Εξέταση Αγγλικής Γλώσσας

Εξέταση Πιστοποίησης Επιπέδου Αγγλικής Γλώσσας

Απαιτείται από όλους τους υποψήφιους σπουδαστές του Intercollege να παρακαθίσουν την εξέταση για πιστοποίηση του επιπέδου της Αγγλικής Γλώσσας (English Placement Test) για να διαπιστωθεί το επίπεδο γνώσης της Αγγλικής για κάθε σπουδαστή. Σκοπός αυτής της εξέτασης είναι να τοποθετήσει τους φοιτητές στο κατάλληλο επίπεδο της Αγγλικής Γλώσσας προκειμένου να στηρίξει τις ακαδημαϊκές τους σπουδές στο Intercollege. Η εξέταση αυτή δεν αποτελεί κριτήριο εισδοχής στο Κολέγιο καθώς λαμβάνεται υπόψη η προηγούμενη ακαδημαϊκή επίδοση (π.χ. Απολυτήριο Λυκείου) όσον αφορά τα κριτήρια εισδοχής. Κριτήριο εισδοχής αποτελεί μόνο για τα προγράμματα του Κολεγίου που προσφέρονται αποκλειστικά στα Αγγλικά.

Οι φοιτητές που έχουν κάποιο απο τα ακόλουθα πιστοποιητικά, μπορούν να παρακαθίσουν την εξέταση, αλλά δε θα τοποθετούνται σε πιο χαμηλό επίπεδο.

TOEFL
GCE «O»
IGCSE
IELTS
Cambridge English Exams

Οι φοιτητές μπορούν να παρακαθίσουν την εξέταση, αφού ολοκληρώσουν την επίσημη εγγραφή τους και πληρώσουν το τέλος της αίτησης που αντιστοιχεί σε 55 ευρώ. Οι φοιτητές που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα UNISCO (Δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας της Αγγλικής Γλώσσας) μπορούν να επαναλάβουν μια φορά την εξέταση κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Συνίσταται όπως οι φοιτητές παρακολουθήσουν το ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα UNISCO και καταβάλουν την κάθε δυνατή προσπάθεια στη μελέτη και την προετοιμασία για να παρακαθίσουν την επαναληπτική εξέταση. Αυτό θα βοηθήσει τους φοιτητές να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα και ίσως να τοποθετηθούν σε υψηλότερου επιπέδου μάθημα Αγγλικών χωρίς να ξοδέψουν περισσότερο χρόνο και χρήμα κατά τη διάρκεια των ακαδημαϊκών σπουδών τους.

First English Placement Test(PDF)

Nepton Test Sample