτελεί την υψηλότερη ακαδημαϊκή αναγνώριση που μπορεί να αποκτήσει ένας κλάδος σπουδών, κολεγιακού επιπέδου. Το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης καθώς και το κύρος των καθηγητών του κλάδου, έχουν προδώσει στο Πρόγραμμα Σπουδών την απαραίτητη ακαδημαϊκή αναγνώριση που το καθιστά το μοναδικό στο Κυπριακό και ευρύτερο Ελληνικό χώρο. Το Πτυχίο Επισιτιστικών Τεχνών σε εφοδιάζει με τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες στον τομέα των Επισιτιστικών Τεχνών και προάγει το επίπεδο των διευθυντικών σου γνώσεων με απώτερο σκοπό την εργοδότηση σου ως Αρχιμάγειρας – Διευθυντής Κουζίνας (στην καθομιλουμένη «Chef»). Τα μαθήματα του πτυχίου σε εξοπλίζουν για μια δυναμική καριέρα μέσω του υψηλού επιπέδου τεχνικής κατάρτισης και των δυνατοτήτων διοίκησης μιας κουζίνας ή μιας επισιτιστικής επιχείρησης στην ολότητά της. Διάρκεια: Τέσσερα χρόνια Γλώσσα: Ελληνικά Τοποθεσία: Intercollege Λευκωσίας Τηλέφωνο: 22842497 www.intercollege.ac.cy/el/diefthynsi-episitistikon-technon-ptych

2014

Πτυχίο στις Επισιτιστικές Τέχνες

Πιστοποιείται το πρώτο, στην Ανατολική Μεσόγειο και τον Ελλαδικό χώρο, Bachelor στις Επισιτιστικές Τέχνες.

2013

Νέες Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις

Τον Οκτώβριο το Intercollege μεταφέρεται σε νέες εγκαταστάσεις, στην Βιομηχανική Περιοχή Έγκωμης (Πρώην Showroom Peugeot).  Η ανάπτυξη των νέων τεχνικών προγραμμάτων απαιτούσε την δημιουργία νέων εργαστηρίων και χώρων διδασκαλίας. Στις νέες εγκαταστάσεις μεταφέρονται σύσσωμο το Διοικητικό Προσωπικό και όλα τα προγράμματα σπουδών εκτός από αυτό της μαγειρικής, που παραμένει στους χώρους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Πιστοποιείται το πρώτο επαγγελματικό, αυτό της Αισθητικής, πτυχίο Bachelor.

2010

University of Hertfordshire

Υπογράφεται συμφωνία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο του  Hertfordshire. Έτσι, ξεκινούν να προσφέρονται τα ακόλουθα προγράμματα: Φυσικοθεραπεία, Διαιτολογία, Φαρμακευτική και Διαχείριση Περιβάλλοντος. Τα συγκεκριμένα προγράμματα παρέχονται από το Intercollege και οι φοιτητές αποκτούν δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire.

2007

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Εγκαθιδρύεται το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, με όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Intercollege να μεταβιβάζονται σε αυτό.

2005

Έδρα UNESCO

Το ΚΥΣΑΤΣ εγκρίνει εκπαιδευτικά προγράμματα εξ’ αποστάσεως που προσφέρονται στο Intercollege: το MSc in Business Information Technology από το Middlesex University, το MBA του Henley Management College, το Master of Laws του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και το Master και Διδακτορικό στο Sport Management των ΗΠΑ Sports Academy. Το Intercollege λαμβάνει την έδρα της UNESCO για τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση. Στην παρούσα φάση, υπάρχει μόνο μια έδρα UNESCO στην Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), και μία στην Κύπρο, εκείνη που έλαβε το Intercollege. Περνά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούλιο, ο Νόμος για την Ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

2004

Διαπίστευση MBA

Πιστοποιείται το πτυχίο MBA. Έτσι το Intercollege γίνεται το μόνο Κολέγιο στην Κύπρο, που κατέχει δύο διαπιστευμένα μεταπτυχιακά προγράμματα. Ένα τρίτο ακαδημαϊκό κτήριο, το Europa Building ολοκληρώνεται και εγκαινιάζεται τον Μάιο. Το κτήριο διαθέτει έξι αμφιθέατρα, γραφεία, αίθουσες διδασκαλίας και βιβλιοπωλείο. Το Συμβουλευτικό Κέντρο "ΚΕΣΥ" αρχίζει να λειτουργεί το Σεπτέμβριο, σε ένα σύγχρονο κτίριο κοντά στην πρεσβεία των Η.Π.Α. Το Κέντρο στελεχώνεται από επαγγελματίες κλινικούς ψυχολόγους και προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες για το κοινό.

2003

Διαπίστευση Μεταπτυχιακών

Το Intercollege γίνεται το πρώτο Κολέγιο στην Κύπρο που παρέχει διαπιστευμένα πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στις Διεθνείς Σχέσεις. Δημιουργία του Γραφείου Έρευνας για διεύθυνση και συντονισμό των ερευνών - ιδιαίτερα για, έξωθεν, χρηματοδοτούμενες έρευνες. Δημιουργία του πρώτου Κέντρου Κατάρτισης, Έρευνας και Ανάπτυξης. Τον ίδιο χρόνο δημιουργείται η μονάδα Helix Business Incubator, η οποία χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας, για να προωθήσει καινοτόμες επιχειρήσεις.

2002

Το Μεγαλύτερο Κολέγιο της Κύπρου

Το Intercollege υποβάλλει τα Άρθρα του Καταστατικού προς το Υπουργείο Παιδείας, για να καταστεί ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα. Το σύνολο των εγγραφών ανέρχεται πλέον στις 3.900. Ο Πρύτανης του Intercollege και τέσσερις Κοσμήτορες των Σχολών ολοκληρώνουν το πρώτο έτος της υπηρεσίας τους. Η σύγκλητος του Intercollege ορίζεται ως το κορυφαίο ακαδημαϊκό όργανο και αρχίζει να λειτουργεί. Ο αριθμός των διεθνών φοιτητών που προέρχονται από 52 χώρες, φτάνει τους 846. Το συνολικό προσωπικό του Intercollege αποτελείται από 415 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 150 μόνιμων καθηγητών, 128 καθηγητών μερικής απασχόλησης και 127 διοικητικού και υποστηρικτικού προσωπικού. Περιλαμβάνονται επίσης, 90 μέλη ΔΕΠ που είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος. Η δημοσιευμένη έρευνα περιλαμβάνει 6 βιβλία, 7 μονογραφίες και 17 κεφάλαια σε βιβλία, 74 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και 68 πρακτικά συνεδρίων. Χρηματοδοτείται, από εξωτερικές πηγές, έρευνα ύψους 430.000 ΛΚ (734.699 ευρώ).  Η χρηματοδότιση προέρχεται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, UNOPS, το 5ο πρόγραμμα-πλαίσιο, το πρόγραμμα Leonardo Da Vinci κ.λπ. Το Intercollege διαθέτει εκπαιδευτικά κέντρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας το 95% της αγοράς στην επαγγελματική κατάρτιση (Certified Λογιστική, Ορκωτών Χρηματοοικονομικών Αναλυτών, Institute of Bankers και Εγκεκριμένου Εσωτερικού Συνέδριου). Το Intercollege δημιουργεί το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου, το Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, Μονάδα Επιχειρήσεων και Μονάδα Εξ' αποστάσεως και Work Based εκπαίδευσης. Επτά μέλη του διδακτικού προσωπικού και συνεργάτες τους, εκδίδουν 7 βιβλία, με 6 από αυτά να δημοσιεύονται από το Intercollege Press. Η ραδιοφωνική και τηλεοπτική μονάδα του Intercollege, παράγει τηλεοπτικά κλιπ για τον Ερυθρό Σταυρό, το Telethon, τους Γιατρούς του Κόσμου, του Αντικαρκινικού Συνδέσμου και του Κινήματος των Μη Καπνιστών. Ξεκινά νέο πρόγραμμα στον κλάδο της Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, καθώς και ένα νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ειδική Αγωγή.

2001

Νέα Δομή

Διορίζεται ο πρώτος Πρύτανης του Intercollege, καθηγητής Βαγγέλης Κουφουδάκης. Δημιουργούνται 5 νέες σχολές:  School of Business, School of Sciences and Engineering,  School of Education,  School of Humanities, Social Sciences and Law. Οι επικεφαλής των τμημάτων αντικαθιστούν τους συντονιστές των προγραμμάτων. Οι εγγραφές των σπουδαστών αυξάνονται κατά 1.000, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 3.500, συμπεριλαμβανομένων 750 διεθνών φοιτητών. Το Intercollege είναι το μόνο Κολέγιο που έχει εγκριθεί από το CIB και το UMIST να διδάξει την ύλη για το βαθμό CIB / UMIST χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Το Intercollege ιδρύει Μονάδα Περιβαλλοντικών Μελετών, μαζί με την «ΟΙΚΟΓΝΩΣΙΑ» και ένα Κέντρο Εφαρμοσμένης Έρευνας. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας συνοψίζεται σε 5 βιβλία, σε 52 επιστημονικά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, σε 93 πρακτικά συνεδρίων, σε 7 κεφάλαια σε βιβλία και σε 10 εκθέσεις τέχνης. Το Intercollege δημιουργεί Μονάδα Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, η οποία ενσωματώνει τη Συμβουλευτική Μονάδα, τη Μονάδα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Στο Διαπανεπιστημιακό Τουρνουά, το Intercollege κερδίζει την πρώτη θέση στο χάντμπολ και τη δεύτερη θέση στο ποδόσφαιρο.

2000

Περαιτέρω Ανάπτυξη

Εγκεκριμένοι κλάδοι στα πτυχία: Bachelor στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Επιστήμη των Υπολογιστών, Μηχανικών Υπολογιστών, Ξενοδοχειακή Διοίκηση, Προδημοτική Εκπαίδευση και Επικοινωνίες. Έτσι, το Intercollege παρέχει 49 διαπιστευμένα προγράμματα (από τα 118 συνολικά διαπιστευμένα προγράμματα σε όλο το νησί). Ολοκληρώνεται το νέο κτίριο Millenium, με έξι αμφιθέατρα, μια μεγάλη καφετέρια, γραφεία και τάξεις. Σύμφωνα με έρευνες, το Intercollege προχώρησε στη δημοσίευση 120 επιστημονικών άρθρων, προώθηση 200  ερευνητικών διαδικασιών, πάνω από 50 άλλες εκδόσεις περιοδικών, πάνω από 300 παρουσιάσεις και πάνω από 50 συνεισφορές βιβλίων.

1999

Έναρξη Εργασιών σε Ελλάδα και Ρουμανία

Η βιβλιοθήκη μεταφέρεται σε ξεχωριστές εγκαταστάσεις. Η τελετή αποφοίτησης μεταδίδεται ζωντανά μέσω διαδικτύου. Εισάγεται το πρόγραμμα της προ-ιατρικής. Το Intercollege προσφέρει μαθήματα του ACCA στην Ελλάδα και τη Ρουμανία.

1998

Πιστοποίηση στην Κύπρο

Από τα 79 προγράμματα που πιστοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Κύπρο, τα 35 απο αυτά ήταν προγράμματα του Intercollege. Ο κλάδος του Business πιστοποιείται σε όλα τα επίπεδα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Εκπαίδευση Επιχειρήσεων (ECBE). Ένας φοιτητής του Intercollege λαμβάνει μετάλλιο για την επίτευξη αποτελεσμάτων που τον κατατάσσουν ως ένα από τους τρεις κορυφαίους φοιτητές στον κόσμο στις τελικές εξετάσεις του ACCA.

1997

Κορυφαίες Διακρίσεις Φοιτητών

Το Intercollege λαμβάνει πρόγραμμα διαπίστευσης από το Εθνικό Συμβούλιο για τα εκπαιδευτικά βραβεία (NCEA). Το Intercollege περνά μια απαιτητική διαδικασία τοπικής διαπίστευσης. Εγκρίνονται νέα μεταπτυχιακά προγράμματα στον κλάδο της Ψυχολογίας και των Διεθνών Σχέσεων. Ένας φοιτητής επιτυγχάνει την πρώτη θέση κατάταξης στον κόσμο σε πιστοποιημένα λογιστικά. Ένας άλλος φοιτητής ολοκληρώνει το πιστοποιημένο πρόγραμμα λογιστικής σε δύο χρόνια. 21 από τους 28 φοιτητές περνούν τις τελικές εξετάσεις του ACCA. Από αυτούς τους φοιτητές, 8 κατατάσσονται μεταξύ των κορυφαίων 20 φοιτητών στον κόσμο στο έγγραφο 12, 2 στο έγγραφο 13 και 5 στο έγγραφο 14. Εκδίδονται δύο νέα βιβλία: «Η Πολιτική Οικονομία της Ομοσπονδιακής Κύπρου» και «Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο».

1996

Διαπίστευση στις ΗΠΑ

Το Intercollege αποκτά διαπίστευση σε περιφερειακό επίπεδο, από την Κεντρική Ένωση North (ΕΑΑ), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης, για να προσφέρουν τίτλους Συνεργατών και μεταπτυχιακούς τίτλους. Ανάπτυξη του λογισμικού «Εξέλιξη», μιας βάσης δεδομένων που ανατέθηκε από τον Οργανισμό για να αντικαταστήσει το AIMS. On-line σύνδεση με το Internet και e-mail διευκόλυνσης. Αναβάθμιση του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού στούντιο για να εξυπηρετήσει καλύτερα το πρόγραμμα Επικοινωνιών. Το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης συμμετέχει σε διάφορα Συνέδρια της Μεσογείου.

1995

Έρευνα και Εκδόσεις

Η πρώτη πανελλήνια διαδικασία διαπίστευσης καταρρέει λόγω νομικών τεχνικών λεπτομερειών. Εγκαινιάζονται οι νέες εγκαταστάσεις στη Λευκωσία, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιείται και η πρώτη τελετή αποφοίτησης. Το Intercollege αρχίζει να εκδίδει επιστημονικά βιβλία σχετικά με την Κύπρο, για θέματα που καλύπτουν κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές πτυχές του νησιού. Το Intercollege ξεκινά μια ευρωπαϊκή διαδικασία διαπίστευσης από το Εθνικό Συμβούλιο για τα εκπαιδευτικά βραβεία (NCEA) της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας. Η εμπειρία από τρεις διαδικασίες πιστοποίησης τονίζει τη σημασία της έρευνας, δημοσιεύσεων και του ανώτερου επιπέδου που χρειάζεται να έχει το προσωπικό προκειμένου να προσληφθεί. Την ίδια ώρα, οι υφιστάμενοι καθηγητές καλούνται να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους. Λειτουργεί το Cine Studio στην Πανεπιστημιούπολη.

1994

Διαδικασία Πιστοποίησης

Υποβάλλεται το «Self Study» και οι επισκέψεις πιστοποίησης πραγματοποιούνται κατά τους μήνες Φεβρουάριο μέχρι Απρίλιο. Λογιστές (AT) και μια νέα λογιστική σχολή συγχωνεύονται με το Intercollege.The Self Study is submitted and accreditation visits are made during the months of February to April. Accounting Tutors (AT), a new and upcoming accounting school, amalgamates with Intercollege.

1993

Νέα Πανεπιστημιούπολη στη Λευκωσία

Το Intercollege καθίσταται υποψήφιο για διαπίστευση. Εγκρίνεται στην πανεπιστημιούπολη Λευκωσίας, το πρόγραμμα TINLIB, ένα υψηλής τεχνολογίας πρόγραμμα βάσης δεδομένων βιβλιοθήκης. Η πανεπιστημιούπολη Λευκωσίας μεταφέρεται σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις.

1991

Καταχώρηση των Προγραμμάτων

Καταχώρηση των προγραμμάτων του Intercollege στο Υπουργείο Παιδείας. Εισάγεται το MBA του Ολλανδικού Διεθνούς Ινστιτούτου (The Netherlands International Institute of Management (RVB), αντικαθιστώντας το MBA του Πανεπιστημίου της Ινδιανάπολης. Ξεκινά αρχικά στη Λεμεσό το πρόγραμμα Νηπιαγωγικών και ένα χρόνο αργότερα και στη Λευκωσία. Το πτυχίο του Intercollege στον τομέα Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων εξασφαλίζει απαλλαγή από τον σχετικό βρετανικό επαγγελματικό φορέα «The Hotel, Catering and Institutional Management Association» (HCIMA). Γίνεται δωρεά 10,000 βιβλίων από το Πανεπιστήμιο Ινδιανάπολης. Ξεκινά το πρόγραμμα Νομικής.

1990

Ηλεκτρονικό Σύστημα Εγγραφών

Εγκρίνεται το Ακαδημαϊκό Σύστημα Διαχείρισης Πληροφοριών (AIMS), ένα ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών που αντικαθιστά τα προηγούμενα.

1989

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Ξεκινά να εκδίδεται το επιστημονικό περιοδικό κοινωνικών επιστημών «The Cyprus Review». Το Intercollege υιοθετεί το λογιστικό πακέτο CYCOM SBS Accounting package of Coopers and Lybrand. Ρυθμίζεται το πρόγραμμα σχεδιασμού. Τα τοπικά δίκτυα υπολογιστών εισάγονται στη Λευκωσία και ακολούθως και στις υπόλοιπες πανεπιστημιουπόλεις. Το Brunel University/ Henley College προσφέρει μέσω εξ’ αποστάσεως μάθησης το πρόγραμμα MBA στο Κολέγιο. Το Trenton State College MEd. προσφέρεται στις εγκαταστάσεις του Intercollege Λάρνακας.

1988

Το Intercollege στη Λάρνακα

Ξεκινά η λειτουργία της Πανεπιστημιούπολης του Intercollege στη Λάρνακα, μετά τη συγχώνευσή της με ένα μικρό τοπικό Κολέγιο.

1987

Πρόγραμμα Προδημοτικής Εκπαίδευση

Ξεκινά το πρόγραμμα Προδημοτικής Εκπαίδευσης, με την αναγνώριση του Υπουργείου Εργασίας (Τμήμα Πρόνοιας), υπό την επίβλεψη του κ. Ανδρέα Χριστοδουλίδη, Κοσμήτορα της Διοίκησης. Προσφέρεται το Πρόγραμμα Μηχανική Υπολογιστών. Η Πανεπιστημιούπολη Λεμεσού μεταφέρεται στη σημερινή της τοποθεσία.

1986

Το Intercollege στη Λεμεσό

Εισάγεται για πρώτη φορά στην Κύπρο το πρόγραμμα Travel and Tourism κατά το πρότυπο της ΙΑΤΑ και των προγραμμάτων κατάρτισης της  British Airways. Το Intercollege υιοθετεί ένα σύγχρονο μοτίβο εκπαίδευσης, αφού όλα τα προγράμματα προσαρμόζονται στο αμερικανικό σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εγκρίνεται το ακαδημαϊκό εξάμηνο και το πιστωτικό σύστημα. Προσφέρεται για πρώτη φορά το πρόγραμμα MBA μέσω του Πανεπιστημίου Ινδιανάπολης. Τo Intercollege ιδρύει παράρτημα στη Λεμεσό.

1985

University of Indianapolis

Ο Δρ. Ανδρέας Πολεμίτης έρχεται στο Intercollege, συγχωνεύοντας το Ινστιτούτο του (το οποίο πρόσφερε προσόντα του Πανεπιστημίου της Ινδιανάπολης) με το Κολέγιο, οδηγώντας το έτσι στη σημερινή του μορφή. Εισάγονται τα προγράμματα Business Administration και Business Data Processing του Πανεπιστημίου Ινδιανάπολης. Προσφέρονται μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης, επιδοτούμενα από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Ξεκινά το βρετανικό επαγγελματικό πρόγραμμα του Συνδέσμου Τεχνικών Λογιστικής (AAT). Προσφέρεται το πρόγραμμα Γραμματειακών Σπουδών.

1984

Μεταφορές σε Αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια

Οι φοιτητές του Intercollege ξεκινούν να μεταφέρονται σε αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια, όπως το  University of Maryland (Hotel Management), University of Strathclyde (Postgraduate Diploma in Business Administration). Προσφέρεται το εξωτερικό πρόγραμμα σπουδών The Thomas Edison State College. Εισάγεται το πρόγραμμα The Chartered Association of Certified Accountants (ACCA).

1983

Τα Πρώτα Πτυχία

Εισαγωγή εσωτερικών πτυχιακών προγραμμάτων Bachelor σε μεγάλες εταιρείες για θέματα όπως η Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Κοινωνικές επιστήμες. Εισάγεται το πρόγραμμα Επιστήμης Υπολογιστών που οδηγεί στην απόκτηση προσόντων μέσω του Βρετανικού επαγγελματικού προγράμματος της  IDPM (Institute of Data Processing Management).

1982

Ανάπτυξη

Ο Δρ. Σωφρόνης Σωφρονίου διορίζεται ως λέκτορας και ως πρώτος πρόεδρος του Κολεγίου. Τα δίδακτρα παρέχονταν από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (USNY), για εξωτερικά πτυχία μέσω αναγνωρισμένων εξωτερικών εξετάσεων (College Level Examination Program (CLEP) and Proficiency Examination Program (PEP), μέσω των οποίων το Κολέγιο γίνεται εξεταστικό κέντρο. Το Intercollege μεταφέρεται σε νέες, μεγαλύτερες εγκαταστάσεις.

1981

Οι Πρώτοι Διεθνείς Φοιτητές

Διορίζεται διευθυντής ο Νίκος Περιστιάνης. Το Κολέγιο δέχεται τους πρώτους διεθνείς φοιτητές. Προσφέρονται πιστοποιητικά (μετά από ένα έτος σπουδών)  και τίτλοι σπουδών (μετά από δύο έτη σπουδών) σε προγράμματα όπως Διοίκηση Επιχειρήσεων, Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, Marketing, Δημοσίων Σχέσεων, και της Διαφήμισης.

1980

Ιδρύεται το Intercollege

Ιδρύεται το Intercollege ως ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τομέα Διοίκησης και Επικοινωνίας προσφέροντας επαγγελματικά προγράμματα που ανήκαν σε Βρετανικούς φορείς, όπως  το Ίδρυμα Επικοινωνίας, Διαφήμισης και Μάρκετινγκ (CAM) του Chartered Institute of Marketing (CIM), και του Σύνδεσμου Στελεχών Επιχειρήσεων (ABE).