Σπούδασε στο Κορυφαίο Κολέγιο της Κύπρου

Request Information
Διεύθυνση Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων – Μειωμένα Δίδακτρα €3,900

Αξιολογημένος κλάδος σπουδών από το Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης – Πιστοποίησης (Σ.Ε.Κ.Α.Π.)
Κρατική χορηγία

Οι σπουδές στα αντικείμενα του τουρισμού και της φιλοξενίας, είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την Κύπρο, δεδομένου ότι αυτή η βιομηχανία αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» της εθνικής οικονομίας  (μέχρι και 20% του ΑΕΠ), ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί σε παγκόσμιο επίπεδο το σημαντικότερο τμήμα της αξίας των εξαγωγών. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, τα έσοδα από τον τουρισμό αυξάνονται ταχύτερα από το διεθνές εμπόριο υπηρεσιών και προϊόντων. Το Intercollege συμβάλλει σημαντικά στη βιωσιμότητα της εθνικής οικονομίας αλλά και στην ενδυνάμωση του τουρισμού σε διεθνές επίπεδο, εκπαιδεύοντας το εργατικό δυναμικό που θα αποτελέσει τους αυριανούς επικεφαλής των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία, η βιομηχανία της φιλοξενίας και του τουρισμού, είναι από τους κύριους τομείς της οικονομίας που ευδοκιμούν στην Κύπρο.

Διάρκεια: Δύο (2) έτη για την απόκτηση Διπλώματος.
Γλώσσα: Αγγλική γλώσσα.
Τοποθεσία: Intercollege Λευκωσίας (περιμένουμε έγκριση του ΔΙΠΑΕ)

Στόχοι

Στο επίπεδο διπλώματος, το πρόγραμμα Διοίκησης Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων έχει σαν στόχο να προσφέρει στους φοιτητές ένα ισχυρό γνωστικό υπόβαθρο και να τους προετοιμάσει να γίνουν επιτυχημένοι επαγγελματίες. Οι φοιτητές αποκτούν θεωρητικές και εμπειρικές γνώσεις, με στόχο να αναπτύξουν τις απαιτούμενες ικανότητες και δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση που απαιτείται για μία επιτυχημένη καριέρα στη βιομηχανία του τουρισμού. Συγκεκριμένα, θέτοντας το σύνθημα του Κολλεγίου “Αριστεία στην Εκπαίδευση” ως καθοδηγητικό παράγοντα, το πρόγραμμα επιδιώκει να συμβάλει στην υλοποίηση της αποστολής του οργανισμού, βοηθώντας τους φοιτητές να αποκτήσουν άρτια εκπαίδευση, να πετύχουν τους ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς τους στόχους και να αναλάβουν θέσεις ευθύνης σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο διεθνούς συνεργασίας και αλληλεξάρτησης. Μέσω θεωρητικών διαλέξεων, εργαστηριακών μαθημάτων και εκπαιδευτικών επισκέψεων, το πρόγραμμα εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση για όλους τους φοιτητές, και κατά συνέπεια, αριστεία στην εκπαίδευση.

Επαγγελματική Σταδιοδρομία

Πολύτιμα πλεονεκτήματα – με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι φοιτητές θα:
• ‘Εχουν βασικές και ταυτόχρονα σημαντικές ακαδημαϊκές και τεχνικές γνώσεις για να συμβάλλουν στην αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων της βιομηχανίας στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού.
• Αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις για την βιομηχανία (ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία) καθώς και απαραίτητες δεξιότητες και ικανότητες.
• Έχουν εμβαθήνει στις κύριες τμηματικές λειτουργίες σε ξενοδοχειακές μονάδες (Υποδοχή, Εστιατόριο, Μπαρ, Κουζίνα, Οροφοκομία)
• Αποκομίσουν μια γενική γνώση της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας, θα ενημερωθούν για τα κύρια αξιοθέατα διεθνώς και θα αποκτίσουν βασικές ικανότητες για την προώθηση τους.
• Είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις απαιτήσεις της IATA για την οργάνωση ταξιδιών (χειρισμό κρατήσεων, κατάρτηση δρομολογίων, έκδοση εισιτηρίων), ως επαγγελματίες στον τομέα.
• Αποκτήσουν τις απαραίτητες ικανότητες για να επιβλέπουν διάφορες δραστηριότητες και λειτουργίες σε επιχειρήσεις φιλοξενίας και τουρισμού, με λαμπρές προοπτικές για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους με ανέληξη σε υψηλότερες θέσεις.
• Είναι σε θέση να αποδίδουν αποτελεσματικά τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο και να ανταποκρίνονται στις συνεχείς προκλήσεις της γοργά ενελλασόμενης παγκόσμιας βιομηχανίας του τουρισμού.
• Είναι έτοιμοι να ενταχθούν σε μια αποτελεσματική πορεία καριέρας που τους παρέχει την δυνατότητα να εκπληρώσουν με επιτυχία τους προσωπικούς επαγγελματικούς τους στόχους, μέσα από την μεγαλύτερη βιομηχανία του κόσμου – την τουριστική βιομηχανία – μια βιομηχανία γεμάτη από νέες συγκινήσεις και προκλήσεις κάθε μέρα, που προσφέρει ατελείωτες ευκαιρίες καριέρας, στην Κύπρο και διεθνώς.
• Καταστούν ικανοί να αξιοποιούν με επιτυχία ευκαιρίες σταδιοδρομίας στους τομείς των ξενοδοχείων, εστιατορίων, catering, εκδηλώσεων και ψυχαγωγίας, καζίνο, κλαμπ, κρουαζιερόπλοιων, τουριστικών γραφείων, τουριστικών οργανισμών, κλπ.
• Έχουν ένα σημαντικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο για να αποκτήσουν περαιτέρω και υψηλότερες ακαδημαϊκές γνώσεις και εμπειρίες.
• Επωφεληθούν από την εμπειρία δεκαετιών του Intercollege στην εκπαίδευση στον τομέα της Διοίκησης Φιλοξενίας και Τουρισμού σε μοντέρνες εγκαταστάσεις, καθώς και το ευρύ δίκτυο των φορέων του κλάδου μέσω του οποίου υποστηρίζεται η εργοδότηση στην βιομηχανία.

Πρόγραμμα Σπουδών

Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών

TRVL-100 Πτητικές & Ταξιδιωτικές Λειτουργίες
TRVL-105 Ταξίδια & Τουρισμός I
TRVL-110 Παγκόσμια Γεωγραφία
TRVL- 230A Marketing Τουριστικών Υπηρεσιών
TRVL-125 Έκδοση & Κρατήσεις Εισιτηρίων I
TRVL-225 Έκδοση & Κρατήσεις Εισιτηρίων II
HOT-100 Εισαγωγή στη Βιομηχανία της Φιλοξενίας
HOT-112 Υπηρεσία Τροφίμων & Ποτών I
HOT-250 Συστήματα Πληροφορικής για τη Βιομηχανία της Φιλοξενίας
HOT-245 Λειτουργίες Υποδοχής
HOSP-111 Παραγωγή Τροφής I
HOT-235 Λειτουργίες Οροφοκομίας & Συντήρησης
HOT-293 Τελικό Project
COMP-150 Microcomputer Application
IMGT-281 Εισαγωγή στη Διοίκηση
ACCT-110 Βασική Λογιστική I
MATH-100 Μαθηματικά & Στατιστική
FREN-101 Γαλλική Γλώσσα & Πολιτισμός I
FREN-102 Γαλλική Γλώσσα & Πολιτισμός II
PSY-110 Γενική Ψυχολογία
ENGL-100 Γραπτός Λόγος

Εγγραφείτε Τώρα!

Οι Εγγραφές Άρχισαν!

Εγγραφείτε σήμερα και συμπληρώστε την online αίτηση, για να αρχίσετε τη διαδικασία εισδοχής!
Εγγραφείτε Τώρα!