Η Πόλη: Λευκωσία

Κοσμοπολίτικη, λαμπερή και πολυσύχναστη, η πρωτεύουσα του νησιού, Λευκωσία, αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό μιας αρχαίας οχυρωμένης πόλης και μιας σύγχρονης μητρόπολης που κινείται σε γοργούς ρυθμούς και η οποία είναι το επίκεντρο των επιχειρήσεων και της εμπορικής δραστηριότητας του νησιού.

Δεν υπάρχουν όρια στις επιλογές που προσφέρει η Λευκωσία, συνδυάζοντας το σύγχρονο στοιχείο με την παράδοση. Η αγορά της συνδυάζει καταστήματα στο κέντρο της πόλης, μεγάλα εμπορικά κέντρα, γραφικά καταστήματα σε παραδοσιακές συνοικίες και στενά δρομάκια . Η νυχτερινή ζωή είναι ένα μείγμα των δημοφιλών τάσεων αλλά και πιο αποκλειστικών επιλογών, με μοντέρνα μπαράκια να φωλιάζουν μέσα σε παλιά, ιστορικά μνημεία. Μια πληθώρα από ενδιαφέροντα μουσεία και γκαλερί αναμειγνύονται με χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια. Και οι γαστρονομικές επιλογές είναι εξίσου διαφορετικές και ανάμεικτες όσο και ο γενικότερος χαρακτήρα της πόλης.

Η επίσκεψη σας στην παλιά πόλη θα σας μεταφέρει πίσω στον Μεσαίωνα, καθώς το αρχαίο αυτό μέρος της Λευκωσίας περιβάλλεται από Ενετικά τείχη και προμαχώνες σε σχήμα καρδιάς. Παρόλο που θα κάνετε αυτό το ταξίδι πίσω στο χρόνο, θα βρίσκεστε μόνο μια ανάσα από μια μοντέρνα, ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Καθώς απομακρύνεστε από την πόλη και εισέρχεστε στην αγροτική περιφέρεια, ένας διαφορετικός κόσμος ξεδιπλώνεται μπροστά σας, ήρεμος και γραφικός, που εκτείνεται σε όλη την ύπαιθρο και στα ορεινά χωριά προσφέροντας επιπλέον δραστηριότητες, όπως η πεζοπορία και η ποδηλασία, σε ένα παραδοσιακό περιβάλλον. Πρόκειται για μια πόλη που βρίσκεται πάντα εν κινήσει. Τα διάφορα επίπεδα της, τα ποικίλα αξιοθέατα και τα ετερόκλητα χαρακτηριστικά της, καθιστούν την πρωτεύουσα του νησιού ελκυστική και μοναδική από κάθε άποψη.

Επίσης, οι νέες φοιτητικές εστίες (UNIC Residences) οι οποίες είναι διαθέσιμες και στους φοιτητές μας επαναπροσδιορίζουν την έννοια της φοιτητικής διαμονής, καθώς περιλαμβάνουν τρία ξεχωριστά συγκροτήματα εστιών –τα SIX, U και TRIANGLE- τα οποία συγκαταλέγονται στις πιο εντυπωσιακές φοιτητικές εστίες της Ευρώπης. Οι εστίες βρίσκονται στο UNIC City, περιβάλλονταιαπό την πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που σφύζει από ζωή, όπως και τα 20 και πλέον πανεπιστημιακά κτίρια τα οποία περικλείουν την περιοχή.