Σπούδασε στο Κορυφαίο Κολέγιο της Κύπρου

Request Information




Επισιτιστικές Τέχνες – Μειωμένα Δίδακτρα €6,480

Αξιολογημένος κλάδος σπουδών από το Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης – Πιστοποίησης (Σ.Ε.Κ.Α.Π.)
Κρατική χορηγία

Το πρόγραμμα Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege, στηρίζεται σε Ευρωπαϊκά και Αμερικάνικα πρότυπα επαγγελματικής εκπαίδευσης και προετοιμάζει τους σπουδαστές για σταδιοδρομία στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Προσφέρει τεχνικής φύσεως μαθήματα και έχει ως στόχο την αναβάθμιση της κυπριακής επισιτιστικής βιομηχανίας, μέσα από τη σωστή εκπαίδευση των φοιτητών στους τομείς της μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και τραπεζοκομίας.
Το πρόγραμμα είναι στελεχωμένο με προσοντούχο διδακτικό προσωπικό, συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις και διαγωνισμούς και έχει στο ενεργητικό του σειρά επιτυχιών και διακρίσεων. Το τμήμα συμμετέχει, επίσης, σε εκθέσεις που αφορούν στον κλάδο, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, και προσφέρει κατά περιόδους ταχύρρυθμα προγράμματα ή και σεμινάρια που στόχο έχουν την περαιτέρω επιμόρφωση σου, αλλά και την επιμόρφωση των επαγγελματιών μαγείρων, ζαχαροπλαστών, αρτοποιών και τραπεζοκόμων.
Διάρκεια: Δυο χρόνια
Γλώσσα: Ελληνικά
Τοποθεσία: Intercollege Λευκωσίας

ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός του προγράμματος είναι να σε προετοιμάσει κατάλληλα για τη μετέπειτα σταδιοδρομία σου στον τομέα των Επισιτιστικών Τεχνών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ιδανικό για εσένα εάν προσβλέπεις σε μια σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση, με υψηλές απολαβές και ωφελήματα, σε ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον.
Μέσα από το πρόγραμμα θα αποκτήσεις ολοκληρωμένες γνώσεις ως προς την άψογη οργάνωση και διοίκηση της κουζίνας, τη σωστή σύνθεση των εδεσματολογίων με βάση τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και την παρουσίαση και διακόσμηση των εδεσμάτων. Με την ολοκλήρωση των σπουδών σου μπορείς να απασχοληθείς σε επιχειρήσεις της ξενοδοχειακής και επισιτιστικής βιομηχανίας ή να δημιουργήσεις τη δική σου.

ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Η διδασκαλία γίνεται με τον ιδανικό συνδυασμό θεωρητικής επίδειξης και πρακτικής εκπαίδευσης, σε άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια, με σύγχρονο εξοπλισμό.

Επαγγελματική Σταδιοδρομία

Με την απόκτηση του διπλώματος έχεις την ευκαιρία, αν το επιθυμείς να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο Πτυχίο των Επισιτιστικών Τεχνών το οποίο είναι πιστοποιημένο από το Σ.Ε.Κ.Α.Π.

Η πρακτική σου εξάσκηση γίνεται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, σε επίλεκτα ξενοδοχεία, εστιατόρια ή ζαχαροπλαστεία και διαρκεί τέσσερις μήνες κατά την οποία θα αμείβεσαι ως μαθητευόμενος/η μάγειρας-ζαχαροπλάστης. Η πρακτική εξάσκηση αξιολογείται, τόσο από τους εργοδότες όσο και από τους καθηγητές του Κολεγίου.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς, έχεις τη δυνατότητα να εργάζεσαι εάν και εφόσον το επιθυμείς. Οι καθηγητές παρέχουν κάθε βοήθεια για την εξεύρεση της κατάλληλης εργασίας. Με αυτό τον τρόπο προσαρμόζεσαι καλύτερα στο πρόγραμμα που έχεις επιλέξει, αποκτάς πρακτικές εμπειρίες και ταυτόχρονα επωφελείσαι οικονομικά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΞΑΜΗΝΟ Α’

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 ICATR-101 Τεχνολογία Μαγειρικής I 6
2 ICATR-103 Υγιεινή Τροφίμων και Ασφάλεια στο Χώρο Εργασίας 6
3 ICATR-104 Ζαχαροπλαστική και Αρτοποιία Ι 6
4 ICATR-121(L) Εργαστήριο Μαγειρικής I 6
5 BENG-122 Αγγλική γλώσσα 6

ΕΞΑΜΗΝΟ B’

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
7 CATR-102 Τεχνολογία Μαγειρικής IΙ 6
8 FREN-101 Γαλλική Γλώσσα Ι 6
9 ICATR-114 Ζαχαροπλαστική και Αρτοποιία ΙΙ 3
10 ICATR-122(L) Εργαστήριο Μαγειρικής II 3
11 BENG-123 Αγγλική γλώσσα 6
12 ICATR-106 Τεχνολογία και εργαστήρια Τραπεζοκομίας 3
13 ICATR-107 Τεμαχισμός και Επεξεργασία Πουλερικών/Κρεάτων/Ψαριών 3

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ

14 ICATR-193 Πρακτική εξάσκηση Ι     –

ΕΞΑΜΗΝΟ Γ’

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
15 ICATR-213 Διεθνής Κουζίνα  3
16 ICATR-207 Οινολογία, Μπαρ και Ποτά  6
17 ICATR-208 Ζαχαροπλαστική και Αρτοποιία ΙΙΙ  3
18 ICOMP-150 Εφαρμογές Μικροϋπολογιστή και Χρήση στην Επισιτιστική Βιομηχανία  6
19 ICATR-211 Οργάνωση και Διοίκηση κουζίνας  6
20 IACCT 110 Βασικές αρχές Λογιστικής  6

ΕΞΑΜΗΝΟ Δ’

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
21 ICATR-211 Σχεδιασμός και Εφαρμογές Εδεσματολογίου  3
22 ICATR-212 Κρύα Κουζίνα και λειτουργία Μπουφέ  3
23 FREN-102 Γαλλική Γλώσσα ΙΙ  6
24 ICATR-214 Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφής  6
25 ICATR-215 Αρχές Οργάνωσης, Διοίκησης και Λειτουργίας  Εστιατορίου  3
26 ICATR-216 Κοστολόγηση Τροφίμων & Ποτών  6
27 ICATR-209 Κυπριακή Κουζίνα  3

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ

28
ICATR-293
Πρακτική εξάσκηση ΙΙ    –

 

Εγγραφείτε Τώρα!

Οι Εγγραφές Άρχισαν!

Εγγραφείτε σήμερα και συμπληρώστε την online αίτηση, για να αρχίσετε τη διαδικασία εισδοχής!
Εγγραφείτε Τώρα!