Πτυχίο ισότιμο και αντίστοιχο Πανεπιστημιακού επιπέδου σύμφωνα με το Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ.)

Request Information




Πτυχίο: Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών

Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.)
Κρατική χορηγία

Το πτυχίο Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών (Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική) του Intercollege​ είναι το μοναδικό πτυχίο ισότιμο και αντίστοιχο Πανεπιστημιακού επιπέδου σύμφωνα με το Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ.)

  • Η αναγνώριση αυτή επιτρέπει στους απόφοιτους να διοριστούν ως καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης και αποτελεί την υψηλότερη ακαδημαϊκή αναγνώριση που μπορεί να αποκτήσει ένας κλάδος σπουδών, κολεγιακού επιπέδου.
  • Το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης καθώς και το κύρος των καθηγητών του κλάδου, έχουν προσδώσει στο Πρόγραμμα Σπουδών την απαραίτητη ακαδημαϊκή αναγνώριση που το καθιστά το μοναδικό στο Κυπριακό και ευρύτερο Ελληνικό χώρο.

Το Πτυχίο Επισιτιστικών Τεχνών σε εφοδιάζει με τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες στον τομέα των Επισιτιστικών Τεχνών και προάγει το επίπεδο των διευθυντικών σου γνώσεων με απώτερο σκοπό την εργοδότησή σου ως Αρχιμάγειρας – Διευθυντής Κουζίνας (στην καθομιλουμένη «Chef»).
Τα μαθήματα του πτυχίου σε εξοπλίζουν για μια δυναμική καριέρα μέσω του υψηλού επιπέδου τεχνικής κατάρτισης και των δυνατοτήτων διοίκησης μιας κουζίνας ή μιας επισιτιστικής επιχείρησης στην ολότητά της.

Διάρκεια: Τέσσερα χρόνια
Γλώσσα: Ελληνικά
Τοποθεσία: Intercollege Λευκωσίας

ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός του προγράμματος είναι να σου δώσει τα απαραίτητα κίνητρα για να καλλιεργήσουν το πνεύμα σου και να πετύχεις τους ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς σου στόχους. Με γερές βάσεις είσαι έτοιμος να αναλάβεις ενεργούς και υπεύθυνους ρόλους στο χώρο εργασίας και να εφαρμόσεις στην πράξη τις γνώσεις που προσφέρει το πρόγραμμα. Ο σωστός συνδυασμός των μαθημάτων που προσφέρονται στο Πτυχίο (Bachelor Degree), αναγνωρίζονται για το υψηλό επίπεδο τους και διασφαλίζουν την ομαλή μετάβαση σου από το ρόλο του σπουδαστή στο ρόλο του επαγγελματία.

 

 

Επαγγελματική Σταδιοδρομία

Η πρακτική σου εξάσκηση γίνεται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, σε επίλεκτα ξενοδοχεία, εστιατόρια ή ζαχαροπλαστεία και διαρκεί τέσσερις μήνες κάθε έτος, για τα πρώτα δυο χρόνια της φοίτησής σου. Αμείβεσαι ως μαθητευόμενος μάγειρας – ζαχαροπλάστης.

Η πρακτική εξάσκηση αξιολογείται, τόσο από τους εργοδότες, όσο και από τους περιοδεύοντες εκπαιδευτές και καθηγητές του Κολεγίου. Επομένως, σου προσφέρεται ένα περιβάλλον εκπαίδευσης, που σε προετοιμάζει για άμεση εργοδότηση σε μεγάλους Κυπριακούς και ξένους οργανισμούς. Με ολοκληρωμένη παιδεία, γνώσεις και ικανότητες στις επισιτιστικές τέχνες μπορείς να αναλάβεις θέσεις εργασίας όπως: Διευθυντής Κουζίνας, Αρχιμάγειρας, Βοηθός Αρχιμάγειρας, Υπεύθυνος τμήματος κουζίνας, Αρχιμάγειρας εστιατορίων, προσωπικός Αρχιμάγειρας, κ.λπ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΞΑΜΗΝΟ Α’

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 IMGT-130 Εισαγωγή στη Βιομηχανία Φιλοξενίας και Τουρισμού 6
2 ICUL-101 Θεωρεία Μαγειρικής I 6
3 ICUL-113 Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων 6
4 ICUL-115 Εισαγωγή στη Ζαχαροπλαστική & αρτοποιία 3
5 ICUL-121(L) Πρακτική Μαγειρικής I 3
6 BENG-122 Αγγλική γλώσσα Ι 6

ΕΞΑΜΗΝΟ B’

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 ICUL-102 Θεωρεία Μαγειρικής II 3
2 IACCT 110 Λογιστική 6
3 ICUL-116 Ζαχαροπλαστική και αρτοποιία Ι 3
4 ICUL-122(L) Πρακτική της Μαγειρικής II 3
5 BENG-123 Αγγλική Γλώσσα ΙΙ 6
6 ICUL-124 Εστιατορική Τέχνη – Τραπεζοκομία 3
7 ICUL-128 Τεμαχισμός και Επεξεργασία Κρεάτων/Ψαριών 3

Καλοκαιρινό Εξάμηνο

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 ICUL-193 Πρακτική εξάσκηση Ι 0

2ον ΕΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ Α’

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 MATH-105 Εφαρμοσμένη Στατιστική 6
2 ICOMP-150 Εφαρμογές Μικροϋπολογιστή & Χρήση στην Επισιτιστική Βιομηχανία 6
3 ICUL-212 Οινογνωσία Μπαρ και Ποτά 6
4 ICUL-217 Κυπριακή Κουζίνα & Γαστρονομική Κουλτούρα 4
5 ICUL-216 Ζαχαροπλαστική & Αρτοποιία ΙΙ 4
6 IMGT-281 Εισαγωγή στη Διοίκηση 6

2ον ΕΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ Β’

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 ICUL-240 Σχεδιασμός και Εφαρμογές Εδεσματολογίου 3
2 ICUL-206 Οργάνωση & Προετοιμασία Κρύας Κουζίνας – Λειτουργία Μπουφέ 3
3 ICUL-214 Διεθνής Κουζίνα Ι 3
4 ICUL-220 Εισαγωγή στη Επιστήμη Τροφίμων 6
5 IMGT-223 Αρχές Οργάνωσης, Διοίκησης & Λειτουργίας Εστιατορίου 3
6 ICUL-250 Κοστολόγηση Τροφίμων & Ποτών 6
7 FREN-101 Γαλλική Γλώσσα Ι 6
8 ICUL-293 Πρακτική εξάσκηση ΙΙ 0

3ον ΕΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ Α’

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 ICUL-304 Διακοσμητική  Τέχνη στη Ζαχαροπλαστική και Αρτοποιία

3

2 ICUL-310 Υγιεινή Διατροφή & Παθήσεις

3

3 IBADM-334 Οργανωτική Συμπεριφορά

6

4 IMKTG-391 Μάρκετινγκ

6

5 FREN-102 Γαλλική Γλώσσα IΙ

6

6 ICOMM 200 Επαγγελματική & Επιχειρηματική Επικοινωνία

6

3ον ΕΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ Β’

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 ICUL-303 Οργάνωση και Διοίκηση Εκδηλώσεων

4

2 ICUL-314 Διεθνής Κουζίνα ΙΙ

4

3 IMGT-320 Διαχείριση και Έλεγχος Δαπανών

6

4 ICUL-341 Εξειδικευμένη Κουζίνα

4

5 IBADM-350 Μεθοδολογία της Έρευνας

6

6 PENG-100 Επαγγελματικά Αγγλικά

6

4ον ΕΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ Α’

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 ICUL-405 Σχεδιασμός &  Διαρρύθμιση  Επισιτιστικών Μονάδων

6

2 IBADM-412 Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας

6

3 ICUL-413 Μάρκετινγκ Επισιτιστικών Επιχειρήσεων

6

4 IMGT-450 Διαχείριση Ποιότητας

6

5 IMGT-481 Διοίκηση και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού

6

4ον ΕΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ Β’

A/A ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
1 ICUL-411 Διεύθυνση Επισιτιστικών Μονάδων Μέσω Συμβάσεων

6

2 ICUL-414 Διοίκηση Κουζίνας & Ανάπτυξη Εποπτικών Ικανοτήτων

6

3 ICUL-420 Λειτουργικά Τρόφιμα

6

4 IBADM-430 Επιχειρηματικό Δίκαιο

6

5 IBADM-493 Πτυχιακή Εργασία

6

Εγγραφείτε Τώρα!

Οι Εγγραφές Άρχισαν!

Εγγραφείτε σήμερα και συμπληρώστε την online αίτηση, για να αρχίσετε τη διαδικασία εισδοχής!
Εγγραφείτε Τώρα!